Nadácia SFZ podporila film o Martinovi Murckovi i mládežnícky turnaj „This is my sen“

Peter Zeman|30. sep 2021 o 09:57

BRATISLAVA (SFZ) – Nadácia SFZ podporila v prvom štvrťroku 2021 žiacke družstvá, futbalové prípravky, základné školy, Klub ligových kanonierov a ďalšie subjekty športovým výstrojom, vecnými darmi a finančnými darmi, v celkovej hodnote 22 360 eur. V ostatnom období prispela k realizácii filmového dokumentu „Martin Murcko Futbalstory“, k obnove futbalového ihriska s umelou trávou v Banskej Bystrici, podporila mládežnícky turnaj s názvom „This is my sen“ a nezabudla ani na bývalého trénera slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Vladimíra Goffu.

Finančnú podporu vo výške 3000 eur obdržalo občianske združenie LOSS (Liga na ochranu slovenských športovcov) na prípravu a propagáciu dokumentárneho filmu s názvom „Martin Murcko Futbalstory“. Ten mapuje životný príbeh bývalého mládežníckeho futbalového reprezentanta Martina Murcka, ktorý sa po ťažkej autohavárii, napriek vážnemu zraneniu hlavy, vrátil k futbalu a stal sa vzorom pre mladých športovcov a futbalistov.

Sľubne sa rozbiehajúcu kariéru vtedy 17-ročného hráča, po tom čo absolvoval skúšky v anglických veľkokluboch v Manchesteri United a Manchesteri City, preťala 26. decembra 2017 vážna autonehoda. Utrpel ťažké zranenia hlavy s 30 úlomkami lebky v mozgu a ponuka na pôsobenie v nemeckom 1. FC Norimberg sa zmenila na boj o život mladého človeka. Martin Murcko sa dokázal vrátiť do života i k futbalu, aktuálne hráva aktívne v Modre, venuje sa trénovaniu mládeže a robí správcu štadióna.

(Zdroj: olympic.sk)

Domáci AS Trenčín a mládežnícke tímy kategórie U12 MŠK Žilina, Spartak Trnava, Slovan Bratislava, DAC 1904 Dunajská Streda, 1. FC Tatran Prešov, FC Petržalka, FC Nitra, Jupie Banská Bystrica, 1. FC Slovácko a výber Akadémie Trenčianskeho kraja – boli účastníkmi prestížneho medzinárodného mládežníckeho turnaja s názvom „This is my sen“. Turnaj je určený pre hráčov ročník narodenia 2010 a mladší, Nadácia SFZ podporila organizátorov turnaja (Futbalová akadémia Trenčianskeho kraja) finančnou sumou vo výške 500 eur a poukážkou v hodnote 500 eur na nákup športových pomôcok a materiálneho zabezpečenia, podľa vlastného výberu, v spoločnosti DEMI šport, s.r.o.. Podrobnosti o turnaji nájdete na webovom sídle astrencin.sk na linku https://lnk.sk/fge6

(Zdroj: astrencin.sk)

Aj vďaka finančnej podpore Nadácie SFZ v celkovej sume 2 000 eur sa podarilo spoločenstvu Saleziáni don Bosca realizovať projekt na obnovu futbalového ihriska s umelou trávou v areáli saleziánskeho strediska v Banskej Bystrici. V súčasnosti je už ihrisko plne funkčné a k dispozícii pre deti zapojené do športových krúžkov, pre účastníkov detských táborov a slúži mladým amatérskym futbalovým nadšencom.

Nadácia SFZ poskytla materiálnu pomoc klubom ŠK Hamuliakovo a Spartak Šaštín Stráže v podobe 500-eurových poukážok na nákup futbalového výstroja a športového materiálu, podľa vlastného výberu, v DEMI šport, s.r.o.

Nadácia SFZ podporí v období rekonvalescencie tiež bývalého futbalistu MŠK Žilina, neskôr trénera slovenskej reprezentácie do 21 rokov a futbalového experta Vladimíra Goffu, ktorý v ostatných mesiacoch úspešne zvládol v martinskej nemocnici ťažký boj s koronavírusom.

(Zdroj: sbb.sk)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: