Hlavné menu

NEVYUŽILI DLHÚ PRESILOVKU

Ján Miroľa|3. sep 2020 o 00:00

Futbalisti TJ Družstevník Tulčík sú po dvoch kolách v 8. A lige ObFZ Prešov na siedmom mieste. Na prvé víťazstvo v sezóne zatiaľ čakajú. Uhrali zatiaľ iba jeden bod - za remízu, za tesnú prehru body nezískali. Obidve ich vystúpenia mali niečo spoločné, inkasovali v nich ako prví a dosť skoro.

V premiére v Sedliciach, kde prehrali 2:3 (Jaroslav Macko skóroval dvakrát), lovil ich brankár loptu zo siete už v druhej minúte... „Dovolím si tvrdiť, že ten zápas sa hral na neregulárnom teréne. Trávnik bol premočený, no výhovorka z našej strany to nie je, lebo na tom istom povrchu hrali aj domáci,“dal sa počuť tréner Tulčíka Gabriel Kvočka, podľa ktorého to bolo predovšetkým o obojstrannej bojovnosti. Jeho zverenci následne nevyužili dve veľmi sľubné príležitosti, za čo ich stihol trest v podobe druhého presného zásahu súpera. „Do prestávky sme stihli znížiť, presnejšie tri minúty pred odchodom do kabín – ale po výmene strán sa situácia zopakovala. Opäť z našej strany nevyužité šance a pravidlo nedáš-dostaneš dostalo znova reálnu podobu. Gól na 3:1 nás výrazne obral o ambície bodovať. Chlapcom sa podarila už iba kozmetická úprava na 3:2 niekoľko sekúnd pred záverečným hvizdom rozhodcu.“ Pri najtesnejšom rezultáte sa natíska otázka, či by nebola spravodlivejším výsledkom remíza. „Možno, no treba povedať, že domáci dali o gól viac a pritom celý zápas odmakali iba desiati, bez možnosti striedania,“ poznamenal G. Kvočka.

Ostatné meranie síl, minulú nedeľu v domácom prostredí s Miklušovcami, hráči Tulčíka nevyhrali, iba remizovali 1:1. Tentoraz na perfektne pripravenom ihrisku, za čo vraj patrí poďakovanie hospodárovi klubu Milošovi Kovaľovi. Ktovie, možno sa nemenovaný vinník ešte po desiatich minútach nechal unášať kvalitou trávnika... „išlo o nesústredenosť a nepozornosť pri zahrávaní štandardnej situácie súpera. V prvom polčase sa nám síce podarilo vyrovnať vďaka Patrikovi Kostúrovi – a to bolo v našej koncovke všetko. Ostalo len pri niekoľkých zahodených šanciach. Výsledok 1:1 je spravodlivý, no nás neteší, lebo hostia nepatria k favoritom súťaže.“ Ba dokonca, dvakrát „horelo“ na opačnom konci, avšak domáci brankár Martin Kniš sa pri tutovkách súpera vyznamenal.

V treťom kole hrá Tulčík v Janove, ktorý je v tabuľke posledný. Nad zostavou vidí otáznik. „Naša skupina, s výnimkou jedného, dvoch mužstiev, je vyrovnaná. Každý s každým môže vyhrať a aj prehrať. Aj preto máme šancu na tri body. V koncovke sa z rýchlych protiútokov vedia presadiť Jaro Macko či Patrik Kostúr, kiežby sa im nejaké v nedeľu vydarili. Celkovo si v tejto sezóne konkrétne ciele nedávame. Nikdy s istotou nevieme, kto na najbližší majstrák nastúpi a kto nečakane ohlási, že hrať nemôže. Najprv treba stabilizovať káder, iba vtedy môžeme zlepšiť herný prejav a pomýšľať na vyššie ciele,“ dodal tulčický kormidelník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: