Stanoviská

Stanovisko SFZ k zápasom 2. kola Slovnaft Cupu

SFZ|17. aug 2020 o 16:10

Slovenský futbalový zväz na základe vedomosti o pozitívnom teste na COVID-19 v mužstve z najvyššej slovenskej súťaže ŠK Slovan Bratislava odkladá zápasy účastníkov Fortuna ligy v najbližšom kole Slovnaft Cupu, ktorý spadá pod gesciu SFZ, na neurčito. Druhé kolo pohára je na programe počas tohto týždňa v utorok a v stredu, tj. 18. a 19. august 2020, a teda zvyšné stretnutia sa odohrajú podľa rozpisu. SFZ chce týmto krokom predísť prípadnému šíreniu koronavírusu vo fortunaligových tímoch, najmä tých, ktoré hrajú v európskych pohárových súťažiach a zároveň aj v regionálnych kluboch.

Aktuálny slovenský majster ŠK Slovan Bratislava podstúpil v zmysle UEFA Return to play protokolu testy na koronavírus pred odchodom na Faerské ostrovy, kde ho v stredu 19. augusta čaká zápas 1. predkola Ligy majstrov proti KÍ Klaksvík. V kádri belasých sa objavil jeden pozitívny prípad. Hráč s pozitívnym testom s tímom neodcestoval, ostal v domácej karanténe. Zvyšní hráči vrátane realizačného tímu mali negatívne testy, a preto mohli na základe spomínaného protokolu UEFA odcestovať do dejiska zápasu 1. predkola Ligy majstrov.

SFZ rešpektuje všetky opatrenia a nariadenia v súvislosti s rizikom šírenia koronavírusu, ktoré prijali štátne orgány a inštitúcie, a naďalej sa bude nimi riadiť.

SFZ situáciu monitoruje a bude na ňu operatívne reagovať z pozície strešného orgánu slovenského futbalu. O svojich rozhodnutiach bude okamžite informovať prostredníctvom svojho webového sídla www.futbalsfz.sk a oficiálnych kanáloch na sociálnych sieťach.

Stanovisko Únie ligových klubov

Odložené zápasy

Lipany - Ružomberok
Piešťany - D.Streda
Myjava - Trenčín
Kalinkovo - Senica
D.Lužná - Pohronie
Kalša - Michalovce
Gbeľany - Sereď
Námestovo - Žilina
Podkonice - Z.Moravce
Zvolen - Nitra
Malženice - Trnava
Beluša - Slovan (zatiaľ zostáva 2. 9. - pozn.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: