Športovo-tehnická komisia

Úradná správa ŠTK č. 06 zo dňa 11.08.2022

11. aug 2022 o 19:34

ŠTK žiada všetky FK, aby zodpovedne sledovali uznesenia v ISSF a prípadné nezrovnalosti riešili so správcom súťaže.

ŠTK žiada všetky FK, v ktorých nastali zmeny štatutárov, funkcionárov, prípadne i iné organizačné zmeny, aby tieto zmeny urýchlene oznámili ŠTK (zaslať kópiu Zápisnice) a zároveň aby tieto zmeny zaevidovali v ISSF. 

ŠTK dáva na vedomie dôležité termíny pred začiatkom súťažného ročníka 2022/2023:

·      bezplatné dlhodobé výnimky pre jesennú časť – 17.08.2022 (mládež)

·      Zmluvy o SDM – 10 dní pred začiatkom danej súťaže mládeže

ŠTK upozorňuje na nové znenie Súťažného poriadku platného od 01.07.2022.

Znenie zmien SP: https://mediamanager.sportnet.online/media/pages/f/futbalsfz.sk/2022/07/novela-sp-2022-26-6-2022-na-zverejnenie.pdf

ŠTK dáva na vedomie FK a delegovaným osobám, že schválené spoločné družstvá mládeže a súhlasy so štartom hráča vo vyššej vekovej kategórií nájdete v sekcii „VIAC/Schválené dohody“.

Z dôvodu aktualizácie Pasportizácie futbalových štadiónov žiadame všetky FK pôsobiace v súťažiach ObFZ (ktoré tak doteraz neurobili) o vyplnenie tlačiva Pasport futbalového štadióna. Vyplnené a podpísané tlačivo je potrebné zaslať v elektronickej podobe (sken) na adresu: denisporuban@ppstav.sk v termíne  do 17.08.2022. V súťažnom ročníku 2022/2023 budú platné len tieto zaktualizované Pasporty. V prípade, že klub vlastní platný pasport vydaný ZsFZ/SFZ nie je potrebné, aby žiadal aj ŠTK ObFZ o vydanie pasportu. Vlastníci ZsFZ/SFZ pasportu podajú informáciu o vlastnení takéhoto pasportu podaním na komisiu.

passport-stadiona.doc

Povolenie štartu hráča vo vyššej vekovej kategórii: 

·      aktuálne platný formulár je zverejnený na stránke ObFZ TN (https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/obfz-trencin/sekcia/2798/

·      FK môžu zasielať schválené povolenia e-mailom na adresu ŠTK (denisporuban95@gmail.com) - kópiu vo formáte pdf spolu s registračným číslom hráča. ŠTK následne takéto povolenie zverejní na webe ObFZ TN (Viac/Schválené dohody). FK po zverejnení nebudú musieť predkladať povolenia pred zápasom (DO, ako aj súper si budú môcť overiť existenciu povolenia na webe).

·      Zo súťažných stretnutí 7. ligy je organizátor MFS povinný nahrávať neprerušovaný videozáznam v súlade s predpismi uvedenými v RS čl. 8/e. Zároveň je povinný do 48 hodín nahrať videozáznam z MFS prostredníctvom portálu „video.sportnet.online“ na úložisko SFZ (RS čl. 8/e-h).

ŠTK upozorňuje FK na povinnosť:

·      vyplniť členov realizačných tímov všetkých mužstiev v zmysle SP čl. 63. 

·      všetky osoby musia byť riadne registrované v ISSF

·      ŠTK nebude akceptovať osoby uvedené v „poznámke“ alebo „zázname R“

·      Hráč nemôže vykonávať žiadnu funkciu, s výnimkou lekára, trénera alebo asistenta trénera

·      Nie je prípustné zdvojovať funkcie, okrem funkcie lekára



7. liga HUMMEL – dospelí

1. kolo, TJ Slovan Dolná Súča – TJ Jednota Brestovec, ŠTK odstupuje TJ Slovan Dolná Súča pre porušenie RS čl. 6/a, e (nevyvesené vlajky a absencia časomiery) na DK s návrhom pokarhania.

2. kolo, TJ Družstevník Vlára Ľuborča – OŠK Trenčianske Stankovce „B“, ŠTK na základe vzájomnej dohody súhlasí s odohraním MFS v opačnom poradí. MFS 2. kola sa odohrá na štadióne v Trenčianskych Stankovciach.

14. kolo, TFK 1939 Záblatie – OŠK Trenčianske Stankovce „B“, ŠTK na základe vzájomnej dohody súhlasí s odohraním MFS vo štvrtok 15.09.2022 o 16:00 hodine.

1. kolo, TJ Slovan Zamarovce – FKS Nemšová, ŠTK žiada TJ Slovan Zamarovce o vyjadrenie k porušeniu RS čl. 8/e (nevyhotovenie videozáznamu z MFS) v termíne do 17.08.2022.

FK Turani, ŠTK upozorňuje FK na podmienky RS čl. 8/e-h (natáčanie videozáznamu z vyvýšeného miesta + odchod DO a hráčov z HP).

5. kolo, OŠK Trenčianske Stankovce „B“ – OŠK Bošáca, ŠTK súhlasí s odohraním MFS v nedeľu 04.09.2022 o 16:30 hodine.

7. kolo, OŠK Trenčianske Stankovce „B“ – FKS Nemšová, ŠTK súhlasí s odohraním MFS v nedeľu 18.09.2022 o 13:00 hodine.

14. kolo, TJ Družstevník Ľuborča – TJ Jednota Brestovec, ŠTK na základe vzájomnej dohody súhlasí s odohraním MFS v sobotu 05.11.2022 o 13:30 hodine.

ŠTK žiada TFK Opatová, TFK 1939 Záblatie, TJ Slovan Dolná Súča a FK Kľúčové o nahratie, resp. kontrolu správnosti nahratých videozáznamov z MFS 1. kola v termíne do 17.08.2022.


8. liga Sever – dospelí

TJ Družstevník Dubodiel, ŠTK v zmysle RS čl. 9/c nariaďuje odohrať domáce MFS v sobotu UHČ.

15. kolo, OFK Drietoma – OŠK Soblahov, ŠTK upozorňuje OFK Drietoma na dodržiavanie SP čl. 63 (absencia VM).

1. kolo, TJ Družstevník Mníchova Lehota – TJ Družstevník Veľká Hradná, ŠTK upozorňuje TJ Družstevník Mníchova Lehota na dodržiavanie (absencia VM).

1. kolo, TJ Slovan Dolná Poruba – OFK Drietoma, ŠTK upozorňuje OFK Drietoma na dodržiavanie SP čl. 63 (absencia VM).

1. kolo, TJ Družstevník Dubodiel – TJ Inovec Trenčianske Jastrabie, ŠTK upozorňuje TJ Družstevník Dubodiel na dodržiavanie SP čl. 40/a (nevyplnené ustanovené údaje realizačného tímu v ISSF systéme).


8. liga Juh – dospelí

1. kolo, OFK Čachtice – OŠK Slovan Kostolné, ŠTK upozorňuje OFK Čachtice na dodržiavanie SP čl. 40/a (nevyplnené ustanovené údaje realizačného tímu v ISSF systéme).

2. kolo, TJ Družstevník Lubina-kopanice – TJ Slovan Rovnosť Krajné, ŠTK berie na vedomie podanie TJ Slovan Rovnosť Krajné. ŠTK konštatuje, že s prihliadnutím na SP čl. 37/1 ŠTK zmení termín MFS len na základe vzájomnej dohody.  

         

9. liga NM – dospelí

1. kolo, PŠK Bzince pod Javorinou – TJ Slovan Hrašné, ŠTK upozorňuje TJ Slovan Hrašné na dodržiavanie SP čl. 63 (absencia VM).

1. kolo, TJ Slovan Priepasné – OŠK Lubina, ŠTK upozorňuje OŠK Lubina na dodržiavanie SP čl. 63 (absencia registrovaného VM v ISSF systéme).

1. kolo, OŠK Hôrka nad Váhom – TJ Družstevník Jablonka, ŠTK upozorňuje OŠK Hôrka nad Váhom a TJ Družstevník Jablonka na dodržiavanie SP čl. 40/a (nevyplnené ustanovené údaje realizačného tímu v ISSF systéme).


6. LD

Kočovce FC 1959, ŠTK súhlasí s odohraním domácich MFS v nedeľu 3 hodiny pred UHČ dospelých.


4. LŽ JUH

ŠTK z dôvodu odhlásenia dvoch mužstiev zo súťaže dáva na vedomie FK, že súťaže budú do 14.08.2022 nanovo vylosované v ISSF systéme.


Prípravka U11 + U09 skupina „A“

FK Horná Súča, ŠTK berie na vedomie odhlásenie mužstva zo súťaže. ŠTK na základe SP čl. 12/2 anuluje všetky výsledky družstva v súťaži a zároveň pre porušenie SP a RS odstupuje na DK s návrhom pokuty 300€ v zmysle RS čl. 21/h.

ŠTK z vyššie uvedeného dôvodu dáva na vedomie FK, že súťaže budú do 14.08.2022 nanovo vylosované v ISSF systéme.


Prípravka U11 + U09 skupina „B“

ŠTK pozýva zástupcov klubov na stretnutie za účelom rozlosovania zápasov. Stretnutie sa uskutoční dňa 17.8.2022 (streda) o 16.30 hod. na ihrisku v Považanoch. 

Prípravka U11 B TL.pdf




Denis Poruban

predseda Športovo-technickej komisie ObFZ Trenčín

Najbližšie zasadnutie ŠTK sa uskutoční vo štvrtok 18.08.2022

Súvisiaci obsah