Správy

SsFZ – V 2. kole zvolili delegáti za predsedu zväzu Stanislava Neuschla, Jána Kováčika opätovne navrhli za prezidenta SFZ

Branislav Sarňák|18. jan 2022 o 16:37
Stanislav Neuschl sa stal novým predsedom SsFZ.
Stanislav Neuschl sa stal novým predsedom SsFZ. (Zdroj: fkpohronie.sk, Autor: Ivan Mriška)

BANSKÁ BYSTRICA (SFZ) – Dnes (v utorok 18. januára) sa konalo 2. kolo volieb predsedu a kontrolóra Stredoslovenského futbalového zväzu. V pondelkovom 1. kole nedostali kandidáti na tieto funkcie v rámci volebnej konferencie SsFZ od delegátov dostatok hlasov. Novým šéfom zväzu sa po Jozefovi Paršovi, ktorý ho viedol od roku 1988 a ešte stále je členom výkonného výboru SFZ, stal Stanislav Neuschl. Delegáti počas volebnej konferencie volili aj zástupcov do orgánov SsFZ a zároveň navrhli kandidátov do orgánov Slovenského futbalového zväzu.

Voľby sa vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu konali elektronicky a na 1. kole sa prihlásením do systému sportnet.online zúčastnilo 71 delegátov. Všetky odoslané hlasy boli  platné. Na predsedu stredoslovenského futbalového regiónu v 1. kole kandidovali Igor Krško, Stanislav Neuschl a Ľubomír Samotný, ani jeden z kandidátov nedostal potrebný počet 37 hlasov. Dvojica Stanislav Neuschl a Ľubomír Samotný mala na konte zhodne po 24 a o priazeň delegátov súperila v dnešnom 2. kole. Igor Krško získal o jeden hlas menej a dnes už kandidovať nemohol. 

V utorok napokon uspel Stanislav Neuschl, dostal 37 hlasov. „Vnímam to ako veľkú zodpovednosť. Cítil som dôveru hneď od začiatku, keď ma funkcionárski kolegovia oslovili, aby som kandidoval. Verím, že nesklamem,“ povedal po zvolení Stanislav Neuschl. Aké sú vízie nového predsedu SsFZ? „Budem sa snažiť zúročiť všetky svoje futbalové skúsenosti v prospech Stredoslovenského futbalového zväzu a posunúť ho rapídne dopredu.“

Delegáti volili aj kontrolóra SsFZ. V 1. kole nezískal nik z trojice Gabriel Bacsa, Jaroslav Bágel a Andrej Stašiniak potrebný počet hlasov. Bacsovi odovzdalo hlas 9 delegátov, Bágelovi 36 a Stašiniakovi 26. Do 2. kola tak postúpili Jaroslav Bágel a Andrej Stašiniak, v utorok delegáti zvolili do funkcie Jaroslava Bágela, ktorý dostal 41 hlasov.

Delegáti počas volebnej konferencie volili i zástupcov do orgánov SsFZ a zároveň 67 hlasmi schválili návrh kandidátov na volebnú konferenciu SFZ. Na funkciu prezidenta SFZ navrhli doterajšieho šéfa slovenského futbalu Jána Kováčika, za viceprezidenta štátnych reprezentácií a medzinárodných vzťahov Karola Belaníka. 

Výsledky 1. kola volieb volebnej konferencie SsFZ si môžete pozrieť TU!

Výsledky 2. kola volieb volebnej konferencie SsFZ si môžete pozrieť TU!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: