SFZ – Tréneri môžu využívať nový grafický program, Szénay: Situácie sa snaží stvárňovať čo najreálnejšie

(Zdroj: Facebook My Soccer System, Autor: My Soccer System)
Branislav Sarňák|24. apr 2020 o 18:00
(Zdroj: Facebook My Soccer System, Autor: My Soccer System)

BRATISLAVA (SFZ) – Slovenskí tréneri budú môcť v aktuálnom období bez zápasov a celotímových tréningov bezplatne do konca júna využívať profesionálny program My Soccer System. Jeho softvér sa zameriava na štyri oblasti – dizajn, modelovanie, vzdelávanie a dokumentáciu. Pomôcť kolegom takouto cestou sa rozhodol bývalý lodivod Slovenska v kategóriách do 15, 16 a 17 rokov a momentálne mládežnícky kouč Východoslovenského futbalového zväzu Peter Szénay.

Program môžu používať všetci tréneri na Slovensku na prípravu tréningových plánov a jednotlivých cvičení. „Prezentácie môžu pripravovať vo formáte 2D a jedným klikom ho môžu premeniť aj do trojrozmerného priestoru. Dajú sa v ňom naplánovať rôzne grafické sekvencie a následne ich uviesť do plynulého pohybu. Výhodou je, že s programom vedia pracovať v reálnom čase počas taktickej prípravy, môžu otáčať ihrisko a ukázať si konkrétnu situáciu z rôznych uhlov pohľadov. Tréneri dokážu daný moment, na ktorý chcú hráčov upozorniť, zväčšiť a detailne analyzovať,“ povedal pre futbalsfz.sk Peter Szénay.

Program zohľadňuje aj reálne rozmery a vzdialenosti na ihrisku. „Ďalším veľkým plusom je, že si v ňom viete namodelovať aj výšku hráčov. Iné programy totiž toto nedokážu a skresľujú herné situácie. Je rozdiel či je hráč v kategórii U14 a meria 160 centimetrov a vy by ste v prezentácii ukázali zverencom protihráča, ktorý by mal iné miery. Všetky aspekty práce futbalového kouča sú vypracované vysoko kvalitne. My Soccer System sa snaží stvárňovať situácie čo najreálnejšie,“ vravel Szénay.

Peter Szénay
Peter Szénay (Zdroj: Facebook Peter Szenay, Autor: archív ps)

Práca s týmto programom je veľmi jednoduchá a aj tí, čo doposiaľ nepoužívali grafické aplikácie, tak sa s ním dokážu veľmi rýchlo naučiť pracovať. Využívať ho môžu kouči najmä teraz, keď sú zrušené spoločné tréningy. „Všetky individuálne cvičenia či rôzne prezentácie môžu tréneri hráčom pripravovať v programe a následne im ich poslať,“ zakončil Szénay. Lodivodi môžu programu neustále poskytovať spätnú väzbu o svojich pripomienkach a individuálnych potrebách, ktoré budú zahrnuté do ďalších verzií v závislosti od rozsahu potrieb.

Informácia o nainštalovaní programu.pdf
Zmluvné podmienky.pdf

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: