PO DRUHOM GÓLE PRIŠIEL „PÁD“

(Autor: VZ)
(JAK)|30. máj 2023 o 10:33

Tucet lôpt v sieti videli diváci v zápase 23. kola 8. ligy ObFZ Prešov v Drienove. Hostia z Jakubovej Vole sa síce „pochlapili“, keď dali až štyri góly, no spomenutá pochvala im patrí iba za výkon, ktorý ukázali smerom dopredu. Vzadu to bolo podstatne horšie, inkasovali osem. Pod výsledok 8:4 (4:2) pre Drienov sa podpísali až piati dvojgóloví strelci: Ján Kaleja, Erik Stanek, Miroslav Sivák a Roland Komora po 2 resp. Maroš Kaleja 2 (obidva z 11 m), ďalej Patrik Futej a Juraj Kanuščák. Priebeh gólov: 0:2, 5:2, 5:3, 8:3, 8:4. Bavili sme sa s hrajúcim trénerom Jakubovej Vole Tomášom Futejom.  

V 20. runde ste sa postarali o prekvapenie, keď ste doma zdolali Hrabkov 4:2. No tento výsledok akoby mužstvu skôr uškodil. Hneď o týždeň nasledovala prehra 0:1 v Kapušanoch a po nej domáca remíza 2:2 so Žehňou. 

To nie, víťazstvo nad Hrabkovom určite neuškodilo. Získali sme neočakávané body, ktoré nám možno pomôžu v konečnej tabuľke. V tomto súboji nás výrazne podržal brankár Dominik Jakubík, boli sme maximálne efektívni v zakončení, čo sa súperovi povedať nedalo. V Kapušanoch sme sa väčšiu časť zápasu držali, no znova, čo je pre nás typické, sme inkasovali v závere. Zápas so Žehňou bol plný emócií, možno to bola objektívne zaslúžená remíza, hoci sa mne osobne skôr zdá, že ak by sme boli vyhrali, súper by sa sťažovať nemohol.

Debakel v Drienove tiež isto nepotešil... 

Do stavu 0:2 sme dominovali vo všetkých činnostiach, domáci nevedeli čo s loptou. No po dvadsiatich minútach sa všetko zmenilo. Začali sme produkovať nepochopiteľné chyby, slovo hrubé je možno slabý výraz. Súperovi sme darovali päť gólov. Teší jediné, že sme sa tam, keď si odmyslím vysokú prehru, cítili veľmi dobre. Pekné ihrisko, prostredie, príjemní ľudia...

Vaše mužstvo má troch strelcov. Maroš Kaleja (10 gólov), Štefan Kolečanský (6), Patrik Futej (4). Ďalší hráči po dva, jeden, nula.  Očakávate aj od ostatných góly, alebo je koncepcia smerom dopredu postavená iba na spomínanom trojlístku?  

Z našej koncepcie logicky vyplýva, že sa práve oni dostávajú častejšie do zakončenia. To však neznamená, žeby sa nemali aj ostatní o čosi viac tlačiť do koncovky.  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: