Správy

U21 – V Litve bez Pokorného a Kóšu, asistent trénera Auxt: Máme varianty

Branislav Sarňák|15. nov 2021 o 14:00

BIRŠTONAS (SFZ) – Slovenskí reprezentanti do 21 rokov nastúpia v utorok (16. 11. o 17.30 SEČ) v Alytuse na posledný kvalifikačný zápas ME 2023 v tomto kalendárnom roku. Sokolíci pricestovali do Litvy bez kapitána Petra Pokorného a stopéra Sebastiána Kóšu. Ich absencie ozrejmil asistent trénera Mário Auxt vo videu.

Asistent trénera Mário Auxt
- o zápase proti Litve a čo môže platiť na súpera
- o podobe našej hry proti Litve a čo môže byť zlomové
- o aktuálnom stave mužstva
- o nahradení Pokorného a Kóšu v základnej zostave
- o cieľoch proti Litve

Kadák pred Litvou: Bojovnosť!

Slovenská reprezentácia do 21 rokov si pred utorkovým stretnutím rozložila svoj stan v Brištonase. Do mesta na juhu Litvy pricestovali cez Varšavu a Vilnius sokolíci v nedeľu. „Cesta bola v poriadku, zvládli sme ju bez ťažkostí, dobre sme sa po zápase s Ruskom zregenerovali a už sa pripravujeme na zápas s Litvou,“ povedal ofenzívny stredopoliar Jakub Kadák

Novembrové zápasy sokolíkov delilo len pár dní (hralo sa v piatok 12. 11. a bude sa hrať v utorok 16. 11. - pozn). V sobotu absolvovali pozápasový tréning, nasledoval nedeľný cestovateľský deň, v pondelok podvečer predzápasový tréning a v utorok samotné stretnutie. „Preorientovať sa v hlavách po prehre nebolo jednoduché, ale zvládli sme to a ideme do ďalšej výzvy. Litovčanov si ešte rozoberieme na videu a všetci ich chceme zajtra zdolať. Chceme ešte zabojovať o postup, urobíme preň všetko,“ vyhlásil hráč AS Trenčín. 

Na otázku, čo chýbalo našej hre v Rusku a musíme ukázať v Litve odpovedal jednoslovne: „Bojovnosť!“ zakončil Kadák.

Fotogaléria z predzápasového tréningu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: