Futbalom sa chcú baviť

12. nov 2020 o 00:00

V tabuľke 8. B ligy ObFZ Prešov patrí futbalistom FK Javorina Krásna Lúka druhé miesto – napriek tomu, že prvýkrát vyhrali až v piatom kole. Aj na to sme sa opýtali prezidenta klubu Martina Kušníra.

V prvom kole ste prehrali kontumačne 0:3 v Jakubovej Voli. Nezačali ste najlepšie. Alebo, skôr najšťastnejšie? Ktorý výraz viac pasuje a čo bolo príčinou prehry za zeleným stolom?

Ani jeden výraz nie je podľa mňa správny. Skôr by som povedal - neochota. Do Jakubovej Vole sme chceli vycestovať a odohrať po dlhej dobe súťažný zápas. Všetci sme sa naň tešili. Lenže, život prináša rôzne situácie. Presne v deň zápasu sa konal pohreb otca našich dvoch hráčov. O tomto fakte sme informovali funkcionárov domáceho tímu a chceli dohodnúť preloženie zápasu. Pochopenie sme však nenašli. O neželanom rozhodnutí necestovať sme informovali aj ObFZ Prešov. Bolo nám ľúto, že nemôžeme hrať, no v živote sú aj dôležitejšie veci.

Zaujímavým faktom je, že mužstvo, ktoré prvýkrát vyhralo až v piatom kole, je teraz na druhom mieste tabuľky. Čo stojí za šnúrou štyroch víťazstiev?

Jednoznačne záujem šikovných chlapcov o futbal. V neposlednom rade dobrá partia. Mužstvo je poskladané zo starších a skúsených hráčov, taktiež z mladých a dravých. Úvodné kolá boli výsledkovo také „kostrbaté“. Hráči v nich nezvládli niekoľko individuálnych situácii, ale celkovo výkony zlé neboli. Ide nám o to, aby nás futbal bavil. Víťazná séria je fajn, poteší, aj preto, lebo ňou chlapci urobili dobré meno obci, klubu a samozrejme aj sebe.

Je víťazstvo 2:1 na ihrisku tabuľkového suseda ŠK Svinia, ktorý má suverénnej najlepší útok, najviac ceneným zo všetkých, ktoré ste doteraz získali? Vďaka čomu ste v tomto stretnutí naplno bodovali?

Ešte je skoro na takéto vyjadrenie. Vedeli sme že Svinia je nepríjemný súper, no aj napriek tomu sme tam chceli bodovať. Podarilo sa vďaka bojovnému, kolektívnemu výkonu, ktorý podčiarkol niekoľkými vydarenými zákrokmi brankár Marek Jašš. K tomu aj trocha šťastia, veď lopta je guľatá a víťazný kokteil bol na svete.

Pred vami je v tabuľke len jedno mužstvo, Jakubova Voľa, strata dvoch bodov (16. resp. 14), nie je nezmazateľná. Chcete zabojovať v ďalšom priebehu súťaže (za predpokladu, že bude regulárne pokračovať) o postup do siedmej ligy?

Uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Podstatné je, aby chalani chceli hrať futbal, reprezentovať obec a klub. Či a ako vážne prehovoríme do boja o postup, nie je momentálne u nás doma každodennou témou. V prípade, žeby sa to podarilo, nebudeme proti, no zopakujem, prioritou je radosť z futbalu, snaha športovať, čo znamená aj obetovať niečo zo svojho voľného času. Vďaka patrí všetkým, ktorí to robia nezištne a s vášňou. Verím, že súťaže sa dohrajú a spoločne nájdeme spôsob, ako šport a rovnako aj kultúru, zachrániť v tejto neprajnej dobe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: