Reprezentácia SR "A" muži

Berky: "Všetci hráči aj realizačný tím sú namotivovaní tak, že ideme dosiahnuť náš cieľ"

(Autor: Vladimír Hindra)
5. apr 2021 o 14:05

Hlavný tréner slovenského národného tímu Marián Berky v rozhovore na štarte posledného zrazu v rámci kvalifikácie o postup na EURO 2022 hovoril o tom, že výhoda je na našej strane a zápasy s Azerbajdžanom i Moldavskom chceme zvládnuť. Hráči sú namotivovaní, aby dosiahli historický úspech.

(Autor: Vladimír Hindra)

Bude to najdôležitejší dvojzápas kvalifikácie?

Nemyslím si, že je najdôležitejší. Skôr si myslím, že všetko máme vo vlastných rukách a teraz to môžeme potvrdiť. Keďže sme prehrali v Azerbajdžane a remizovali s Moldavskom, tak sme sa dostali do menšieho tlaku, ale osobne si myslím, že máme stále výhodu my. Všetci hráči aj realizačný tím sú namotivovaní tak, že ideme dosiahnuť náš cieľ, postup na EURO.

Aké zápasy proti Azerbajdžanu a Moldavsku očakáva hlavný tréner?

Uvidíme v akej zostave príde Azerbajdžan. My sa však na súpera nepozeráme, chceme hrať svoju hru. Akonáhle ju budeme hrať a dodržiavať taktické pokyny, tak môžeme vyhrať. To isté platí o oboch zápasoch.

V Baku mužstvo ukázalo, že na Azerbajdžan vieme hrať. Teraz treba stavať na tom výkone?

My ako tréneri sme si zmapovali zápasy proti Azerbajdžanu aj Moldavsku. Boli tam nejaké chyby, ale jediné, čo potrebujeme zlepšiť, je efektivita. Na to sa musíme sústrediť. Hráči vedia, že v defenzíve hrali veľmi dobre. Zapracovať teda musíme na efektivite, keďže sme mali dostatok šancí na viac gólov. Keď sa na to budeme sústrediť a hrať svoju hru, tak tie zápasy vyhráme.

Na zraz prišli všetci hráči už v nedeľu večer?

Takmer všetci. Trochu neskôr prídu Tomáš Drahovský a Martin Doša, ktorí mali ešte v nedeľu zápasy v kluboch.

Tentoraz sa domáci zápas bude hrať v Leviciach. Musia si hráči znova zvyknúť na novú halu?

Určite je to zmena, čo je škoda, ale podmienky v Leviciach sú výborné. Hráči tu odohrali niekoľko zápasov ešte za starej éry. Dovolím si tvrdiť, že to prostredie poznajú. Určite to nebude nevýhoda. Dovolím si tvrdiť, že to dokonca bude naša výhoda.

O čom budú tréningy smerom k prvého zápasu?

Smerujeme to na Azerbajdžan, čiže to bude viac zamerané na defenzívu, aby sme presne vedeli ako budeme brániť. Následne sa budeme sústrediť na zápas v Moldavsku, kde sa budeme zameriavať na súčinnosť ofenzívy aj defenzívy.

Dvojzápas

Slovensko - Azerbajdžan (štvrtok, 8.4.2021 o 16:00 na RTVS 2)

Moldavsko - Slovensko (utorok, 13.4.2021 o 17:30)

Situácia s kartami

Stopku po červenej karte v Azerbajdžane si Anton Brunovský už dávno "odpykal". V dvojzápase s Gréckom žiadny náš hráč nedostal kartové napomenutie. Po jednej žltej karte majú ešte z úvodného dvojzápasu Martin Směřička, Marek Belaník a Marián Hudek. Posledný menovaný v nominácii momentálne nie je.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: