Hlavné menu

Náhradník sa blysol dvomi gólmi

Ján Miroľa|18. jún 2021 o 00:00

Futbalisti TJ Šľachtiteľ Malý Šariš boli pred záverečným kolom sezóny 2020/2021 v hre o konečné tretie miesto v 7. lige ObFZ Prešov. Šanca na bronz bola, mali ju vo vlastných rukách. Nevyužili ju. Prehrali doma s TJ Inter Ostrovany 1:4, po polčase 1:1. Miesto „na bedni“ takpovediac pustili Záborskému, pri rovnosti bodov (27) rozhodlo v prospech tabuľkového suseda celkové skóre.

A pritom, Šarišania mali súboj s Ostrovanmi dobre rozbehnutý. V 38. minúte sa ujali vedenia, a, ako sa hovorí, boli na koni. Lenže, hostia ešte oveľa skôr predtým striedali. V 10. minúte išiel na ihrisko namiesto Jaroslava Kaleju-Januv František Bilý... Ako sa neskôr ukázalo, výrazný žolík trénera Rastislava Popušu. Práve F. Bilý, v čase, keď už mnohí pomýšľali na polčasový oddych v kabíne, vyrovnal na 1:1. Na časomiere svietila 43. minúta. Bol to taký malý šok pre domácich, ktorý, môže sa zdať, cez prestávku „nerozdýchali“. Lebo len tri minúty po výmene strán inkasovali na 1:2 – a znova z kopačky F. Bilého. Aktéri merania síl mali však pred sebou ešte skoro celý druhý polčas a teda dostatok časového priestoru. Hlavne Šarišania, ktorí boli na ťahu. No namiesto toho to boli hostia, ktorí menili skóre. V 67. minúte sa v koncovke presadil Marián Bilý a tesne pred záverečným hvizdom Valentín Dužda.

Aj vďaka tomuto víťazstvu skončili Ostrovany v hornej polovici tabuľky na šiestom mieste.      

„Striedanie bolo plánované až na 35 minutú, aby sme prekvapili domácich. Avšak, nečakané zranenie Jaroslava Kaleju-Januv zariadilo nutnosť zmeny. Predovšetkým čo sa týka rozostavenia, aby sme boli rýchli po krajoch a zároveň hrali kompaktne v obrane,“ poznamenal kormidelník Ostrovian a po chvíli dodal: „Viem, nie je zvykom posadiť najlepšieho útočníka na lavičku, no chceli sme prekvapiť súpera, aby sa nespoliehal na to, že budeme hrať len na jedného hrotového hráča. Domáci kombinovali na svojej polovici, čo sme správne predpokladali a preto sme my útočili po krajoch, posielali centre do vnútra šestnástky a z hranice dvadsiatich metrov sa pokúšali o streľbu. Osvedčilo sa nám to hlavne pred gólom Valentína Duždu, ktorý stál naozaj za to.“ 

Ostrovany mali pred stretnutím problémy na brankárskom poste, no s tými sa dokázali vysporiadať. Medzi žrde sa postavila brankárska trojka Erik Holub. „Hoci je nižšieho vzrastu dokázal mužstvo podržať a rovnako bol platný pri rýchlom zakladaní našich útokov,“ dodal na záver R. Popuša.  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: