ÚČPS/SFZ – Príručka pre športové subjekty aj s riešením financií je na svete

SFZ|4. máj 2020 o 11:45
Odborníci z ÚČPS a blízki spolupracovníci na konferencii Šport a právo, ing. Jaroslava Lukačovičová prvá sprava.
Odborníci z ÚČPS a blízki spolupracovníci na konferencii Šport a právo, ing. Jaroslava Lukačovičová prvá sprava. (Zdroj: SFZ, Autor: ARCHÍV ÚČPS)

BRATISLAVA – Odborníci, pôsobiaci v rámci Učenej právnickej spoločnosti (UČPS) pripravili pre športovú verejnosť rešerš opatrení, súvisiacich s pandémiou COVID-19, pre oblasť pracovného práva a výber riešení vo finančnej oblasti. 

Z analýzy všeobecných opatrení vo vzťahu k oblasti športu vyplýva, že v dôsledku špecifík tejto oblasti života spoločnosti, ktoré sú jednak dôsledkom jeho osobitosti, ale aj nedostatkov platnej právnej úpravy, za čo nenesú zodpovednosť športové kluby, tréneri a ani športovci, bude potrebné navrhnúť a prijať ďalšie zmeny právnej úpravy, ktoré významnejšie zahrnú do pomocných opatrení aj dotknuté subjekty v oblasti športu.
Národná rada SR 2. apríla 2020 schválila novelu zákonníka práce a tá do pracovnoprávnych vzťahov zavádza určité úpravy a novinky, ktoré platia v čase mimoriadnej situácie, núdzového alebo výnimočného stavu, ako aj počas dvoch mesiacov po ich odvolaní.
Na stránke www.ucps.sk sú zverejnené jednak všeobecné krízové opatrenia v čase koronakrízy, ako aj praktická pomôcka pre športové subjekty k čerpaniu finančného príspevku, zostavené tímom okolo Ing. Jaroslavy Lukačovičovej a Mgr. Ing. Petra Hennela. Jej súčasťou sú aj opatrenia s konkrétnymi a presnými údajmi, uverejnenými Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny v Oznámení o možnosti predkladania žiadostí o poskytnutie finančného príspevku. 

Finančné príspevky na preklenutie krízy COVID-19 z pohľadu ŽIADATEĽA o poskytnutie príspevku

Krízové opatrenia COVID-19 v oblasti pracovného práva a výber opatrení vo finančnej oblasti


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: