Po troch kolách prišlo výrazné oslabenie

Ján Miroľa|2. dec 2020 o 00:00

Sezónu odštartovali priam famózne. Až tak, že by mohli byť inšpiráciou pre biely balet, prípadne jeho odvekého rivala v španielskej najvyššej súťaži. Aj keď je pravdou, čo hneď v úvode článku prezradíme, že Barcelonu prezident FK Drienovská Nová Ves Miroslav Babej (s futbalovou prezývkou Baresi) veľmi „nemusí“. Ostatne, tak to už v prípade futbalových zanietencov býva – kto fandí Realu Madrid, nefandí Messimu a spol. A ďalej sme sa bavili už len o hráčoch A mužstva z jeho rodnej obce, ktorí v 8. B lige ObFZ Prešov zimujú na šiestom mieste tabuľky.

V úvodných troch zápasoch ste dali 14 gólov, v ďalších štyroch o dosť menej, už len tri. Čo spôsobilo takúto výraznú stratu streleckej potencie?

Za útočnú produktivitu v úvodných troch vystúpeniach by sa nemusel hanbiť ani slávny Real Madrid – lebo sme na tie góly potrebovali len asi 16 šancí. No potom sa nám prilepila smola na päty, čo sa hneď prejavilo na výsledkoch. Z kádra vypadli naši ofenzívni ťahúni Marek Kočiško a Dominik Rejta, pre pracovné povinnosti stopéri Damian Ščepita a David Šoltís, z osobných dôvodov začal absentovať Peter Blaško. Polovica mužstva bola odrazu mimo hry...

Úvodné sklamanie prišlo v Krivanoch. Po sérii vysokých víťazstiev nasledovala vysoká prehra 1:4. Aká bola reakcia vedenia?

Nebol dôvod robiť z toho tragédiu, lebo výsledok nezodpovedal priebehu. Hoci výrazne oslabení, prispeli sme k veľmi dobrej úrovni stretnutia. A musím zdôrazniť, že to bola aj zásluha rozhodcu Jozefa Babjaka.

A potom - prvá domáca strata bodov prišla v 5. kole proti Jarovniciam. Pomohli ste si rýchlym gólom už v tretej minúte, no v závere duelu ste inkasovali.

Otvárací presný zásah nám skôr poškodil. Podľa mňa si naši hráči od tej chvíle mysleli, že už majú isté tri body vo vrecku. Rómovia sú známi tým, že pokiaľ majú šancu na dobrý výsledok, bojujú ako o život a nevypustia žiaden súboj o loptu. U nás sa prezentovali sympatickým výkonom. A keď sme potom nedali poisťovací gól na 2:0, prišiel v závere trest.

Potom ste sa predstavili v Krásnej Lúke. Po vylúčení brankára Tadeáša Hatoka v 22. minúte sa šance na dobrý výsledok znížili. Nakoniec ste prehrali 0:3,  aj „za prispenia“ Dávida Šoltísa, ktorý si dal vlastný gól.

Hatok hral rukou mimo pokutového územia, právom išiel predčasne pod sprchy. Nasledujúce minúty sa niesli v znamení nášho bránenia a občasných pokusov o brejky. Navyše, náhradného gólmana sme nemali, medzi žrde musel po inkriminovanom momente hráč z poľa Lukáš Pohlodko...

Na záver ste hrali vo Svinej, bol to pre vás smoliarsky zápas. Viedli ste 1:0, domáci vám neskôr pomohli zahodenou penaltou za stavu 1:1, no päť minút pred koncom rozhodli o svojom víťazstve 2:1.

Pri takýchto vyrovnaných mužstvách je pre hosťujúci celok veľmi dôležite dať aj poisťovací gól...My sme to, žiaľ, nedokázali. Od 85. minúty sme potom vrhli všetky sily do útoku, no vyrovnať sa nepodarilo. Ľúto mi bolo nášho brankára Miroslava Gabanu, pre ktorého to bola premiéra v drese „Drienovskej“. Jeho angažovanie sa podarilo na poslednú chvíľu, stálo to nemalé úsilie. Miro podal výborný výkon, no veľmi sa z neho tešiť nemohol, lebo prehra všetko zatienila.

Je tu zima. Aké sú vaše plány počas týchto studených mesiacov?

Predovšetkým držíme prsty našim maródom, aby sa dali čo najskôr do poriadku. Marek Kočiško je už po operácii kolena, pomaly začína trénovať. December využijeme na oddych a od januára by sme sa chceli dvakrát za týždeň stretávať v telocvični. Samozrejme, je nad tým otáznik, lebo korona. Zatiaľ sú aktivity v telocvični zakázané, snáď sa to do januára zmení. Niektorým opatreniam naše vlády nerozumiem.V Tescu môže byť v uzavretom priestore aj 300 ľudí, ale na futbale vonku, na čerstvom vzduchu, je aj 100 ľudí veľa .Neostáva nám nič iné, než veriť, že sa všetko nakoniec na dobré obráti a na jar 2021 sa rozbehnú všetky súťaže a začne fungovať droga nazývaná futbal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: