Správy

WU19 – Tréner Jelšic o kontrolnom zraze: Bolo to o oživovaní pamäte

(Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)
Branislav Sarňák|27. aug 2021 o 09:00
(Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)

KRAKOVANY (SFZ) – Prípravy pre WU19 na 1. fázu kvalifikácie postupne vrcholia. Naše reprezentantky sa tento týždeň zišli v Krakovanoch na kontrolnom zraze, predposlednom pred októbrovou kvalifikáciou, kde pod vedením trénera Jozefa Jelšica oprášili a vylaďovali princípy hry.

Na zraze sa zúčastnilo a o svoje miesto už aj smerom ku kvalifikačným stretnutiam bojovalo 23 hráčok. „Nominácia sa skladala náročnejšie, niektoré hráčky sú už v zahraničných kluboch a nie všetky nám uvoľnili, niektoré máme navyše aj zranené. Bolo to náročné, ale podarilo sa nám vyskladať tento káder. Aspoň máme možnosť vidieť dievčatá zo širšej nominácie a vieme si vyhodnotiť, s kým môžeme počítať do ostrých zápasov v októbri,“ povedal pre futbalsfz.sk tréner WU19 Jozef Jelšic.

Tréneri pre hráčky pripravili päť tréningových jednotiek a jeden modelovaný zápas. „Pripomenuli sme si princípy našej hry, baby si oprášili, ako chceme hrať. Bolo to o oživovaní pamäte, toho, čo už dlhšie budujeme. Do programu zrazu sme vsunuli aj modelovaný duel. Chceli sme vidieť hráčky, ktoré dlhšie s nami neboli, v hre a v akom stave sú. V prvom rade nám ale išlo o to, aby sme sa posunuli opäť o niečo vyššie,“ uviedol lodivod.

Covidové obdobie ovplyvnilo aj súťažný program WU19. Dievčatá posledné ostré duely na reprezentačnej úrovni odohrali v októbri 2019. V roku 2020 absolvovali turnaj v tureckej Alanyi, ktorý vyhrali a počas tohto roku nastúpili na jedno prípravné stretnutie s Poľkami (0:2). „Zápasový a súťažný výpadok je na dievčatách cítiť. Pre covid sa takmer rok nehrala ani dievčenská liga. To sa však netýka iba tejto kategórie, ale aj mladších báb a možno aj v chlapčenských výberoch to majú podobné... Veríme, že tento rok už odohráme súťažný duel. Vrátiť sa do súťažného rytmu nebude jednoduché, ale dúfame, že dievčatá budú mať o to väčšiu chuť dosiahnuť úspech a bude to vidieť na našej hre,“ konštatoval niekdajší hráč Nitry či Ružomberka.

(Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)

Do spomínanej kvalifikácie, v ktorej budú reprezentantky bojovať o body proti Španielkam, Portugalčankám a Češkám, absolvujú hráčky ešte septembrový prípravný dvojzápas, počas ktorého si zmerajú sily s rovesníčkami z Bieloruska. „Kostru nášho tímu máme, tá sa tvorila dlhší čas. Dievčatá poznáme ešte aj z kategórie do 17 rokov a teraz ich máme v 19-ke. Verím, že v septembri budeme v plnej sile, čím sa zvýši aj naša sila a kvalita a dobre sa naladíme na kvalifikáciu,“ zaprial si Jelšic.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: