Správy

MUŽI A – Tréner Tarkovič: Hrať inak ako v marci na Cypre

Peter Šurin|6. sep 2021 o 17:20
Pred utorkovým kvalifikačným zápasom s Cyprom odpovedali na otázky novinárov Stanislav Lobotka a tréner Štefan Tarkovič.
Pred utorkovým kvalifikačným zápasom s Cyprom odpovedali na otázky novinárov Stanislav Lobotka a tréner Štefan Tarkovič. (Zdroj: SFZ, Autor: LUKÁŠ GRINAJ/TASR)

SENEC (SFZ) – Tradične pred medzištátny zápasom odpovedal reprezentačný tréner Štefan Tarkovič na otázky médií. Partnerom za stolom mu bol tentoraz Stanislav Lobotka.

BEZ HOLÚBEKA A BERA. Z 26-členného kádra vypadli zo zdravotných dôvod dvaja hráči – Jakub Holúbek už pred duelom s Chorvátskom pociťoval problémy, ide o chronické šrámy a liečenie už bude v réžii klubu. Matúša Bera vyradila viróza. „Ostatní sú v poriadku, absolvovali sme opäť všetci PCR testy, u všetkých bol výsledok negatívny,“ povedal tréner Štefan Tarkovič.

„Treba hrať inak,“ reagoval tréner Štefan Tarkovič na otázku, čoho sa nám treba vyvarovať z marcového vzájomného zápasu na Cypre.
„Treba hrať inak,“ reagoval tréner Štefan Tarkovič na otázku, čoho sa nám treba vyvarovať z marcového vzájomného zápasu na Cypre. (Zdroj: SFZ, Autor: ROMAN FERSTL)

SPOMIENKA NA CYPRUS. V marci sme v Nikózii remizovali 0:0. Stále považujeme výsledok za dva stratené body. Aj preto reagoval tréner pri pohľade späť slovami: „Treba hrať inak.“ Čo znamená, že „musíme nadviazať na výkony v Slovinsku a proti Chorvátsku. Cyprus je určite zdolateľný.“ 

IHRISKO ROVNAKÉ PRE OBOCH. Podľa analýzy našich odborníkov Cyperčania už nehrajú len na odkopávanie, snažia sa kontrolovať loptu. „Terén bude rovnaký pre oba tímy, musíme sa s tým vysporiadať.“ Náš najbližší súper stavia na he s troma stopérmi, takéto rozostavenie sa dotkne aj taktiky Tarkovičovho mužstva. „Bude to o našej aktivite, naši hráči sa musia vo finálnej fáze tlačiť do zakončenia. Musíme sa dostať do vecí, v ktorých sme silní,“ povedal tréner (viac aj na túto tému vo videu).

MAXIMUM PRE VÍŤAZSTVO. Keď sa musí, nohy futbalistov bývajú zviazané. „Potrebujeme vyhrať, chcem vyhrať, urobíme maximum pre úspech. Ako frustrácia z prehry, tak eufória z víťazstva trvá 24 hodín, potom je potrebné sa pripraviť na ďalší zápas.“ V tomto asociačnom termíne sa hrajú tri stretnutia, už ten nasledujúci bude zase taký, na aký sme boli zvyknutí. „Budeme mať deň pred prvým zápasom navyše a celý zraz sa tak bude konať vo výhodnejších okolnostiach. Obdivujem hráčov, ako tú záťaž zvládajú,“ reagoval reprezentačný tréner.

STANISLAV LOBOTKA: Teraz proste musíme vyhrať

Stanislav Lobotka je už v oveľa lepšom rozpoložení, prejavuje sa to aj na jeho výkonoch v reprezentačnom drese, sú opäť výborné.
Stanislav Lobotka je už v oveľa lepšom rozpoložení, prejavuje sa to aj na jeho výkonoch v reprezentačnom drese, sú opäť výborné. (Zdroj: SFZ, Autor: ROMAN FERSTL)

„Chceme hrať taký futbal, ako posledné dva zápasy. Popravde, nečítam noviny a nesledujem reakcie zvonku, snažím sa to nevnímať, vieme všetci, prečo asi.
Na Cypre som v marci nehral, ale zápas som sledoval. Od začiatku kvalifikácie platí, že v našej skupine nie je ľahký súper a konkrétne Cyperčania prehusťujú stred ihriska, ťažko sa cez nich preniká. O to viac je potom nutné premeniť každú aj pološancu, lebo veľa ich nemusíme mať. Nie som útočník, nie som ten gólový hráč, ale viem, že niekedy strelec potrebuje mať aj šťastie. Brozovič ho pri svojej strele mal, my pri viacerých pokusoch nie...
Mne futbal na ihrisku chutí, po mesiacoch bez neho si to užívam. Nebudem hovoriť o teréne, je pre obe mužstvá rovnaký, bude to len o nás, aké šance si vypracujeme a koľko z nich premeníme. Teraz proste musíme vyhrať.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: