Aktuality

VETERÁN KOPOL OBIDVE PENALTY S PREHĽADOM

Ján Miroľa|2. sep 2020 o 00:00

Štyri zápasy, dve prehry, dve víťazstvá. Táto štatistika hráčov ZŠ Vyšná Šebastová pripomína skôr šedý priemer, no aj tak – o ich zatiaľ poslednom výsledku sa bude ešte minimálne tento týždeň medzi fanúšikmi okresného futbalu hovoriť. Zverenci trénera Milana Dudu zdolali dovtedy neporazené mužstvo TJ Sokol Brezovička vysoko 5:2, po remízovom polčase 1:1.

Skóre stretnutia otvoril v 23. minúte z pokutového kopu veterán Patrik Krivý. Keď už sa zdalo, že prvý polčas bude patriť domácim, v predposlednej minúte vyrovnal zo štandardnej situácie Miroslav Kaleja. Šebastovčania, ako zbabrali záver úvodného dejstva, tak sa im vydaril úvod druhého. V 50. minúte upravil na 2:1 Peter Hojsák a o čosi neskôr zvýšil na 3:1 Peter Jačišin. To však nebolo všetko, Kristíán Bača tiež prispel k deštrukcii obrany súpera – v 80. min bolo 4:1. Ťažko sa za takého stavu pomýšľa na prípadný zvrat, ktorý onedlho oddialil zbytočným vylúčením hosťujúci Andrej Kupčík. A preto, gól na 4:2 v 85. minúte bol skôr o tom, že domáci si mohli byť takmer istí trojbodovým ziskom. Ten nakoniec podčiarkol a zvýraznil svojím druhým gólom, opäť zo značky bieleho bodu, P. Krivý.

Milanovi Dudovi sme položili štyri otázky.

Rožkovanom ste pred týždňom podľahli doma 1:2. Reparát ste zvládli na jednotku s hviezdičkou. Je to podľa vás správne oznámkovanie?

Rožkovany predstavujú kvalitu, nebolo hanbou prehrať s nimi, hoci si myslím, že spravodlivejšou by bola remíza. Brezovička ukázala svoju silu od prvej minúty, kedy na nás jej hráči vybehli, trvalo to štvrťhodinu, no všetko sme zvládli vďaka dobre organizovanej obrane. A potom sme postupne prevzali kontrolu nad zápasom.

Dve jedenástky v podaní toho istého hráča. Kto ich pre neho vypracoval a ako ich kopol?

Prvá bola po faule na Petra Hojskáka, Patrik Krivý poslal prudkú loptu po zemi k pravej žrdi. Pred druhou penaltou bol nedovolený zákrok znova na P. Hojsáka, náš strelec tentoraz volil nechytateľnú strelu po ľavej ruke brankára do šibenice. Spomeniem aj ďalšie góly – Peter Jačišin preloboval brankára po vynikajúcej prihrávke Lukáša Renčka, Kristián Bača skóroval hlavou po rohu. A do tretice Peter Hojsák, ktorý dosiahol gól po dôraznom napádaní spoluhráča.

Prvýkrát ste inkasovali v predposlednej minúte prvého polčasu. Ako ste na túto situáciu reagovali v šatni cez prestávku? Volili ste cukor alebo bič?

Bol to gól aj s prispením tečovania. Chlapcom som nič nevyčítal, všetci hrali výborne, vedel som, že po výmene strán musia prísť ďalšie našej presné zásahy a tie budú rozhodujúce.

Chválite celé mužstvo, alebo si osobitnú zmienku zaslúži nestarnúci Patrik Krivý?

Ak má byť pochvala motiváciu do budúcna, on už to nepotrebuje, Nikto nepochybuje o tom, že Paťo žije pre futbal a dal mu v živote veľa. No spomeniem napríklad 18-ročného Damiána Hudáka, ktorý odohral v sobotu 90 minút za dorast a plnú minutáž aj v nedeľu za áčko. Nebol iba do počtu, na ľavej strane zálohy zahral naozaj výborne. A nielen to, na výbornú bolo pripravené aj naše ihrisko, radosť bolo na ňom hrať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: