Správy

U21 – Asistent trénera Auxt pred odvetou: Cieľ? Chceme byť úspešní

Branislav Sarňák|26. sep 2022 o 16:12

BIELSKO BIALA (SFZ) – Odveta barážového dvojzápasu medzi slovenským výberom do 21 rokov a ukrajinskými rovesníkmi sa nezadržateľne blíži. Hostiť ju bude v utorok od 17.30 h poľské mesto Bielsko Biala, konkrétne štadión Miejski. Fanúšikovia majú vstup voľný. Atmosféru v kádri priblížil asistent trénera Mário Auxt a za šatňu prehovorili Tomáš Suslov a Samuel Ďatko.

Samuel Ďatko napriek jednogólovému náskoku (3:2) neočakáva v zajtrajšej odvete nič ľahké. „Súper je naozaj náročný, čo sme si vyskúšali v piatok na vlastnej koži. Ukrajinci sú veľmi dobrí v práci s loptou, ale každý má slabiny a je už len na nás, ako to využijeme. Ak budeme pracovať minimálne tak dobre ako v prvom zápase, nebojím sa o to, že by nám postup utiekol,“ uviedol Ďatko.

Pre pravého obrancu Podbrezovej bol úvodný barážový zápas proti Ukrajine aj prvým súťažným za slovenskú dvadsaťjednotku. „Stretnutie som chcel odmakať, ukázať, čo vo mne je a zároveň som si ho chcel užiť. Za Slovensko som v kariére kvalifikačný zápas ešte nehral. Duel v Žiline sme nepodcenili, vyhrali sme, ľudí dostali do varu a ďakujeme im za podporu. Verím, že podobné zápasy budem hrať čo najčastejšie,“ zaprial si Ďatko pre futbalsfz.sk a verí, že dobrá atmosféra, aj so slovenskými fanúšikmi, bude vládnuť na tribúnach aj počas utorka: „Fanúšikov sme piatkovým výkonom, aspoň verím, nesklamali. Mňa podporovali na štadióne otec a aj priateľka s bratom. Verím, že nás priaznivci prídu podporiť aj v odvete. Budeme ich potrebovať.“

Ďatko ťahá v tejto sezóne impozantnú sériu, ešte neprehral. „Darí sa nám v klube a som rád, že sme vyhrali prvý zápas s Ukrajinou. Verím, že túto sériu natiahneme a bude trvať čo najdlhšie,“ zakončil Samuel Ďatko.

Asistent trénera Mário Auxt

Hráč Tomáš Suslov

PREDZÁPASOVÝ TRÉNING



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: