Oficiálne (úradné) oznamy

Mini Champions Liga Slovensko 2019

Peter Zeman|20. okt 2019 o 07:50

BRATISLAVA (SFZ) – V dňoch 22. - 23. októbra 2019 vyvrcholí v Púchove finálovým turnajom kategórie mladších žiakov a žiačok 15. ročník Mini Champions Liga Slovensko 2019.

Osem najlepších žiackych tímov a šesť družstiev v kategórii žiačky, sa predstaví počas dvoch dní na ihrisku púchovskej arény s umelým trávnikom, aby bojovali o celkové prvenstvo na tradičnom turnaji v rámci projektu Mini Champions Liga Slovensko, ktorý je súčasťou Grassroots programu SFZ s názvom Dajme spolu gól. 

Projekt je určený pre futbalové kluby s licenciou Futbalovej Akadémie (FA) a s licenciou Útvaru talentovanej mládeže (ÚTM), hrajúce 1. ligu žiakov (1. LŽ) SFZ. Kluby majú povinnosť  zúčastniť sa na projekte na základe licenčného systému mládeže SFZ 2019-20, projekt Mini Champions Liga Slovensko (MCHL) sa hrá na mini-ihriskách s umelou trávou a je určený pre chlapcov a dievčatá v kategóriách mladších žiakov U12 a žiačok WU13.

Dejiskom turnaja bude aj tento rok aréna Sports & Training Centre s umelým trávnikom a postaveným mini ihriskom s mantinelmi v Púchove, zápasy kategórie mladších žiakov sú na programe v utorok a v stredu (22. -23.10.), turnaj žiačok je jednodňový (hrá sa v stredu 23.10.).

KATEGÓRIA ŽIACI:

- Osem finálových tímov - kvalifikanti z turnajov 2. kola MCHL v kategórii mladších žiakov – bude rozdelených do dvoch štvorčlenných skupín, v ktorých odohrajú v prvý hrací deň turnaja (utorok 22. 10.) zápasy systémom každý s každým.

- Družstvá umiestnené v skupinách na 3. a 4. mieste zohrajú zápasy o konečné 5. a 7. miesto, dva najúspešnejšie tímy z oboch skupín postúpia do 4-člennej finálovej skupiny, ktorej zápasy sú na programe v stredu (23. 10.). Mužstvá odohrajú vo finálovej skupine po tri zápasy systémom každý s každým o celkové prvenstvo.

- Víťazom minulého ročníka sa stali žiaci FC Baník Prievidza.

ÚČASTNÍCI TURNAJA:

FC Petržalka
FK Inter Bratislava
AS Trenčín
FK DAC 1904 Dunajská Streda
MŠK Žilina
JUPIE FŠMH Podlavice
1. FC Tatran Prešov
FC Košice

KATEGÓRIA ŽIAČKY:

- Šesť finálových družstiev - kvalifikanti z turnajov 1. kola MCHL v kategórii mladších žiačok – bude rozdelených do dvoch trojčlenných skupín, hrá sa tiež systémom každý s každým.

- Družstvá, podľa umiestnenia v skupinách, odohrajú zápasy o konečné umiestnenia.

- Hrací deň pre dievčenskú kategóriu je streda (23.10.).

- Víťazom minulého ročníka sa stali žiačky Partizána Bardejov.  

ÚČASTNÍCI TURNAJA:

ŠK Slovan Bratislava
FC Union Nové Zámky
FC Baník Prievidza
MŠK Žilina
1. FC Tatran Prešov
MFK Vranov nad Topľou

Poháre a medaily prevezmú tri najúspešnejšie tímy v oboch kategóriách, ceny sú pripravené aj pre najlepších v individuálnych kategóriách - najlepší hráč, brankár, strelec, najlepšia hráčka, brankárka a strelkyňa finálového turnaja. 

Hrací čas zápasov je 1 x 20 minút, tímy hrajú s počtom hráčov 4+1. Finálový turnaj Mini Champions Ligy Slovensko je súčasťou UEFA Grassroots week, ďalšie informácie k projektu Mini Champions Liga Slovensko 2019 nájdete na https://www.dajmespolugol.sk/projekty/Klubove-projekty-a-turnaje/Mini-Champions-Liga-Slovensko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: