Reprezentácia SR "A" muži

Do Moldavska ideme s jediným cieľom, výhra nás posúva priamo na EURO

(Autor: Vladimír Hindra)
10. apr 2021 o 10:30

Pred zápasom proti Azerbajdžanu by sme bod brali, po priebehu stretnutia sa však málil.

(Autor: Vladimír Hindra)

Na dosah sme mali historicky prvú výhru nad týmto súperom, avšak pri výsledku 1:0 prišlo vyrovnanie 31 sekúnd pred záverečným hvizdom. Hráči sa neskôr v rozhovoroch zhodli, že rozhodla efektivita, pretože prípadný druhý či tretí gól Slovenska by zápas prakticky rozhodol. Výkon ale naši hráči podali výborný, bojovali, v každej situácii išli naplno. Ak na to nadviažeme v Kišiňove, budeme úspešní: „Aj bod je veľmi cenný k postupu. Máme to vo vlastných rukách a nohách. Do Moldavska ideme s cieľom vyhrať. Ak budeme hrať svoju hru, sústrediť sa sami na seba a pozerať sa na náš spoločný cieľ, tak ho dosiahneme,“ verí tréner Marián Berky.

Momentálne máme na druhom mieste v tabuľke osem bodov, Moldavci remizovali v Grécku 3:3 a dostali sa na päť bodov. To znamená, že karty sú rozdané úplne jednoznačne. Nakoľko prvý vzájomný duel Slovenska s Moldavskom skončil remízou 4:4, tak v prípade našej prehry budeme mať zhodný počet 8 bodov a na druhú priečku idú Moldavci, keďže by mali lepšie vzájomné stretnutia. Avšak, remíza nás udrží na druhej pozícii, no budeme mať „len“ deväť bodov, čiže reálne nám bude hroziť baráž. To sa uvidí až po skončení všetkých stretnutí v ostatných skupinách. Ak ale vyhráme, tak ideme priamo na EURO a presne toto je ten najideálnejší scenár. V tom prípade by sme mali 11 bodov a to by na 100% stačilo na priamy postup z druhého miesta.

„Cieľ proti Azerbajdžanu bol bodovať a pokúsiť sa vyhrať. Bod nám môže veľmi pomôcť. Do ďalšieho zápasu ideme s cieľom vyhrať. Všetky zápasy, ktoré sme doteraz hrali v kvalifikácii, neboli herne zlé, trpeli sme na slabšiu efektivitu. Ak ale na takýto výkon nadviažeme aj v zápase proti Moldavsku, tak vyhráme,“ verí Tomáš Drahovský: „Musíme byť viac efektívni. Myslím si, že každý jeden z nás je nastavený tak, že ideme do Moldavska vyhrať. Nič iné neberieme,“ nadviazal Gabriel Rick: „Budeme chcieť zopakovať taký výkon, ale bude to úplne iný zápas,“ uvedomuje si kapitán Peter Kozár: „Prvý krok bol Azerbajdžan, aby ešte dopredu nikto nemyslel na Moldavsko. Keď však teraz podáme minimálne takýto výkon ako proti Azerbajdžanu, tak sa nebojím, že by sme nezískali tri body a nepostúpili na EURO,“ dodal Martin Doša.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: