Úradné správy

Úradná správa SFZ č. 27, zo dňa 21.1.2022

21. jan 2022 o 11:10
BRATISLAVA (SFZ) - úplný a záväzný text úradnej správy Slovenského futbalového zväzu
2021-22_US_27.pdf

VOLEBNÁ KOMISIA

Podľa čl. 46, ods. 3 stanov SFZ, vyhlasuje riadne voľby na:

-    prezidenta SFZ;

-    člena VV SFZ – viceprezidenta pre štátnu reprezentáciu a medzinárodné vzťahy;

-    člena VV SFZ – viceprezidenta pre profesionálny futbal;

-    troch členov VV SFZ – členov za profesionálny futbal;

-    štyroch členov VV SFZ – členov za amatérsky futbal (BFZ, ZsFZ, SsFZ, VsFZ);

-    člena VV SFZ pre legislatívno-právne otázky;

-    člena VV SFZ – zástupcu trénerov;

-    člena VV SFZ – zástupcu hráčov;

-    člena VV SFZ – zástupcu rozhodcov, ktorý je zároveň predsedom komisie rozhodcov SFZ;

-    predsedu disciplinárnej komisie SFZ;

-    podpredsedu disciplinárnej komisie SFZ;

-    predsedu odvolacej komisie SFZ;

-    podpredsedu odvolacej komisie SFZ;

-    predsedu prvostupňového orgánu licenčného konania;

-    podpredsedu prvostupňového orgánu licenčného konania;

-    predsedu odvolacieho orgánu licenčného konania;

-    podpredsedu odvolacieho orgánu licenčného konania.

Riadne voľby členov orgánov SFZ sa podľa čl. 40, ods. 5, čl. 42, ods. 3 písm. a), c), čl. 46, ods. 1, stanov SFZ uskutočnia v rámci programu volebnej konferencie SFZ, v piatok 25. februára 2022 v Senci.

Podľa čl. 2, ods. 3 písm. a) Volebného poriadku SFZ, ak predpisy SFZ oprávnenie navrhnúť kandidáta na volenú funkciu neviažu na určený typ členstva v SFZ alebo na určenú skupinu členov SFZ, každý člen SFZ je oprávnený navrhnúť písomne kandidáta na funkciu volenú konferenciou, najneskôr päť dní pred dňom konania konferencie, na ktorej sa konajú voľby.

Podľa čl. 48, ods. 4 stanov SFZ, pri voľbe štyroch členov výkonného výboru za amatérsky futbal musí byť dodržaný regionálny princíp. Pre dodržanie regionálneho princípu je rozhodujúce, aby bol kandidát navrhnutý konferenciou regionálneho zväzu, ktorý má vo výkonnom výbore zastupovať. Za každý región bude zvolený jeden člen výkonného výboru za amatérsky futbal.

Podľa čl. 48, ods. 5 stanov SFZ, pri voľbe člena výkonného výboru podľa článku 48, ods. 2, písm. f) (zástupca hráčov), musí byť kandidát navrhnutý:

  1. združením hráčov, ktoré je členom SFZ; alebo
  2. najmenej 50 hráčmi, ktorí sú členmi SFZ.

Podľa čl. 48, ods. 7 stanov SFZ, vo výkonnom výbore SFZ nemôžu byť viaceré osoby s rovnakou klubovou príslušnosťou.

Podľa čl. 58, ods. 2 stanov SFZ, za predsedu alebo podpredsedu disciplinárnej komisie SFZ musí byť zvolený kandidát, ktorý má vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, získané na právnickej fakulte vysokej školy v SR alebo má uznaný diplom o vysokoškolskom právnickom vzdelaní druhého stupňa vydaný zahraničnou vysokou školou a najmenej tri roky odbornej právnickej praxe; ak získal vysokoškolské vzdelanie najprv v prvom stupni a následne v druhom stupni, vyžaduje sa, aby v oboch stupňoch získal vzdelanie v rovnakom študijnom odbore.

Podľa čl. 60, ods. 3. stanov SFZ, senát odvolacej komisie je zložený z predsedu, podpredsedu a troch členov, ktorí majú vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, získané na právnickej fakulte vysokej školy v SR alebo majú uznaný diplom o vysokoškolskom právnickom vzdelaní druhého stupňa vydaný zahraničnou vysokou školou a najmenej tri roky odbornej právnickej praxe; ak získali vysokoškolské vzdelanie najprv v prvom stupni a následne v druhom stupni, vyžaduje sa, aby v oboch stupňoch získali vzdelanie v rovnakom študijnom odbore.

Podľa čl. 2, ods. 4 Volebného poriadku SFZ, návrh kandidáta musí obsahovať:

  1. označenie funkcie, na ktorú je kandidát navrhnutý;
  2. titul, meno, priezvisko a adresu trvalého pobytu kandidáta;
  3. kontaktné údaje kandidáta (e-mail, mobil);
  4. označenie navrhovateľa (čitateľne), jeho kontaktné údaje a podpis.

Podľa čl. 2, ods. 5 Volebného poriadku SFZ, k návrhu kandidáta sa pripájajú tieto prílohy:

  1. životopis kandidáta obsahujúci údaje o jeho profesijnom pôsobení a športovej činnosti;
  2. vyhlásenie kandidáta o individuálnom členstve alebo o podaní prihlášky za individuálneho člena SFZ;
  3. vyhlásenie kandidáta o spôsobilosti na právne úkony v plnom rozsahu;
  4. výpis z registra trestov alebo čestné vyhlásenie o bezúhonnosti;
  5. súhlas navrhnutého kandidáta s kandidatúrou;
  6. súhlas kandidáta so spracovaním jeho osobných údajov (meno a priezvisko, adresa trvalého pobytu, kontaktné údaje) v SFZ v súvislosti s voľbami;
  7. súhlas so zverejnením jeho podobizne, zachytenej na obrazový záznam alebo audiovizuálny záznam z konania konferencie, za účelom propagácie SFZ a preukázania transparentnosti priebehu volieb na konferencii.

Kandidáti na predsedu disciplinárnej komisie SFZ, podpredsedu disciplinárnej komisie SFZ, predsedu odvolacej komisie SFZ, podpredsedu odvolacej komisie SFZ, predsedu prvostupňového orgánu licenčného konania, podpredsedu prvostupňového orgánu licenčného konania, predsedu odvolacieho orgánu licenčného konania a podpredsedu odvolacieho orgánu licenčného konania predkladajú k návrhu kandidáta aj vyhlásenie kandidáta o jeho nestrannosti a nezávislosti od hráčov, trénerov, rozhodcov a klubov a od ich záujmových organizácií. Vo vyhlásení kandidát uvedie aj svoje vzťahy ku konkrétnym hráčom, trénerom, rozhodcom a klubom, ktoré zakladajú konflikt záujmov (čl. 2, ods. 5, písm. h) Volebného poriadku SFZ).

K návrhu kandidáta na funkciu, kde sa u zvoleného kandidáta vyžaduje vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa a odborná prax, je potrebné priložiť overenú kópiu dokladu o vzdelaní kandidáta a doklad o odbornej praxi kandidáta.

Podľa čl. 46, ods. 4 stanov SFZ, návrhy kandidátov na volených členov orgánov SFZ musia byť podané písomne na SFZ najmenej päť dní pred dňom konania konferencie, na ktorej sa konajú voľby. Jedna osoba môže kandidovať iba na jednu funkciu volenú na tej istej konferencii.

Podľa čl. 2, ods. 8 Volebného poriadku SFZ, lehota na predloženie návrhov kandidátov na vyššie uvedené funkcie členov orgánov SFZ končí v sobotu 19. februára 2022 o 23:59 hod.

Návrh kandidáta nie je možné podať po uplynutí lehoty na predloženie návrhov. K včas podanému návrhu kandidáta je možné aj po uplynutí lehoty na predloženie návrhov doplniť prílohy podľa čl. 2, ods. 5 Volebného poriadku SFZ.

Návrhy kandidátov na vyššie uvedené funkcie členov orgánov SFZ s požadovanými prílohami podľa čl. 2, ods. 5, písm. a), b), c), d), e), f), g) a h) Volebného poriadku SFZ a tam kde to predpisy SFZ vyžadujú i s priloženou overenou kópiou dokladu o vzdelaní kandidáta a dokladom o odbornej praxi kandidáta, je podľa čl. 2, ods. 6 Volebného poriadku SFZ možné doručiť na Slovenský futbalový zväz výlučne elektronickou formou na e-mailovú adresu: volby@futbalsfz.sk, s označením predmetu správy „Voľby 2022“.

Vzory tlačív k podaniu návrhu kandidáta sú k dispozícii na webovom sídle SFZ, v sekcii „Voľby“.

DISCIPLINÁRNA KOMISIA

U473: MŠK Námestovo (II. liga). Na základe podnetu ORS SFZ, za porušenie povinnosti vyplývajúcej z predpisu SFZ (oneskorené odoslanie prihlášky do licenčného konania), podľa čl. 64/1a DP, v spojení s čl. 24, ods. 3 Smernice klubového licenčného systému SFZ, ukladá disciplinárnu sankciu – finančnú pokutu 100 €, podľa čl. 64/4 a čl. 12/6 DP.

U474: FK Senica (Fortuna liga). Obdržala uznesenie Komory SFZ pre riešenie sporov, sp. zn. KS/23/2021 zo dňa 29.10.2021 v právnej veci navrhovateľa Ivan Lapšanský proti odporcovi FK Senica, a.s., ktoré nadobudlo právoplatnosť dňa 14.12.2021 a vykonateľnosť dňa 20.12.2021 a uznesenie Komory SFZ pre riešenie sporov, sp. zn. KS/52/2021 zo dňa 15.11.2021 v právnej veci navrhovateľa Ivan Lapšanský proti odporcovi FK Senica, a.s., ktoré nadobudlo právoplatnosť dňa 21.12.2021 a vykonateľnosť dňa 28.12.2021.

Začína disciplinárne konanie, podľa 71/1, 3g DP pre porušenie finančnej disciplíny, podľa čl. 54/1 DP. Zároveň ukladá klubu ochranné opatrenie, spočívajúce v pozastavení výkonu súťažnej činnosti družstvu mužov a zákaze transferov do klubu, podľa čl. 43/6 DP a súčasne ukladá klubu povinnosť v lehote do 4 týždňov od uverejnenia tohto rozhodnutia predložiť doklad o úhrade dlžnej finančnej čiastky.

U475: Boris Marhefka st. (1455920). Berie na vedomie podanie menovaného zo dňa 18.1.2022 a zároveň vyzýva menovaného na doplnenie predmetného podania o dôkazy podporujúce tvrdené skutočnosti, do 1.2.2022.

Najbližšie zasadnutie komisie sa uskutoční 27.1.2022 v sídle SFZ.

Odvolanie proti rozhodnutiu disciplinárnej komisie SFZ (okrem rozhodnutí podľa čl. 37/3, čl. 5 alebo čl. 8 DP) sa podáva disciplinárnej komisii SFZ v lehote do siedmich dní odo dňa oznámenia rozhodnutia disciplinárnej komisie SFZ (DP, čl. 84, ods. 1).

 ŠPORTOVO – TECHNICKÁ KOMISIA

Oznamuje, že v ISSF boli na základe požiadavky TÚ SFZ zmenené termíny jednotlivých kôl jarnej časti mládeže a aj žien a dievčat, preto žiada všetky FK, aby si skontrolovali svoje domáce stretnutia a o prípadné zmeny požiadali prostredníctvom ISSF – podanie na komisiu ŠTK. Tieto zmeny budú vykonané bez poplatku. Termín: do 31.1.2022.

Žiada všetky FK, aby si dohodli dohrávky jesennej časti do začiatku jarnej časti súťaže. Ak sa kluby na žiadnom termíne nedohodnú, určí im ho riadiaci orgán.

LICENČNÁ ADMINISTRATÍVA

Oznamuje, že XVI. licenčný workshop pre kluby FORTUNA ligy sa uskutoční dňa 17.2.2022 (štvrtok) od 10:00 hod. formou videokonferencie v aplikácii Teams (dĺžka cca 2 hodiny).

Elektronická pozvánka bude zaslaná osobám, ktoré boli v prihláškach klubov do licenčného konania uvedené ako kontaktné osoby pre licenčné konanie o udelenie licencie pre štart v klubových súťažiach UEFA a FORTUNA lige v licenčnej sezóne 2022/2023.

Oznamuje, že klubom FORTUNA ligy bola elektronickou poštou zaslaná špecifikácia, podľa ktorej je potrebné pripraviť na preverovanie licenčnú dokumentáciu klubu na licenčné konania pre štart v klubových súťažiach UEFA mužov a žien a v I. lige mužov a žien.    

 TECHNICKÝ ÚSEK ODDELENIE VZDELÁVANIA TRÉNEROV

Všetky aktivity vzdelávania trénerov SFZ podliehajú nariadeniam ÚVZ, vlády SR a vedenia SFZ.

Žiadosti o predĺženie trénerskej licencie sa od 1.6.2020 podávajú výhradne cez ISSF Konto trénera / Elektronická podateľňa / Žiadosť o predĺženie trénerskej licencie. Podrobný popis postupu je zverejnený na webovom sídle SFZ, v sekcii SFZ / Tréneri / Dokumenty. Žiadosti sa podávajú po splnení požiadaviek rozsahu „Ďalšieho vzdelávania“, najskôr mesiac pred vypršaním jej platnosti.

Od 1.1.2022 TÚ SFZ – oddelenie vzdelávania trénerov ruší vydávanie trénerských licencií v plastovej forme. Všetky potrebné údaje na pôsobenie v súťažiach v pozícii trénera sú evidované v ISSF a sú prepojené v tomto systéme navzájom. Papierovú kópiu aktuálnej trénerskej licencie si môže tréner vytlačiť priamo vo vlastnom profile trénera, po kliknutí na danú licenciu. Plastové licencie sa budú vydávať na vyžiadanie len trénerom pôsobiacim v zahraničí.

Vzhľadom na okolnosti organizácie aktivít kontinuálneho vzdelávania pre držiteľov SFZ Futsal licencie, môžu tréneri, ktorým sa skončila platnosť spomenutej licencie požiadať o jej predĺženie cez ISSF aj bez požadovaného rozsahu kontinuálneho vzdelávania. Licencia bude ale predĺžená len do 30.6.2022 v ISSF.

PLÁNOVANÉ ŠKOLENIA TRÉNEROV:

Podrobné informácie ohľadom organizácie školení, podmienok prijatia a záväznej prihlášky sú zverejnené na internetovej stránke SFZ v časti Tréneri / Školenia.

  • Školenie UEFA C licencie v Prešove, v termíne 3.2. 31.5.2022. Prihlásiť sa na školenie je možné do 27.1.2022.
  • Školenie UEFA B licencie v Košiciach, v termíne 2.3. 31.7.2022. Prihlásiť sa na školenie je možné do 31.1.2022.
  • Školenie UEFA PRO licencie 2022/2023 (marec 2022 – december 2023). Doplňujúce prijímacie skúšky na 4 voľné miesta sú plánované v termíne 14.2.2022. Prihlásiť sa na prijímacie skúšky je možné do 6.2.2022.
  • Školenie UEFA C licencie v Nitre, v termíne 19.2. 28.4.2022. Prihlásiť sa na školenie je možné do 13.2.2022.
UZNANÉ AKTIVITY KONTINUÁLNEHO VZDELÁVANIA TRÉNEROV:

Vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu a platné obmedzenia, týkajúce sa kontaktnej formy "Kontinuálneho vzdelávania trénerov” (tzv. predlžovanie trénerských licencií), pre splnenie podmienok sú uznávané aj webináre dištančnou formou. Aktuálny zoznam pre jednotlivé trénerské licencie a podrobné informácie sú na webovom sídle SFZ, v časti SFZ / Tréneri / Kontinuálne vzdelávanie.

Vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu je Konferencia trénerov SFZ 2021 organizovaná dištančnou formouformou webinárov. Ponúkaný obsah je dostupný na stránke vzdelavanie.digital. Podrobné informácie sú zverejnené na webovom sídle SFZ (Tréneri / Kontinuálne vzdelávanie).

 KOMISIA ROZHODCOV

Oznamuje termíny zimných licenčných seminárov R / AR / PR SFZ a žien FIFA:

  • seminár R / AR SFZ a žien FIFA, 29.1.2022, Radava (frekventanti BFZ / ZsFZ);
  • seminár PR SFZ, 30.1.2022, Radava (frekventanti BFZ / ZsFZ);
  • seminár R / AR SFZ a žien FIFA, 5.2.2022, Kežmarské Žľaby (frekventanti SsFZ / VsFZ);
  • seminár PR SFZ, 6.2.2022, Kežmarské Žľaby (frekventanti SsFZ / VsFZ).

Pozvánka, program seminára a rozdelenie frekventantov do skupín boli zaslané elektro-nickou poštou.

Ospravedlnenia: Ziemba 21. – 29.1., Juhos 30.1. – 4.2., Košecký 4. – 6.2., Vass 18. – 28.1.

KOMISIA DELEGÁTOV

Zimný doškoľovací seminár delegátov SFZ sa bude konať 5.2.2022 (sobota) v Žiline. Pozvánka s programom bude všetkým účastníkom zaslaná elektronickou poštou.

Oznamuje zloženie skúšobnej komisie Licenčného seminára pre delegátov zväzu, ktorý sa bude konať 23.1.2022 vo Vyhniach: Miroslav Schneider – predseda, Jaroslav Švarc – člen, Pavol Páchnik – člen, Ján Farbula – člen.

Dňa 15.1.2022 sa v Bratislave konal Licenčný seminár pre delegátov zväzu licencie "A". Licenciu "A" s platnosťou štyri roky (do roku 2026) získali:

Benovič Arpád, Blecha Ján, Bóc Miroslav, Bródy Milan, Dadykin Róbert, Darlea Adrián, Dujava Daniel, Farbula Ján, Farkaš Roman, Hajnala Martin, Hlavenka Jozef, Chalka Igor, Jablonický Miroslav, Kachnič Ivan, Keller Jozef, Kráľovič Peter, Kroneraff Martin, Lazar Rudolf, Líška Rudolf, Lônčík Milan, Ľupták Štefan, Marczell Alexander, Múčka Marcel, Mydlárik Ľubomír, Páchnik Pavol, Pavlík Radovan, Pinček Juraj, Príkopa Pavel, Schmidt Alexander, Slezák Jozef, Smolák Michal, Surovský Štefan, Szerencsés Ľudovít, Štofik Dušan, Šuniar Ján, Truchlý Miroslav, Valentýni Marek, Vnuk Patrik.

 SLOVENSKÝ FUTSAL

Výkonný výbor SF:
  • Pripomína, že na svojom zasadnutí dňa 27.12.2021, na žiadosť predsedu SF, rozhodol o zvolaní mimoriadnej konferencie futsalu na deň 26.1.2022 o 19:00 hod. Konferencia prebehne online spôsobom per rollam, prostredníctvom ISSF.
  • Na návrh predsedu SF alebo delegáta môže byť program KSF pozmenený alebo doplnený na začiatku KSF pred schvaľovaním programu, ak s tým súhlasí nadpolovičná väčšina delegátov s právom hlasovať.
  • Priebeh konferencie a navrhované voľby budú prebiehať v súlade so stanovami SF, volebným a rokovacím poriadkom SF.
Športovo-technický úsek SF:
  • Oznamuje klubom 1. SLF, že s okamžitou platnosťou reštartoval futsalovú extraligu v režime OP;
  • Vzhľadom na okolnosti organizácie aktivít kontinuálneho vzdelávania pre drži-teľov SFZ Futsal licencie, môžu tréneri, ktorým sa skončila platnosť spomenutej licencie požiadať o jej predĺženie cez ISSF aj bez požadovaného rozsahu kontinuálneho vzdelávania. Licencia bude ale predĺžená len do 30.6.2022 v ISSF.
  • U60: Berie na vedomie podanie klubu a z dôvodu účasti hráča a trénera na repre-zentačnej akcii odkladá stretnutie 11. kola Futsal Team LevicePodpor Pohyb Košice na neurčito. 
Komisia rozhodcov a delegátov SF:

Oznamuje obsadenie R a D v stretnutiach 11. kola 1. SLF:

28.1.2022:

19:30 ŠK Makroteam Žilina – 4FSC FTVŠ UK BA (Matula, Botka, S. Nemček, Ploštica);

20:15 TNF Prievidza – MŠK Mayerson N. Zámky (Behančín, Mózer, Kováčik, Hlavenka);

20:30 Pinerola 1994 FA – Miba B. Bystrica (Bublávek, Fischer, Bohun, Badura).

Ospravedlnenia: Polomský 29.1., Čuhár 29.1. – 4.2., 12. – 18.2., 27.2. – 5.3., Brutvanová do prihlásenia.

Matrika:

Základná registrácia:

1356557 Patrik Kajaba Pinerola 1994 Futsal Academy

1324609 René Feder Pinerola 1994 Futsal Academy

1307041 Branislav Kusyn Pinerola 1994 Futsal Academy

1338706 Miroslav Marčik Pinerola 1994 Futsal Academy

SEKRETARIÁT

Všetky platné predpisy (poriadky, organizačné pokyny, smernice a iné predpisy) SFZ sú verejne prístupné na https://www.futbalsfz.sk/sfz-legislativa

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: