Správy

FUTSAL - Hlasy po zápase s Poľskom

Peter Zeman|26. jan 2022 o 09:33
Slovenská futsalová reprezentácia počas zápasu ME 2022 proti Poľsku a Amsterdame.
Slovenská futsalová reprezentácia počas zápasu ME 2022 proti Poľsku a Amsterdame. (Zdroj: uefa.com)

AMSTERDAM (TASR) - Slovenskí futsalisti remizovali v druhom zápase na majstrovstvách Európy v Holandsku s Poľskom 2:2 a získali tak historicky prvý bod na vrcholnom európskom podujatí. V rozhodujúcom zápase o postup z C-skupiny sa stretne tím trénera Berkyho v sobotu 29. januára s Chorvátskom.

Hlasy po zápase:

Marián Berky, tréner SR:

"Bol to veľmi ťažký zápas pre nás všetkých, či hráčov aj trénerov. Bojovalo sa do poslednej chvíle. Očakávali sme takýto ťažký zápas. Povedali sme si, že ho chceme vyhrať, bohužiaľ sa nám to nepodarilo. Ale bod je cenný, stále žijeme a ideme do ďalších bojov. Stále sme v hre o postup. Ak zvládneme zápas s Chorvátskom, postúpime. Určite sa budeme musieť pripraviť na to, že oni sú trochu viac taktickejší, hrajú to pomalšie a nie sú takí bojovní. Budeme musieť byť koncentrovaní a potrebujeme ešte viac zvýšiť aktivitu a byť viac behaví."

Martin Směřička, reprezentant SR:

"Zápas bol dobrý pre oko diváka, do poslednej sekundy to bolo napäté. Pre nás je to prvý historický bod. Rovnako sme stále v hre o postup zo skupiny. V podstate sme sa dostali tam, kde sme sa chceli dostať. V poslednom zápase budeme hrať o všetko. Myslím si, že remíza je spravodlivá, lebo sme mali aj šťastie aj smolu. Verím, že s Chorvátmi dokážeme uhrať aj historický postup."

Gabriel Rick (vľavo) v zápase ME 2022 proti Poľsku (2:2) v Amsterdame.
Gabriel Rick (vľavo) v zápase ME 2022 proti Poľsku (2:2) v Amsterdame. (Zdroj: uefa.com)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: