Správy

SFZ – Prezident Ján Kováčik prestrihol pásku na vynovenom štadióne v Spišskej Novej Vsi: Som rád, že sa projekt zrealizoval

(Zdroj: Facebook Mesto Spišská Nová Ves, Autor: Mesto Spišská Nová Ves)
Branislav Sarňák|10. sep 2021 o 19:28
Prezident SFZ Ján Kováčik (vľavo) s primátorom mesta Pavlom Bečarikom (v strede) a štátnym tajomníkom MŠVVŠ pre šport Ivanom Husárom počas slávnostnej ceremónie.
Prezident SFZ Ján Kováčik (vľavo) s primátorom mesta Pavlom Bečarikom (v strede) a štátnym tajomníkom MŠVVŠ pre šport Ivanom Husárom počas slávnostnej ceremónie. (Zdroj: Facebook Mesto Spišská Nová Ves, Autor: Mesto Spišská Nová Ves)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES (SFZ) – Môžu sa pochváliť novými šatňami, priestormi pre delegované osoby, rozhodcov či záchranárov, sociálnymi zariadeniami, obnovenými trávnatými plochami a najmä novopostavenou tribúnou so sedadlami, ktorá je oproti hlavnej. Reč je o obnovenom stánku futbalového klubu v Spišskej Novej Vsi, kde po rekonštrukčných prácach chýbala už len pomyselná čerešnička na torte – otvorenie, ktorého sa v piatok zúčastnili zástupcovia tamojšieho klubu, Slovenského futbalového zväzu, mesta, hráči a, samozrejme, fanúšikovia.

Vynovený štadión, na ktorom sa konali stavebné práce v rámci projektu Rekonštrukcie, modernizácie a budovania futbalových štadiónov v rokoch 2013-2022, si počas slávnostného ceremoniálu obzrel prezident strešnej futbalovej organizácie na Slovensku Ján Kováčik, generálny sekretár SFZ Peter Palenčík a 1. viceprezident SFZ Richard Havrilla.

„Som veľmi rád, že sa tento projekt v Spišskej Novej Vsi podarilo zrealizovať. Nie je pravidlo, že vo všetkých mestách, je prístup taký ako tu. Keď deti prídu do prostredia, ktoré je pekné, príjemné, kde si môžu sadnúť, kde sú prekryté tribúny, tak je to motivácia, aby na tomto štadióne v budúcnosti aj hrali,“ povedal prezident SFZ Ján Kováčik počas slávnostnej udalosti. Čo želá prvý muž slovenského futbalu futbalistom FK Spišská Nová Ves? „Postup do II. ligy,“ reagoval Ján Kováčik.

Náklady rekonštrukčných prác na štadióne aktuálne vedúceho tíme III. ligy Východ sa vyšplhali na 1 300 000 eur. Slovenský futbalový zväz z rozpočtu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR prostredníctvom projektu Rekonštrukcie, modernizácie a budovania futbalových štadiónov prispel sumou 750 000 eur, ktoré budú zo strany štátu poukázané v rokoch 2021 a 2022. Mesto na rekonštrukčné práce prispelo sumou 550 000 eur.

Štadión v najväčšej miere využívajú tímy miestneho futbalového klubu. Muži hrajú v III. lige, hráči v kategórii do 19 rokov hrajú v II. lige staršieho dorastu a v kategórii do 17 rokov hrajú v II. lige mladšieho dorastu. Futbalisti do 14 rokov bojujú o body v I. lige starších žiakov a prípravkári U11 v skupine východ B.

„Som nesmierne rád, že sme za účasti významných hostí a bohatého kultúrneho a športového programu mohli slávnostne otvoriť novú tribúnu na futbalovom štadióne, ktorá, ako verím, poteší všetkých priaznivcov spišskonovoveského futbalu. Samozrejme, našim futbalistom v sezóne 2021/2022 želám mnoho vyhraných zápasov za účasti plných tribún fanúšikov,“ uviedol primátor mesta Spišská Nová Ves Pavol Bečarik.

Počas celého piatku boli pre ľudí, ktorí si prišli užiť atmosféru otvorenia štadióna v Spišskej Novej Vsi, pripravené sprievodné akcie:
- deti sa mohli napríklad vyskákať na nafukovacom hrade,
- v areáli futbalového objektu konal turnaja základných škôl,
- vystupovali Živé sochy,
- konala sa basketbalová exhibícia a šou,
- návštevníci mohli získať autogramy hercov Branislava Deáka, Mareka Fašianga, Filipa Tůmu a Vladimíra Kobielského, ktorí si následne obliekli dresy vyskúšali si kvalitu trávnika,
- koncert skupiny Sám sebou, víťazom súťaže Rozospievaj tribúny s piesňou Slovensko gól, ktorú budú môcť fanúšikovia vypočuť aj počas ďalších reprezentačných akcií.

SFZ – V Spišskej Novej Vsi rekonštruujú štadión, Straka: Hráči sa tešia, že budú hrať v kultúrnejšom prostredí

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: