Výsledky

Azerbajdžan - Slovensko

Lucia Petrincová|6. júl 2019 o 17:50

AZERBAJDŽAN – SLOVENSKO 1:5 (1:3)
Góly: 29. Šejdajev – 8. Lobotka, 27. Kucka, 30. a 57. Hamšík, 86. Hancko.
ŽK: Krivocjuk.
Rozhodovali: Beaton – Mulvanny, Carr (všetci Škótsko) - 6000 divákov.
AZERBAJDŽAN: Agajev – Medvedev, Husejnov, Krivocjuk, Rahimov – Richard Almeida, Garajev, Ejubov (71. Machmudov) – Abdullajev (90. Dadašov), Šejdajev, Ramazanov(61. Emreli. Tréner Nikola Jurčevič.
SLOVENSKO: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko – Lobotka(81. Greguš), Kucka – Rusnák, Hamšík (85. Haraslín), Mak – Boženík (71. Duda). Tréner: Pavel Hapal. 

HLAS PO ZÁPASE
PAVEL HAPAL (tréner Slovenska): “Odohrali sme vynikajúci zápas od prvej do poslednej minúty. Celý čas sme boli lepším tímom, vypracovali sme si veľa šancí, dali sme päť gólov a mohlo ich byť aj viac. Som veľmi spokojný. Domácim sme nič nedovolili. Mali sme v príprave jeden deň navyše, pri zápase s Jordánskom si  kľúčoví hráči oddýchli. O zaradení Boženíka som uvažoval už po stretnutí s Jordánskom, veľa nám napovedal zápas Azerbajdžanu s Maďarskom, po ňom sme zvážili potrebu mať v tíme typického hrotového útočníka. Alternatíva bola zaradiť na tento post Dudu, ale on nie je práve ten „hroťák.“ Takže dva dni pred týmto zápasom som už smeroval k tejto voľbe. Je mi cťou, že Hamšík dosiahol rekord počas môjho vedenia národného tímu. Málokto asi vie, že sme narodení v rovnaký deň, akurát ja som trochu starší... Veľmi mu to prajem a gratulujem mu k rekordu. Otázka riešenia postupu na finálový turnaj je ešte ďaleko, možno bude hrať svoju úlohu aj skóre a po tomto zápase sme si ho vylepšili. Áno, v Baku sa hrajú zápasy ME 2020, je to krásne mesto, rád by som sa sem vrátil. A nielen ako turista.“ 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: