Hlavné menu

LIGU VRAJ AJ TAK VYHRAJÚ...

Ján Miroľa|28. sep 2020 o 00:00

Futbalisti Chmeľova verejne oznámili pred štartom tejto sezóny svoj cieľ, ktorým je postup z ôsmej do siedmej ligy. Nič netajili, zaužívané klišé v znení „od zápasu k zápasu“ od nich nikto nezačul. Iste, niekedy to takýmto odvážlivcom nevyjde – a potom sa o nich zvykne hovoriť, že išli s bubnom na zajace. Po šiestich kolách sa to však o Chmeľovčanoch povedať nedá. Navyše si po každom stretnutí doprajú pokrik, ktorým zas a znova deklarujú úmysel v čo najkratšom čase opustiť súťaž, v ktorej momentálne pôsobia.

V nej majú na konte šesť víťazstiev, to posledné dosiahli v nedeľu doma proti Radaticiam. Výsledok 3:0 zariadil dvomi gólmi Vladimír Polča, jedným Patrik Marcinko.

Negatívny signál pre hostí prišiel už po necelých troch minútach, keď tréner Roman Heldák musel vystriedať zraneného Petra Stašika, za ktorého prišiel na ihrisko Dávid Kováč. Paradoxne ani on zápas nedohral, v 77. minúte ho nahradil Kristián Fecko.

Čo sa týka domácich, tí umožnili svojim fanúšikom nielen užiť si radosť z víťazstva, ale aj vychutnať si tri naozaj pekné góly. Mohlo ich byť aj viac, no v dvoch prípadoch zachránilo súpera brvno.

V domácom drese sa takpovediac nedočkal 90. minúty tretí najlepší strelec 8. A ligy, už spomenutý V. Polča (11 gólov). V 66. min ho vystriedal Jaroslav Bakalar. Manažér klubu Andrej Keresteš na otázku, či nebol zdravotne fit, alebo si šetria svojho žolíka do ďalších zápasov, jednoznačnú odpoveď neponúkol... „Šetríme, nešetríme. Ťažko povedať, no uvítame, keď bude v takejto forme k dispozícii aj najbližšiu nedeľu.“ Podľa pomeru síl na trávniku pravdepodobne ani nebol prílišný dôvod na to, aby bol chmeľovský kanonier absolvoval proti Radaticiam plnú minutáž. „Pri všetkej úcte k súperovi, o tom, kto bol lepší, nebolo pochýb od začiatku do konca. Na druhej strane ho ctí, že bol zároveň najslušnejší, s akým sme sa zatiaľ v sezóne stretli.“

Kto zastaví Chmeľov v jeho víťaznom ťažení? Pred kým sa „postavia do pozoru“ už pred úvodným výkopom? Podľa postavenia v tabuľke to v najbližšiu nedeľu Ličartovce nebudú. „Na to ohľad neberieme. K zápasu pristúpime zodpovedne,“ odkazuje náš spolubesedník. Ako inak, veď to by si protirečili v tom, o čom je ich víťazný pokrik... „Baví nás kričať: My tú ligu aj tak vyhráme - a to nie len raz, ani dvakrát, ale až kým vládzeme,“ dodal A. Keresteš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: