Správy

SR 18 - Na úvod turnaja prehra so cťou

Peter Šurin|28. jan 2020 o 22:45
(Zdroj: SFZ, Autor: MICHAL VENGLOŠ)

MASPALOMAS (SFZ) - V prvom zápase medzinárodného silne obsadeného turnaja Copa del Atlantico prehrala reprezentačná osemnástka s domácim tímom po vyrovnanom priebehu 0:2.

Zápas sa začal minútou ticha za tragicky zosnulého amerického basketbalistu Kobeho Bryanta. Španieli si favoritom turnaja, ich káder je zložený z hráčov špičkových tímov tejto vekovej kategórie FC Barcelona, San Sebastian, Valencia či Athletic Bilbao (v tomto výbere trénera Ama je len jeden hráč Realu Madrid a ten v tomto stretnutí nenastúpil...) a produkujú futbal typický pre ich vlasť. Slováci však vsadili na dobre organizovanú hru, dôsledné plnenie trénerových pokynov a takmer hodinu boli herne aj výsledkovo domácim zdatným súperom. Lenže potom prišli dva náhle údery, prvý gól Španielska a vzápätí vylúčenie Javorčeka, čo výrazne ovplyvnilo poslednú tretinu. V nej favorit dvoj náskok ešte zvýraznil.

Druhý zápas na turnaji odohrajú sokolíci v stredu proti Mexiku v Las Palmas o 17:00.
Fotografie z galérie sú z facebooku španielskeho zväzu.

ŠPANIELSKO 18 - SLOVENSKO 18 2:0 (0:0)
Góly:
56. Gabriel, 75. Menargues.
ŽK: Gabriel, Vlasák, Javorček.
ČK: Javorček (59.)
Rozhodoval: Alemán Peréz (Španielsko)
SLOVENSKO 18: Belko - Vlasák (83. Lacko), Leitner, Capko, Javorček - Rigo, Piliar (83. Biricz), Mojžiš (65. Hornyák) - Repa (83. Majkút), Čerepkai (61. Kohút), Olejník (65. Tučný). Tréner: Stanislav Macek.

HLAS PO ZÁPASE
STANISLAV MACEK (tréner Slovenska 18): “Zápas mal dve časti - do červenej karty a po nej. Do vylúčenia sme hrali so Španielmi úplne vyrovnanú, otvorenú partiu, boli sme aktívne v oboch fázach hry. Vytvorili sme si aj zopár možnosti na strelenie gólu, no nevyužili sme ani jednu. Po inkasovanom góle a vylúčení sme naďalej hrali v rámci možnosti aktívne, no už sme neboli takí nebezpeční pred súperovou bránou. Opakujem, škoda červenej karty, siahali sme po lepšom výsledku. Páčilo sa mi, že hráči pracovali aj v početnej nevýhode spoľahlivo a maximálne organizovane proti naozaj silnému súperovi.“

DRUHÝ ZÁPAS: Japonsko 18 - Mexiko 18 1:0 (1:0)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: