Reprezentácia SR "A" muži

Drahovský po ďalšom góle Barcelone živí šancu na play-off, najskôr však úsilie venuje snahe postúpiť na EURO 2022

(Autor: facebook.com/Futbol-Sala-Garcia)
6. apr 2021 o 09:15

Tomáš Drahovský strelil cez víkend desiaty gól kariéry do siete FC Barcelona, stačilo mu na to šesť zápasov. Naďalej teda jeho Santa Coloma živí šancu na play-off. Slovenský futsalista sa v pondelok pripojil k národnému tímu, znova bude oporou v zápasoch s Azerbajdžanom a Moldavskom, ktoré rozhodnú o tom, kto pôjde na EURO 2022.

(Autor: facebook.com/Futbol-Sala-Garcia)

Ako dôležité bolo víťazstvo nad Barcelonou?

Bolo veľmi dôležité. Jednak tým, že sme mali oveľa väčšiu motiváciu, keďže sme hrali v novej hale, prvýkrát aj s divákmi a mali sme sériu slabších výsledkov. Potrebovali sme vyhrať, aby sme odskočili od tímov pod nami a vytvorili tlak na mužstvá pred nami. Keďže to bolo derby, tak sme sa na stretnutie nahecovali o niečo viac. Je to derby, v Katalánsku sa to berie úplne inak ako bežný ligový zápas.

Po pár zápasoch bez gólu si sa trafil v tom najvhodnejšom možnom čase?

Dá sa povedať, že áno. Ja som však neriešil, či som gól dal tri-štyri zápasy dozadu, no som rád, že som znova dal gól a že to znova pomohlo k víťazstvu.

Play-off je teda stále reálne?

Áno, aj keď to už vyzeralo tak, že budeme strácať veľa bodov a možno sa to už nepodarí, ale týmto víťazstvom sme sa posunuli bližšie a máme všetko vo svojich rukách. Treba však získať maximálny počet bodov.

Každopádne, na reprezentačný zraz si prichádzal dobre naladený...

Jasné, keď človek vyhrá zápas proti Barcelone, tak pocity zlé ani nemôžu byť.

Hrali ste až v nedeľu, takže potom bola cesta na Slovensko na rýchlo?

Hľadali sme alternatívu, aby som to mal trochu komfortnejšie. Dohodli sme sa, že budem letieť v pondelok ráno. Večer som sa pripojil k spoluhráčom v reprezentácii.

Čakajú nás dva rozhodujúce zápasy o postup na EURO. Ako si na ne naladený?

Myslím si, že sme čakali, že sa môže rozhodovať v tomto poslednom dvojzápase. Veľmi dôležité je stretnutie s Azerbajdžanom a po ňom uvidíme, čo a ako sa to bude vyvíjať. Je však dosť možné, že sa rozhodne v Moldavsku.

Výkon v Azerbajdžane bol dobrý, takže na ňom teraz treba stavať?

Dá sa to tak povedať. Boli sme tam v oklieštenej zostave, ale výkon bol výborný, vytvorili sme si veľa šancí. Taktiež si nemyslím, že zápas Moldavskom bol zlý. Zlý síce bol výsledkovo, hlavne keď sme viedli 2:0. Mohli sme to uhrať do lepšieho výsledku, no výkon nebol hrozný.

Dvojzápas

Slovensko - Azerbajdžan (štvrtok, 8.4.2021 o 16:00 na RTVS 2)

Moldavsko - Slovensko (utorok, 13.4.2021 o 17:30)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: