Správy

FUTSAL – Opory Drahovský a Rick: Slovensko môže byť na Eure príjemným prekvapením

Peter Zeman|10. jan 2022 o 11:56
Kapitán Tomáš Drahovský (č.16) počas kvalifikačného zápasu o postup na ME 2022 Slovensko - Moldavsko (Poprad, 2. februára 2021).
Kapitán Tomáš Drahovský (č.16) počas kvalifikačného zápasu o postup na ME 2022 Slovensko - Moldavsko (Poprad, 2. februára 2021). (Zdroj: TASR)

PIEŠŤANY (SFZ) – Slovenská futsalová reprezentácia sa v dňoch 19.1.-6.2. predstaví na premiérovom európskom futsalovom šampionáte v Holandsku.

Postup na historicky prvé Euro si vybojovali zverenci trénera Berkyho v minuloročnej kvalifikácii v spoločnosti favorizovaného Azerbajdžanu, Grécka a Moldavska. Jedným zo strojcov úspechu je aj hráč SK Interobal Plzeň Gabriel Rick. „Veľmi sme túžili konečne uspieť, do kvalifikačných bojov sme vložili všetko. Tvoríme výbornú partiu, mužstvo je vyvážené, zložené z hráčov zo zahraničia a z domácej súťaže, a máme ťahúňa Tomáša Drahovského,“ zložil kompliment svojmu spoluhráčovi Gabriel Rick.

V príprave na Euro dokázali Slováci zdolať na turnaji 4Nations Bosnu a Hercegovinu, Rakúsko i silné Česko. Podľa slov hráča Gabriela Ricka to bola výborná príprava pred odchodom na európsky šampionát. „Uvedomujeme si, že v Holandsku narazíme na podstatne silnejších súperov, odraziť by sme sa však mohli práve od dobrých výsledkov v príprave. Rozhodovať budú výkony brankárov, ale aj celého mužstva, sme dobre pripravení silovo a herne, stavať budeme tiež na dobrej obrannej hre.“

Gabriel Rick v zápase Slovensko - Bosna a Hercegovina (5:4) na turnaji 4Nations v Piešťanoch.
Gabriel Rick v zápase Slovensko - Bosna a Hercegovina (5:4) na turnaji 4Nations v Piešťanoch. (Zdroj: futsalslovakia.sk)

Ako spomenul Gabriel Rick, mužstvo sa bude spoliehať najmä na kvality jedného z top hráčov Európy Tomáša Drahovského. Ten ovládol štatistiky španielskej ligy a všetci veríme, že víťaznú mentalitu a španielskeho ducha prenesie aj do reprezentačného tímu. „Neviem, či treba do tohto skvelého kolektívu prenášať nejakého španielskeho ducha, tvoríme výbornú partiu,“ povedal s úsmevom po zápase s Rakúskom počas turnaja Tomáš Drahovský. Štyrmi gólmi do siete Bosny a Hercegoviny, a ďalším do siete Rakúska hoci pobudol na palubovke iba niekoľko minút, potvrdil svoje kvality. Je pripravený prevziať pozíciu lídra a potiahnuť mužstvo na Eure?

Vždy sa snažím odovzdať na palubovke maximum, uvedomujem si, že koncovka stojí na mne a viem, čo sa odo mňa očakáva. Som na túto pozíciu zvyknutý zo Španielska. Súperi mi možno budú venovať viac pozornosti, ale som na to pripravený. Urobím, čo bude v mojich silách, verím, že sa mi podarí zhostiť svojich úloh na Eure v Holandsku čo najlepšie.“ Mimoriadne cenné víťazstvo dosiahol tím trénera Berkyho v dueli s Českom (3:1). Tomáš Drahovský je večný optimista a verí v úspech aj proti silným výberom Ruska, Poľska a Chorvátska na palubovkách v Amsterdame a Groningene.

Futsal sa v Európe vyrovnáva, výkonnostne sme išli hore a ak odovzdáme v zápasoch maximum a bude stáť pri nás aj športové šťastie, myslím si, že môžeme byť na Eure príjemným prekvapením. Našou devízou je tímový duch, bojovnosť, budeme stavať na dobrej defenzíve, cesta k úspechu by mohla viesť cez štandardky. Vieme, že dokážeme hrať zápasy so silnými mužstvami, navyše medzi stretnutiami budeme mať aj dostatok času na regeneráciu. Aj toto posilňuje moje presvedčenie, že na Euro môžeme cestovať s odhodlaním pobiť sa o čo najlepšie výsledky a príjemne prekvapiť,“ dodal na záver najlepší strelec minulého ročníka španielskej ligy Tomáš Drahovský.

Slovenská futsalová reprezentácia pred zápasom s Bosnou a Hercegovinou (5:4) na turnaji 4Nations v Piešťanoch (16. decembra 2021).
Slovenská futsalová reprezentácia pred zápasom s Bosnou a Hercegovinou (5:4) na turnaji 4Nations v Piešťanoch (16. decembra 2021). (Zdroj: TASR)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: