Správy

GRASSROOTS – Košický kraj víťazom 17. ročníka Pohára Karola Poláka

Peter Zeman|6. júl 2021 o 09:45
(Zdroj: SFZ)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES (SFZ) – Víťazom majstrovstiev Slovenska Centier pre deti a rodiny, pod názvom Pohár Karola Poláka, sa stal výber Košického kraja. Finálový turnaj sa uskutočnil v dňoch 24.- 25.6.2021 v Spišskej Novej Vsi.

Tradičný model s dvomi postupujúcimi družstvami z dvoch semifinálových kôl poslal do finále 17. ročníka tímy Žilinského, Košického, Trnavského a Nitrianskeho kraja. Prvý semifinálový turnaj sa uskutočnil v utorok 15. júna v Poprade za účasti štyroch tímov, druhý bol na programe o deň neskôr v NTC Senec, tiež s kvartetom semifinalistov.

Finálový turnaj hráčov a hráčiek vo veku od 14 do 18 rokov z Centier pre deti a rodiny hostila tentoraz Spišská Nová Ves a aj ostatný ročník priniesol vyrovnané a dramatické zápasy, keď v dvoch zo štyroch stretnutí sa rozhodovalo až po penaltovom rozstrele.

Prvý videli diváci v úvodnom semifinále, v ktorom Košičania zdolali obhajcu titulu z Trnavy 3:2 na strely z pokutových kopov, v riadnom hracom čase skončil zápas nerozhodne 1:1. V druhom semifinále si zabezpečili finálovú účasť Žilinčania po výhre 4:2 nad Nitrou. Samotné finále prinieslo rozuzlenie až v samom závere. Košičania niekoľok sekúnd pred koncom duelu so Žilinou prehrávali 0:1, pred záverečným hvizdom však stihli skóre zápasu vyrovnať a v penaltovej lotérii potom zdolali svojho súpera 3:2 a tešili z celkového prvenstva na turnaji.

"Chlapci a dievčatá v spoločných tímoch, čo sú vlastne reprezentácie jednotlivých krajov, hrajú futbalové zápasy a majú spoločný cieľ - dostať sa na finálový turnaj, zabojovať o trofej pre víťaza turnaja Pohár Karola Poláka, a samozrejme, množstvo ďalších zaujímavých cien. Cieľom tohto projektu je prostredníctvom športu, futbalu, pripraviť deťom taký zážitok, ktorý im pomôže prekonať ťažké obdobie ich života, dodá im sebavedomie a snáď aj zlepší schopnosť prekonávať prekážky,“ pripomenul Ľubomír Dranga z občianskeho združenia „Múdry pes“, ktoré túto súťaž spolu so Slovenským futbalovým zväzom a Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny organizuje.

Slovenský futbalový zväz v rámci svojho Grassroots programu podporuje rôzne formy futbalu. Futbal je hra všetkých, bez rozdielu pohlavia, veku, náboženstva, zdravia, rasy, sociálneho statusu, kde nie je miesto pre diskrimináciu a navyše ponúka spoločenské príležitosti a športovú hodnotu. Cieľom programu je zvyšovanie členskej základne SFZ,“ zdôraznil koordinátor Grassroots futbalu pán Vladimír Lupták.

Na finálovom turnaji v Spišskej Novej Vsi sa zúčastnil aj bývalý kapitán trnavského Spartaka, naposledy hráč MFK Karviná Marek Janečka, ktorý odovzdával cenu pre najlepšieho hráča turnaja. Finálový turnaj sa hral pod záštitou primátora Spišskej Novej Vsi, pána Pavla Bečarika.

Generálnym partnerom súťaže bola spoločnosť Nestlé a hlavným partnerom Nadácia EPH.

Finančne alebo darčekmi prispeli spoločnosti GIVsport, Tissot, BUREL s.r.o., Nadácia Chemosvit, VÍNO MATYŠÁK, s.r.o., Nadácia TUBAPACK, Coty Slovenská Republika, S.r.o., Allen & Overy Bratislava, s.r.o., Camfil s.r.o., tTesco, DM drogerie markt, Metro, Music1st, CK Daka, Henkel, Allianz, Tatravagónka a Nadácia SPP. 

Mediálnymi partnermi Majstrovstiev Slovenska centier pre deti a rodiny vo futbale, Pohára Karola Poláka, boli RTVS, TASR a denník Šport.

(Zdroj: SFZ)

Semifinálový turnaj v NTC Poprad (15.6.2021):

Výber KE kraja - Výber PO kraja 1:0
Výber BB kraja - Výber ZA kraja 0:4
Výber BB kraja - Výber PO kraja 1:5
Výber KE kraja - Výber ZA kraja 0:1
Výber KE kraja - Výber BB kraja 4:0
Výber PO kraja - Výber ZA kraja 0:2

Do finále postúpili výbery Žilinského a Košického kraja

Semifinálový turnaj v NTC Senec (16.6.2021):

Výber TN kraja - Výber BA kraja 1:2
Výber NR kraja - Výber TT kraja 1:4
Výber NR kraja - Výber BA kraja 5:0
Výber TN kraja - Výber TT kraja 0:6
Výber TN kraja - Výber NR kraja 0:3
Výber BA kraja - Výber TT kraja 0:3

Do finále postúpili výbery Trnavského a Nitrianskeho kraja

(Zdroj: SFZ)

ŠTVRTOK 24. 6. 2021

Výber Trnavského kraja – Výber Košického kraja 1:1, 2:3 p.k.
Výber Žilinského kraja – Výber Nitrianskeho kraja 4:2

PIATOK 25. 6. 2021

Zápas o 3.miesto:
Výber Trnavského kraja – Výber Nitrianskeho kraja 4:0

Finále:
Výber Žilinského kraja – Výber Košického kraja 1:1, 2:3 p.k.

KONEČNÉ PORADIE:

1. Výber Košického kraja
2. Výber Žilinského kraja
3. Výber Trnavského kraja
4. Výber Nitrianskeho kraja

INDIVIDUÁLNE OCENENIA:

Hráč s najtvrdšou strelou: Anton Búry (výber Nitrianskeho kraja)
Cena Fair Play: Martin Pačan (výber Žilinského kraja)
Najlepší brankár: Patrik Varga (výber Košického kraja)
Najlepší hráč: Adrián Gregor (výber Žilinského kraja)
Najlepší strelec: Jozef Šándor (výber Trnavského kraja) - 3 góly

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: