Aktuality

O CHVÍĽU "PRESTÚPI" DO OTROKOVÍC

Ján Miroľa|27. aug 2020 o 00:00

Nemajú síce na konte plný počet bodov, no zato si držia neporaziteľnosť. Aj preto sú po troch kolách na lichotivej tretej priečke 6. ligy ObFZ Prešov. Reč je o futbalistoch FK Rožkovany, ktorí zatiaľ remizovali v Chmiňanoch 0:0, zdolali doma Šarišské Sokolovce 3:0 a naposledy vyhrali vo Vyšnej Šebastovej 2:1. O góly sa v tomto meraní síl postarali: niekoľko sekúnd pred koncom prvého polčasu hosťujúci Kristián Varholák, v 69. minúte zvýšil na 0:2 Peter Nehila, v 83. minúte stanovil konečný rezultát zo značky bieleho bodu Patrik Krivý.

O dianí na trávniku v Nižnej Šebastovej sme „hodili reč“ s Petrom Nehilom. Podľa neho to bol, „jeden z tých lepších zápasov. Domáci sa snažili hrať futbal a iba nenakopávali lopty, ako to robí veľa tímov v našej súťaži. Prvý gól padol po štandardnej situácii, druhý po nádhernom centri. Súper, myslím si, skóroval po vymyslenej penalte, ale príležitostí mal viacero, takže gól si každopádne zaslúžil.“

Náš spolubesedník bol jedným z dvojice hosťujúcich hráčov, ktorí v poslednej minúte videli v ruke hlavného rozhodcu Tomáša Kočiša žltú kartu. Brankár Šimon Smetanka za zdržiavanie hry, on za kritiku arbitra po zákroku na spoluhráča. „Tuto situáciu som mohol lepšie zvládnuť aj ja, no tiež rozhodca.“ Po inkasovanom góle na 1:2 si hostia sami zbytočne skomplikovali záver zápasu, „ale o to lepšie chutia tri body,“ poznamenal P. Nehila.

V najbližšom kole hostia Rožkovany Nemcovce. „Myslím si, že zvíťazíme keď premeníme vyložené gólové príležitosti, zatiaľ s tým však máme problém.“Avšak, využiť šance je jedna vec - a ustrážiť strelca formátu Majerníkna opačnom konci ihriska - je niečo iné. Čo by na neho malo platiť? „No predsa naša obrana na čele s výborným Šimonom Smetankom medzi žrďami. Dá sa to, pokiaľ proti nám nehrá Martin Kakaščík z Drienova,“ zasmial sa P. Nehila pri spomienke na majstrovský zápas z mája roku 2015, kedy im spomenutý hráč dal za 90 minút tri góly zo štandardných situácií.

Na záver tradičná téma pri rozhovoroch s P. Nehilom, ktorý sa okrem futbalu venuje aktívne aj florbalu. Malá biela loptička vraj už o niekoľko dní dostane prednosť pred veľkou koženou... „Momentálne hrávam v Českej republike za Otrokovice, sezóna nám začína niekedy v polovici septembra.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: