Správy

FUTSAL – Na ME 2022 remíza s Poľskom 2:2

Peter Zeman|25. jan 2022 o 23:32
Matúš Ševčík strieľa gól do siete poľského brankára Kalužu na ME 2022 v Amsterdame.
Matúš Ševčík strieľa gól do siete poľského brankára Kalužu na ME 2022 v Amsterdame. (Zdroj: uefa.com)

BRATISLAVA (SFZ, TASR) – Slovenská futsalová získala premiérový bod na vrcholnom európskom podujatí po remíze 2:2 s Poľskom. Slovenskí futsalisti si tak uchovali postupové šance zo skupiny, v rozhodujćom treťom stretnutí nastúpia v sobotu 29.1. v Groningene proti Chorvátsku.

POĽSKO - SLOVENSKO 2:2 (1:0)

Góly: 7. Kriezel, 33. Holy - 25. Ševčík, 28. Drahovský
ŽK: Lutecki (Poľ.)
R: Bugenko (Mold.), Ošomkov (Est.), bez divákov.
POĽSKO: Kaluža - Kubik, Holy, Solecki, Marek - Madziag, Šmialkowski, Grubalski, Zastawnik, Lutecki, Leszczak, Kriezel, Wojciechowski - Nawrat
SLOVENSKO: Karpiak - Rick, Kozár, Doša, Drahovský - Serbin, Ševčík, Směřička, Zdráhal, Zaťovič, Brunovský, Čeřovský, Ostrák - Oberman

Slováci začali nervózne a umožnili Poliakom dostať sa do tlaku. No práve oni mohli ísť do vedenia v 4. minúte, keď Ševčík dostal dobrú loptu do behu a v nájazde tesne minul ľavú tyč poľskej brány. Poliaci sa dostali do vedenia v 7. minúte, keď po signáli z autu tvrdú strelu Kriezela ešte jemne tečoval Drahovský a Karpiak nemal šancu zareagovať. Následne autor otváracieho gólu trafil bočnú sieť slovenskej bránky. Potom prevzali opraty duelu hráči SR, Drahovský v 9. minúte trafil tvrdou rannou tyč. Poliaci vedeli nebezpečne zahroziť, ale vyrovnať mohol po chybe v ich obrane v 13. minúte Směřička, no Kaluža ho vychytal. Podľa očakávania to bol tvrdý fyzický boj, oba výbery srdnato bojovali o priestor, do polčasovej prestávky sa už nedokázali strelecky presadiť.

Druhý polčas začal náporom Slovákov. Rickovu strelu z dobrej pozície zlikvidoval Kaluža a následne zo signálu opäť Rick vypálil nepresne. O pár sekúnd sa v tretej šanci Rick tiež nepresadil, keď sa v rozhodujúcom okamihu pri strele pošmykol. Slovensko tlačilo a dočkalo sa vyrovnania v 25. minúte. Krásny signál z autu Zaťovič zahral na Ševčíka, ktorý už len zakončil do odkrytej brány - 1:1. Hralo sa na hranici tvrdosti, oba tímy chceli strhnúť kľúčovú výhru na svoju stranu. A v 28. minúte udreli Slováci gólovo opäť, Drahovský sa skvele krátkou kľučkou na čiare zbavil protihráča a výbornou krížnou strelou prekonal Kalužu. Poliaci zvýšili aktivitu a Slovensku pribúdali aj fauly, na čo si museli dávať pozor. Brankár Karpiak držal dobrými zákrokmi spoluhráčov nad vodou, ale na strelu Holeho zblízka v 33. minúte už nestačil - 2:2. O minútu mohol Drahovský po brejku dať druhý gól, ale obrana ho zblokovala. V dramatickom závere to Slovensko skúšalo ešte dlhými loptami, v obrovskej šanci bol Rick, ale poľský brankár ho opäť výborne vynuloval. Poliaci v poslednej minúte odvolali brankára, mohutne zatlačili, ale duel sa skončil nerozhodne.

Tomáš Drahovský a jeho gól na 2:1 v zápase ME 2022 Poľsko - Slovensko (2:2) v Amsterdame.
Tomáš Drahovský a jeho gól na 2:1 v zápase ME 2022 Poľsko - Slovensko (2:2) v Amsterdame. (Zdroj: uefa.com)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: