Preview 2. kola Varta Futsal ligy 2019/2020

Martin Matula|13. sep 2019 o 00:00

Preview 2. kola Varta Futsal ligy 2019/2020

 

Nováčik z Prievidze hostí Banskú Bystricu, do Žiliny pricestuje Lučenec

Varta Futsal liga vstúpila do sezóny 2019/2020 počas minulého piatka a soboty. Odohrali sa dve stretnutie, ďalšie tri, ale už pod hlavičkou druhého kola nás čakajú v piatok 13.9. a sobotu 14.9.2019. Zápas medzi ŠK Makroteam Žilina a Mimelom Lučenom vysiela naživo TV ESO.

TNF Lions Prievidza - Lion Car Miba Banská Bystrica

Začiatok zápasu: 13.9.2019 o 19:00

Miesto: City Arena, Prievidza (kapacita: 2500)

TNF Lions Prievidza v uplynulej sezóne 2018/2019 pôsobil pod názvom TNF Mia San Mia Kanianka. Počas medzisezónnych príprav čakalo klub pár zmien. Hlavnou je, že sa presťahoval z obce Kanianka, kde bol klub v roku 2014 založený, do Prievidze. Príprava na súťažný ročník odštartovala podstatne neskôr ako bolo plánované, no napriek tomu sa tím dokázal zmobilizovať, čo od posledného a jediného prípravného stretnutia proti ŠK Makroteam Žilina, bolo už viac ako potrebné. Do tejto sezóny ide Prievidza s jediným cieľom, a to učiť sa, napredovať, získavať skúsenosti. Klub nemá čo stratiť. Káder je zložený prevažne z futbalistov, kde iba pár z nich môže preukázať minimálne futsalové skúsenosti. Najskúsenejším hráčom na palubovke bude Martin Svitek, ktorý pred pár rokmi „ochutnal“ aj pôsobenie v slovenskej futsalovej reprezentácii do 21 rokov. Pre Prievidzu to bude prvý zápas novej sezóny, duel prvého kola odohrá až 27. septembra.

Lion Car Miba Banská Bystrica sa bude snažiť zlepšiť svoje siedme miesto zo základnej časti uplynulej sezóny. Klub spod Urpína následne vo štvrťfinále play-off nestačil na Mimel Lučenec a vypadol po troch prehrách. Do mužstva prišiel nový tréner Richarda Bača, ktorý vytvoril tandem s Martinom Majlingom. Prišiel 18-ročný Sebastián Bačo, aj o rok mladší Marek Kuruc. Tretím Košičanom na strednom Slovensku je 20-ročný Jakub Kofčák. Na brankársky post do Banskej Bystrice prichádza Kevin Kollár. Gólmanský tandem vytvorí s Marekom Kušnírom, ktorý dorazil z Wild Boys´02 Bratislava. Z rovnakého bratislavského tímu dorazili aj Martin Péchy a Marek Mikulišin. MIBA v prvom kole na domácej palubovke získala jeden bod za divokú remízu 4:4 proti MŠK Žilina, počas ktorej, aj v priamom prenose na TV ESO, taktiež padli až tri červené karty.

MŠK Nové Zámky – Futsal Team Levice

Začiatok zápasu: 13.9.2019 o 20:00

Miesto: Športová hala Milénium, Nové Zámky (kapacita: 994)

Nováčik súťaže z Nových Zámkov v minulej sezóne pôsobil v nižšej súťaži, hrával 2. SLF Openligu. Samotný klub je nový, pretože nahradil zaniknutý MFK Ivekol Nové Zámky v minulom kalendárnom roku. Okamžite ohlásil snahu dostať sa medzi elitu, čo sa podarilo prakticky najrýchlejším možným spôsobom. Hrajúcim trénerom sa stal Adam Bombicz, ktorý však vytvoril trojicu mužov vo vedení mužstva s Danielom Hajkom a Štefanom Pisklom. V prvom kole nováčik dostal poriadnu lekciu od Makroteamu, v Žiline prehral vysoko 2:15. O góly Nových Zámkov sa postarali Marík a Druga.

Levický tím sa vybral cestou zapájania svojich odchovancov a hráčov z juniorského tímu do seniorského futsalu. Tím z juhu západného Slovenska v uplynulej sezóne skončil v základnej časti na šiestom mieste, získal 16 bodov, avšak vo štvrťfinále play-off pomerne ľahko vypadol s ŠK Makroteam Žilina, keďže celok spod Dubňa zvíťazil 7:1, 8:2 a 10:2. Levice môžu aj naďalej počítať s Viliamom Rakicom, ktorý bol s desiatimi gólmi najlepším strelcom tímu. Jediným výraznejším odchodom je presun brankára Kevina Kollára do MIBA Banská Bystrica. V príprave Levice prehrali s FOFO Bratislava a porazili FK Inter Bratislava. Pre Levice to bude prvý zápas novej sezóny, duel prvého kola s Pinerolu sa pre odstúpenie súpera nehral.

ŠK Makroteam Žilina – Mimel Lučenec

Začiatok zápasu: 14.9.2019 o 20:00

Miesto: ŠH Rosinky, Žilina (kapacita: 300)

ŠK Makroteam Žilina obsadil počas minulej sezóny v základnej časti tretie miesto so ziskom 29 bodov. Vo štvrťfinále play-off tím spod Dubňa bez problémov prešiel 3:0 na zápasy cez Levice. Vo štvrťfinále však bol nad sily Makroteamu stredoslovenský Lučenec. S tým Žilinčania prehrali 2:6, 5:8 a 3:4. Nevyšlo to ani v sérii o tretie miesto. Po výsledkoch 7:7 (3:4 na pokutové kopy) a 2:3 sa z bronzu tešil Wild Boys ´02 Bratislava. Pred novou sezónou je pre Makroteam výbornou správou, že pokračuje najlepší strelec vlaňajšej sezóny Wellington Torres. Návrat z Brazílie hlásili aj André Luiz a Lucian Silva, ku ktorým sa pridal 22-ročný Davidson Do Nascimento Silva. V novej sezóne sa na slovenských palubovkách v drese žilinského tímu neukážu Everton Borges ani Riquinho Souza. Na úvod novej sezóne Makroteam jasne zdolal 15:2 nováčika z Nových Zámkov. Skóre stretnutia otvoril v piatej minúte Michal Škulec, ktorý sa spoločne s kapitánom Patrikom Krištofíkom do streleckej listiny zapísali hattrickmi.

Lučenec sa od svojho príchodu medzi slovenskú elitu rýchlo usadil medzi najlepšími tímami Varta Futsal ligy. Dvakrát po sebe sa dostal do finále, avšak v oboch prípadoch získal „len“ striebornú medailu, takže cieľ v novej sezóne je jasný, opäť sa dostať do finále a tam sa pokúsiť na tretí pokus zvíťaziť. Na trénerskej lavičke ostáva Marián Berky, ktorý vedie aj seniorský národný tím Slovenska. Mimel odohral v príprave niekoľko kvalitných zápasov. Prehral len raz, a to proti poľskému majstrovi Rekord Bielsko-Biala. Tohto súpera v jednom prípade porazil. Lučenčania si poradili aj s KSE Nyírgulaj, Clearex Chorzow, Újpest Budapešť a Banskou Bystricou. V tíme sa okrem tradičných opôr nachádzajú aj zaujímavé posily. Trend brazílskych hráčov sa v našej najvyššej súťaži rozmohol už dávnejšie, až teraz však prichádza prvý brankár, ktorým je Olinha. Zaujímavým menom je Rafael Durval da Costa Lira, Brazílčan reprezentujúci Azerbajdžan a taktiež Jakov Grgič, reprezentant Chorvátska, ktorý prišiel z Dinama Záhreb. Navrátilcom je brazílčan Johne Melo. Pre Lučenec to bude prvý zápas novej sezóny, duel prvého kola odohrá až 27. septembra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: