Správy

WU19 - Kemp splnil účel, ešte nás preveria júnové zápasy, hovorí kouč Jelšic

(Zdroj: SFZ, Autor: Petra Ďuráčiová)
Lucia Petrincová|16. máj 2021 o 20:15
(Zdroj: SFZ, Autor: Petra Ďuráčiová)

BRATISLAVA (SFZ) – Po dvoch mesiacoch mal tréner Jozef Jelšic opäť možnosť, overiť si formu dievčat v kategórii WU19. Na kontrolnom zraze v Bánovciach nad Bebravou privítal 25 futbalistiek, ktoré mali uplynulý týždeň na programe okrem tréningov aj prípravný zápas. Viac prezradil hlavný tréner.

„Zraz nám trochu ovplyvnili zranenia hráčok, ktoré patrili ku kostre tímu a v Bánovciach nám chýbali. Pozitívom bolo, že sme videli širší káder, je to obrovská motivácia pre ostatné dievčatá, ktoré dostávali menej príležitostí. Teším sa, že sme mohli mať zraz, ale čaká nás ešte dlhá cesta a veľa roboty, aby sme v októbrovej kvalifikácii uspeli,“ zhrnul na úvod päť dní zrazu kouč Jozef Jelšic.

Do tímu sa vrátili dve dlhodobo zranené hráčky – kapitánka niekdajšej sedemnástky Karina Pelikánová a ďalšia skúsená futbalistka Tamara Morávková. „Teším sa, že dievčatá sú späť, samozrejme, mierny výpadok od futbalu cítiť. Škoda, že medzitým vypadli ďalšie hráčky Tamara Jedináková, Tereza Mrocková, Karolína Bayerová. Zo zrazu odišla aj Zuzka Lukáčová. Oproti poslednej kvalifikácii sme teda mali dosť zmenený tím. Pozitívne je, že už pomaly začínajú trénovať a čoskoro ich azda privítame na ďalšom zraze,“ vysvetlil Jelšic.

Už o mesiac sa tím stretne opäť, ale už aj s prípravným zápasom na reprezentančnej úrovni. Teraz si dievčatá zmerali sily s tímom Spartaka Myjava (1:4). „Odohráme jeden zápas s Poľskom, mali byť dva, ale súper jeden odriekol. Druhý zápas ešte riešime. Kostru tímu máme – dievčatá z ročníkov 2003, 2004 sú naozaj kvalitné. Verím, že tento dvojzápas nás nakopne. Keďže sa dlho nehralo, bude to naozaj previerka. Možno sa rozbehnú aj klubové zápasy dovtedy. Uvidíme, tešíme sa, že si konečne zahráme,“ uzavrel Jozef Jelšic.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: