Aktuality

DVA ZÁPASY, DVE ČERVENÉ KARTY

Ján Miroľa|2. sep 2020 o 00:00

V dvoch zápasoch dosiahli rovnané výsledky - pred týždňom v Polome a aj túto nedeľu doma s Jakubovou Voľou. Obidvoch súperov zdolali 4:1. Ide bezpochyby o pozitívne konštatovanie, negatívnym sú dve červené karty, po jednom v každom súboji. Bavíme sa o futbalistoch FK Drienovská Nová Ves, ktorí sú aktuálne na čele 8. B ligy ObFZ Prešov.

„Prejavuje sa rukopis hrajúceho trénera Pavla Čelovskeho,“ konštatuje vedúci A mužstva Miroslav Babej. A pokračoval v rozprávaní: „Hráme celkom pekný futbal a dávame pekné góly. Naposledy do siete Jakubovej Vole dal taký ukážkový po krásnej kombinačnej akcii Peter Blaško. Po parádnej ´obaľovačke´ a strele do pravého horného rohu sa zasa ukážkovo presadil Dominik Rejta. Po takmer deviatich mesiacoch bez futbalu sa v Drienovskej vytvorila super partia. Chlapci majú doslova hlad po futbale, čo je radostné konštatovanie.“

Samozrejme, že prišla reč aj na tému, ktorú sme už skôr naznačili. Dve vylúčenia v dvoch stretnutiach, vždy išlo o úplne zbytočný predčasný odchod pod sprchy. V Polome to bol Damián Ščepita. M. Babej: „Výborný stopér, no jeho slabinou je, ako sa hovorí, podrezaný jazyk. Často musí nahlas okomentovať verdikty rozhodcov. Za to dostal prvú žltú. Druhú za to, že po ošetrení vbehol na ihrisko spoza brány a nie zo stredu ihriska, ako to kážu pravidlá.“Druhý previnilec, Patrik Babčák, sa nechal vylúčiť rovnako po dvoch žltých za dva rovnaké fauly. Čo však bolo z jeho strany viac nerozumné, obidvoch zákrokov sa dopustil v samom závere duelu za stavu 4:1. „Išiel do tých súbojov trocha naivne, čo skúsení útočníci súpera dokázali zúžitkovať,“ poznamenal náš spolubesedník.

Hostia, hoci prehrali rozdielom triedy, vraj neboli ďaleko od prijateľnejšieho výsledku. „Aj oni mali šance, dokonca dva samostatná nájazdy na brankára, nás však brankár Tadeáš Hatok podržal.“

V nedeľu sa dobre naladený kolektív „DNV“ chystá do Hanisky. „Čaká nás malé derby, lebo medzi nami sú Kendice. Veľké derby je so susednými Ličartovcami,“ ozrejmil pojmy. Históriu vraj budú prepisovať, keď budú hrať s Jarovnicami (27. septembra). „Možno niekedy žiaci, ale určite nie muži. Tí sa navzájom ešte nikdy nestretli, teraz to bude prvý raz,“ dodal M. Babej.

Zo zápisu:

Drienovská Nová Ves – Jakubova Voľa 4:1 (1:1), góly: Tomáš Varga, Jakub Lapač, Peter Blaško, Dominik Rejta – Patrik Pigula.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: