Matričná komisia

Úradná správa MaK ObFZ Topoľčany č. 1 zo dňa 25. júla 2018.

Marián Valko|27. júl 2018 o 00:00

Matričná komisia ObFZ:

U.č.1 Kontrola platnosti registračných preukazov:

MaK ObFZ Topoľčany oznamuje funkcionárom ObFZ Topoľčany, aby si skontrolovali platnosť registračných preukazov hráčov vo všetkých vekových kategóriách !!!

U.č.2 Žiadosť o striedavý štart /ukončenie striedavého štartu/.

Klubový manažér družstva, v ktorom by mal/a hráč/ka štartovať na striedavý štart zadáva žiadosť, hráč musí žiadosť potvrdiť a následne ISSF notifikuje klubového manažéra materského klubu. Po schválení všetkými stranami žiadosť dostáva na odsúhlasenie/zamietnutie tajomník príslušnej ŠTK. Tajomník ŠTK na základe SP SFZ čl.28 a čl.31 musí dbať na princípy a ustanovenia týchto článkov.
Najzákladnejšími princípmi sú tie, aby išlo o súťaže rozdielnych úrovní a aby to bolo minimálne 7 dní pred začiatkom jesennej alebo jarnej časti súťaže, a to tej, ktorá začína skôr. Taktiež je dôležitá informácia, že „na pozadí“ sa tento striedavý štart správa ako matričný úkon, takže v prípade ukončenia striedavého štartu v medziobdobí hráč nemôže zaevidovať iný striedavý štart a ani iný transfer. Tak isto, ak má hráč zaevidovaný napríklad prestup s obmedzením, nemôže ísť v tom istom ročníku na striedavý štart a pod. v zmysle platných noriem SFZ. Nakoľko sú tieto striedavé štarty v kompetencii príslušného riadiaceho orgánu, podľa SP SFZ, tak schvaľovací proces musel byť presmerovaný na tajomníkov ŠTK. Ale keďže tieto striedavé štarty úzko súvisia s klasickými transfermi je nutná kooperácia medzi matrikárom zväzu a tajomníkmi ŠTK. Vo všetkých prípadoch takýchto žiadostí je stanovený zovšeobecnený poplatok 5 EUR.
V prípade, že žiadosť je v súlade s týmito článkami, tajomník ŠTK žiadosť schváli.

U.č.3 Žiadosti o transfer amatéra:

Žiadosti o transfer amatéra sa podávajú v registračných obdobiach:

Zimné registračné obdobie:

Od 1.1.2018 do 31.1.2018: prestup bez obmedzenia (klasický prestup)

Od 1.1.2018 do 31.3.2018: prestup s obmedzením (hosťovanie)

Letné registračné obdobie:

Od 1.7.2018 do 31.7.2018: prestup bez obmedzenia (klasický prestup)

Od 1.7.2018 do 30.9.2018: prestup s obmedzením (hosťovanie)

U.č.4 Členské poplatky:

a) Vzhľadom na nevyhnutné zavedenie členských poplatkov schválených Konferenciou SFZ z dôvodu tejto povinnosti vyplývajúcej zo zákona 440/2015, Zákon o športe, upozorňujeme FK na to, že je nevyhnutné vygenerovať si pre hráčov, ktorí nastúpia prvýkrát v sezóne na zápas členské príspevky !

b) Odporúčame generovať členské príspevky pri povinnej tvorbe nominácie hráčov do zápisu o stretnutí !

c) V momente vygenerovania členských príspevkov je hráč uvoľnený pre zápis o stretnutí !

d) Pri generovaní vyznačíme iba tých hráčov, ktorí budú uvedení v zápise o stretnutí !

Členské za klubových manažérov ISSF: vľavo hore kliknúť na Môj účet, vyplniť fakturačné údaje a následne ich potvrdiť. Potom kliknúť vľavo hore na Moje členské poplatky – vygenerovať faktúru, vytlačiť ju a následne uhradiť !!!

Členské za trénerov: členské za trénerov, asistentov trénera, kondičných trénerov a trénerov brankárov sa Vám podarí vygenerovať až vtedy, keď si na detaile družstva doplníte do realizačných tímov všetky potrebné osoby podľa Rozpisu Vašej súťaže. Ak budú uložení na detaile, objaví sa Vám aj Členské – Tréneri.

Členské za FK: vpravo hore kliknúť na členské poplatky – poplatok za FK, vygenerovať FA, vytlačiť ju a následne uhradiť !!!

 

U.č.5 RaPP – článok 15: Zrušenie, zachovanie, obnova a zmena registrácie hráča:

Bod 5): Ak zanikne klub bez právneho nástupcu, alebo ak klub neprihlási družstvo do súťaže, alebo odhlásil družstvo zo súťaže, alebo bolo družstvo vylúčené zo súťaže a hráč tohto družstva nie je oprávnený štartovať za iné družstvo tohto klubu, zaniká aj registrácia a klubová príslušnosť hráča v zaniknutom subjekte alebo klube, ktorý neprihlásil družstvo do súťaže, alebo odhlásil družstvo zo súťaže, alebo ktorého družstvo bolo vylúčené zo súťaže. V takomto prípade môže nový klub požiadať o registráciu hráča v novom klube podľa článku 12 aj mimo registračného obdobia, okrem obdobia od 1.4. do 30.6. príslušného roku

                                                                                    ( M. Valko )

(Zdroj: obfzto, Autor: obfzto)

Súvisiaci obsah