Správy

SFZ pomáha zlepšiť infraštruktúru, dokončilo sa už 344 projektov

(Zdroj: SFZ)
Branislav Sarňák|2. mar 2019 o 09:00
(Zdroj: SFZ)

BRATISLAVA (SFZ) - Slovenský futbalový zväz sa prostredníctvom projektu Podpory rekonštrukcie a výstavby futbalovej infraštruktúry chce viac priblížiť k fanúšikom. Klubom v menších mestách a dedinách pomáha zväz zlepšiť podmienky infraštruktúry vďaka rekonštrukcii ich zázemia, výstavbe nových tribún či výmene trávnika.

Do projektu sa zapojilo 408 miest a obcí a do dnešného dňa sa úspešne zrealizovali práce na 344 štadiónoch. My sme sa s kamerou vybrali do ôsmich z nich, kde sa z nového a kultúrnejšieho prostredia teší množstvo detí a mladých hráčov, pre ktorých je to určené. To bolo aj jednou z podmienok prihlásenia sa do projektu, aby klub mal minimálne jedno mládežnícke družstvo prihlásené v súťažiach SFZ. Týmto sa sledovalo zlepšenie tréningových podmienok pre mládež, aby nám postupne mohli vyrásť nové hviezdy.

Finančné prostriedky na projekt pridelila pre SFZ Vláda Slovenskej republiky prostredníctvom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vo výške 6 miliónov eur. K dnešnému dňu sa vyčerpalo 5 106 000 eur. Finančná podpora na jeden projekt zo strany zväzu sa pohybuje od 10 000 do 50 000 eur, pričom povinné spolufinancovanie predstavovalo minimálne 25 percent z celkovej sumy rozpočtu projektu.

Cieľom projektu je najmä, aby sa v kluboch, obciach a mestách vybudovali nové tréningové ihriská, umelé osvetlenie a zavlažovanie alebo sa rekonštruovali hracie plochy, či zázemie samotných štadiónov a ihrísk. Z vynovených šatní sa tešia napríklad v Senci, Pezinku či Medzibrode. Brázdiť po nových ihriskách môžu vo Višňovom a Vranove nad Topľou. Kvalitnejšie osvetlenie počas tréningov a zápasov majú v Partizánskom. Krajšie tribúny si užijú fanúšikovia v Sobranciach a v Kovarciach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: