Správy

SFZ – Prezident Ján Kováčik na kontrolnom dni v Považskej Bystrici: Som veľmi spokojný

Branislav Sarňák|27. jan 2022 o 13:20
Prezident SFZ Ján Kováčik (v strede) s primátorom mesta Karolom Janasom (vpravo) a prezidentom klubu Jánom Panákom.
Prezident SFZ Ján Kováčik (v strede) s primátorom mesta Karolom Janasom (vpravo) a prezidentom klubu Jánom Panákom. (Autor: Jozef Šprocha)

POVAŽSKÁ BYSTRICA (SFZ) – Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik sa včera (v stredu, 26. januára) zúčastnil na kontrolnom dni na štadióne v Považskej Bystrici, na ktorom sa vykonávajú rekonštrukčné práce v rámci Projektu rekonštrukcie, modernizácie a výstavby futbalových štadiónov 2013 – 2022.

Mesto Považská Bystrica získalo na obnovu štadióna od SFZ dotáciu 750 000 eur. Na štadióne sa v rámci rekonštrukčných prác budujú dve prekryté tribúny popri celej dĺžke hracej plochy s novými sedačkami. Na nové miesta by sa mohlo vmestiť 2 300 ľudí.

 „Štadión sa mi veľmi páči a s rekonštrukčnými prácami som veľmi spokojný,“ konštatoval prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

Aktuálne treťoligový tím, ak by postúpil do II. ligy a splnil by všetky infraštruktúrne podmienky pre druhú najvyššiu súťaž, mohol by tým pádom hrať domáce zápasy na zrekonštruovanom štadióne. Ten by mohol navyše hostiť aj medzinárodné zápasy mládežníckych kategórií Slovenska.

Klub si v uplynulom kalendárnom roku pripomenul 100. výročie od prvého súťažného zápasu Považskobystričanov.

(Autor: Jozef Šprocha)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: