V BREZOVICI SVIATOK FUTBALU

Ján Miroľa|14. sep 2020 o 00:00

Termín 15. september tradične patrí vyvrcholeniu 3b Letného pohára ObFZ Prešov. Inak tomu nebude ani teraz. Už o niekoľko hodín vybehnú na ihrisko v Brezovici aktéri finálového zápasu TJ OK Chmiňany – FK Záborské. Vôbec nebýva pravidlom, že sa každoročne naplnia papierové prognózy a o prvenstvo si to vždy „rozdajú“ mužstvá z najvyššej súťaže. Potvrdzuje to aj aktuálne obsadenie. „Domáci“ hrajú 6. ligu a obhajujú minuloročný triumf (vo finále zdolali Dulovú ves 2:1), ich súper siedmu.

Ako postupovali aktéri rozhodujúceho merania síl v predchádzajúcich štyroch kolách? Tu je prehľad.

FK Záborské:

1. kolo, Ruská Nová Ves – Záborské 1:2 (0:0), góly: Matúš Šingľar – Daniel Kakaščík, Tomáš Kolivoška.

2. kolo, Záborské  –  Rožkovany 1:0 (0:0), gól: Tomáš Kolivoška.

3. kolo, Záborské –  Ľubotice B 2:1 (1:1), góly: Tomáš Bednár, Róbert Kakaščík – Richard Šimko (z 11 m).

4. kolo, Záborské  –  Brezovička 2:1 (1:0), góly: Ján Semančík, Daniel Kakaščík – Samuel Nemergut.

TJ OK Chmiňany:

2. kolo, Malý Šariš –  Chmiňany 1:4 (1:0), góly. Dávid Gáll – Roman Tobiaš 2 (jeden z 11 m), Dávid Adamčo, Šimon Marhevka.

3. kolo, Hermanovce – Chmiňany 3:2 (3:2), góly: Lukáš Jurčišin 2, Adam Karabinoš – Patrik Adamčo, Marek Konečný.

Lenže! Po skončení zápasu došlo z domácej strany k inzultácii delegovaných osôb, následne zasadala DK zväzu, ktorá Hermanovce vylúčila zo súťaže. Takpovediac na ťahu bola potom ŠTK, ktorá posunula do semifinále Chmiňany.

4. kolo, Chmiňany - Radatice 3:1 (2:1), góly: Miroslav Bendik, Roland Bari, Patrik Adamčo – František Miko.

Toľko k tomu, čo bolo. Ako to bude, resp. by mohlo byť, o tom viac v nasledujúcich riadkoch. Doteraz sme pri tipovaní výsledkov dávali priestor hráčom a trénerom, tentoraz urobíme „výnimku“. No až takú veľkú, lebo osoba, ktorú sme oslovili, s tunajším „valalským“ futbalom niečo predsa len spoločné má. Nikdy totiž nedokáže odolať pozvaniu funkcionárov ObFZ a rada zavíta medzi účastníkov vyhlasovania 3b Jedenástky roka 6. ligy ObFZ Prešov. O koho ide? O primátorku mesta Prešov Andreu Turčanovú a tu je jej prognóza: „V Chmiňanoch sa narodil môj otec a dodnes tam žije veľká časť jeho príbuzných, hoci dedo sa ešte počas vojny presťahoval s rodinou do Prešova. Je preto pochopiteľné, že to mám skôr citový vzťah k tejto obci. V Záborskom mám zas mnoho kamarátov, mojou priateľkou je aj starostka Kristínka Maliňáková, preto fandiť budem obom tímom. No keďže sledujem, ako hráčom z jej obce v súťaži zatiaľ celkom darí, tipujem na 2:1 pre Záborské.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: