Aktuality

3b POHÁR ObFZ PREŠOV 2020

Ján Fenčák|8. aug 2019 o 00:00

Predseda ObFZ Prešov Ing. Jiří Ballarin odovzdal cennú trofej kapitánovi víťazného družstva Mariánovi Bendíkovi.

Záborské zradili obidve žrde

Futbalovi funkcionári v Brezovici, na čele so starostom obce Jozefom  Hodošim, pripravili dôstojné prostredie pre aktérov finálového zápasu  27. ročníka 3b Letného pohára ObFZ Prešov. Stretli sa v ňom FK Záborské a  TJ OK Chmiňany. Počasie futbalu veľmi neprialo, bolo dosť horúco.  Napriek tomu sa hráči nešetrili, bolo vidieť, že jedni túžia získať  vzácnu trofej po prvýkrát v histórii, ich súperi zasa ukázali enormnú  snahu prvenstvo z minulého roka obhájiť. Vyšlo to druhé. V riadnom  hracom čase sa stretnutie skončilo nerozhodne 1:1, na kopy za značky  bieleho bodu zvíťazili Chmiňany 4:3.

Finále bolo zaujímavé od začiatku. V prvom polčase  mali miestami mali viac z hry Chmiňany, ukázali niekoľko rýchlych  kombinačných akcií. No Záborské malo ako prvé veľmi blízko ku gólu. Po  rohu vystrelil spoza šestnástky po zemi Juraj Chovanec, mieril však iba  do ľavej žrde. Platnosť nepísaného športového pravidla nedáš, dostaneš  nenechala na seba dlho čakať. Len päť minút. A veru, bol to presný  zásah, ktorý futbalového fanúšika pohladil na duši. Miroslav Bendík sa  vari z tridsiatich metrov oprel do lopty a tá mierila krížne do ľavého  horného rohu brány Záborského – 0:1.

Po výmene strán bolo vidieť enormnú snahu „domácich“  o vyrovnanie. Vyložených príležitostí však veľa nebolo. Najväčšiu mal  Michal Lörinc, no akoby sa bol zľakol ponúknutej tutovky, keď po  ideálnom centri poslal loptu hlavou vedľa. Minúty ubiehali a zdalo sa,  že sa zápas skončí „najfutbalovejším“ výsledkom. Avšak, nestalo sa. Po  centri zľava striedajúci Ján Semančík hlavou iba ľahko „pohladil“ loptu,  no stačilo to, aby zmenila smer a bolo vyrovnané 1:1.Do konca duelu sa už siete nevlnili, nasledovali pokutové kopy. Po  päť na každej strane. V druhej sérii zaváhalo Záborské, vo štvrtej  Chmiňany, rozhodlo sa v piatej. Konečný rezultát 3:4 na penalty – a  vypukol gejzír chminianskej futbalovej radosti.

Zo zápisu:FK Záborské – TJ OK Chmiňany 1:1 (0:1), 3:4 na pokutové kopy. Góly v riadnom hracom čase: 88. Ján Semančík - 27. Miroslav Bendík.FK: Vladimír Sasák – Peter Hriško – Matúš Kraviar  (58. Daniel Kakaščík), Tomáš Bednár, Ľubomír Slaninka, Juraj Chovanec –  Filip Vojtek (90. Miloš Baran), Pavol Kakaščík, Filip Tudor – Michal  Lörinc (58. Ján Semančík), Róbert Kakaščík (81. Vratislav Bodnár) .  Tréner: Jozef Renčko.TJ OK: Slavomír Ondria – Adam Antol, Marián Bendík,  Šimon Marhevka, Marek Konečný – Milan Bendík, Lukáš Bendík, Patrik  Adamčo, Miroslav Bendík – Erik Horvát (55. Erik Bari, 77. František  Bari, 90. René Bendík), Roman Tobiaš. Tréner: Peter Zusko.Ján MIROĽAFoto: Viktor Zamborský

Dvadsiate siedme  pohárové finále patrí histórii. Na programe bolo v utorok, stretli sa v  ňom Záborské a Chmiňany. Hralo sa na ihrisku v Brezovici. Veselšiu cestu  domov mali určite Chmiňanci. Po tom, čo pred rokom vyhrali vo finále  nad Dulovou Vsou 2:1, tentoraz zdolali súpera na penalty, ktoré  nasledovali po 90 minútach (plus dvoch nastavených).

Aký bol sled? Začínali Chmiňany, Marián Bendík bol úspešný, rovnako tak Miloš Baran zo Záborského – 1:1. V druhej sériisa nemýlil ani Patrik Adamčo, no Daniel Kakaščík nedal – a bolo 1:2. V tretej sérii sa presadili Šimon Marhevka, no aj Filip Tudor – 3:2. Nasledovala štvrtá séria, v nej zaváhal Miroslav Bendík, Juraj Chovanec nie – a vyrovnal na 3:3. Posledná séria mohla byť rozhodujúca a aj bola. Roman Tobiaš jedenástku premenil a  upokojil priaznivcov Chminian. Nevďačná úloha tak prischla Petrovi  Hriškovi, ktorý musel skórovať. Trafil ale iba do pravej žrde – a bolo  rozhodnuté - 3:4.

Čo povedali po stretnutí niektorí jeho aktéri?

Peter Zusko, tréner Chminian: „Zranení a  rozcestovaní – toto nás charakterizovalo pred finále. Mávol som nad tým  rukou, nič iné mi ani neostávalo a pozliepal zostavu. Stala sa víťaznou,  čo bol môj malý a tajný sen. Aj taký malý športový zázrak, o ktorý sa  chlapci postarali a ja im za to ďakujem.“

Jozef Smolko, prezident TJ OK Chmiňany: „Chcem sa na  úvod poďakovať usporiadateľom za to, že sme mohli u nich odohrať  finálový zápas a tiež stráviť sviatočné popoludnie v príjemnom  prostredí. Organizáciu podujatia zvládli na výbornú.Ďakujem aj našim chlapcom za predvedený výkon, som na nich hrdý.  Podarilo sa nám obhájiť prvenstvo z minulého roka, čo nebolo jednoduché.  Prvý polčas bol v našej réžii, v druhom prebral iniciatívu súper.  Pokutové kopy, tie sú o šťastí, ktoré sa priklonilo na našu stranu.  Treba pochváliť obidve mužstvá za predvedené výkony a korektnú hru.“

Jozef Renčko, tréner Záborského: Veril som, že hoci  je súper z vyššej súťaže, bojovnosťou, no aj tým, čo dokážeme, minimálne  neprehráme v riadnom hracom čase. A mal som pripravený plán a to  striedanie brankárov tesne pred 90. minútou. Matúš Timko mal byť pri  penaltách naším žolíkom, no nakoniec ani nesmel nastúpiť. Jednozápasový  trest za červenú kartu v pohárovom semifinále s Brezovičkou si vraj  musel odpykať iba v pohárovom súboji, nie v ligovom. Som sklamaný.“

Daniel Kakaščík, Záborské: „Góly a penalty, úspešné  aj neúspešné, sprevádzali mňa a mojich bratov v posledných hodinách. V  nedeľu v ligovom stretnutí proti Drienovu Róbert dosiahol hetrik, Pavol  nepremenil jedenástku. Ja som ho napodobil vo finále pohára. Mrzí ma to,  chlapcom som sa v kabíne ospravedlnil, som rád, že to prijali. Medailu  som hneď po zápase dal otcovi do ruky, v prvom momente som sa nedokázal  zmieriť s tým, že je iba strieborná. No uvedomujem si, že je súčasťou  mojej futbalovej kariéry a patrí k ostatným, ktoré som doteraz získal.“

A ešte jedna zaujímavosť na záver. V pohárovej  histórii len dve mužstvá dokázali obhájiť zisk vzácnej trofeje. Dlho sa  tým mohli pochváliť iba futbalisti Chminianskej Novej Vsi, v ním  aktuálne pribudli ich susedia z Chminian.

(Zdroj: https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/obfz-presov/spravy/navrat-k-finale-2/)

FOTOGALÉRIA kliknite tu

Včera boli mnohí futbaloví fanúšikovia z Prešovského a Sabinovského okresu v napätí. Už nie sú... Po skončení dvoch semifinálových zápasov 3b Letného pohára ObFZ Prešov 2020 sa dozvedeli mená finalistov, ktorí sa v tradičnom termíne 15. septembra zabojujú o vzácnu trofej. Znova to budú Chmiňany, ktoré majú teda možnosť obhájiť minuloročné prvenstvo. Ich súperom bude prekvapenie tohto ročníka FK Záborské.

Výsledky:

Záborské  –  Brezovička 2:1 (1:0), góly: Ján Semančík, Daniel Kakaščík – Samuel Nemergut.

Futbalisti Záborského pokračujú v spanilej jazde pohárom a nezastavil ich ani neoficiálny jesenný majster (neukončenej) sezóny 2019/2020. Proti favoritovi otvorili v 22. minúte gólový účet, po hodine hry zvýšili na 2:0. Hostia znížili a potom mali ešte sedem minút (plus nastavený čas) na vyrovnanie. Ešte v 40. minúte išiel predčasne pod sprchy domáci brankár Matúš Timko, spoluhráči však zabojovali aj za neho.

Chmiňany - Radatice 3:1 (2:1), góly: Miroslav Bendik, Roland Bari, Patrik Adamčo – František Miko.

V Chmiňanoch, na rozdiel od súboja v Záborskom, neubehla ani hodina hry a o všetkom bolo rozhodnuté. A to aj vďaka raketovému nástupu domácich, ktorým súpera poriadne zaskočili. Skórovali už po niekoľkým sekundách a potom aj v 4. minúte. Hostia síce ešte do prestávky znížili, no to bolo z ich strany v koncovke všetko. Nestáva sa často a preto stojí za zmienku, že v slušnom stretnutí hlavný rozhodca nemusel ukázať žiadnu kartu.

Na záver...

Prognózy dvojice brankárov, ktorým sme v pozvánke dali priestor, ako sa ukázalo, boli úspešné iba čiastočne. Patrik Štvartak z Nemcoviec predpovedal víťazstvo Brezovičky v Záborskom 2:0, no skončilo sa to presne naopak. Chmiňanom vo svojej predpovedi pridal jeden strelený gól navyše, no o ich postupe nepochyboval a nemýlil sa... Jaroslav Kaminský z Vyšnej Šebastovej presné výsledky netipoval. Veril však Záborskému a urobil dobre... A nesklamali ho ani Chmiňany.


PO ZÁPASE V HERMANOVCIACH DOŠLO K INZULTÁCII ROZHODCU A  DO  ĎALŠIEHO KOLA POSTÚPILI CHMIŇANY


Do finále postúpili favoriti 

Od nedele poznáme finalistov 3b Letného pohára ObFZ Prešov 2019. Torysu a Žipov striedajú Dulova Ves a Chmiňany. Obidva tímy, hoci boli favoritmi semifinálových duelov, sú v „najvrchnejšej“ fáze súťaže dosť „neznámymi pojmami“. Nuž, sme všetci zvedaví, ako to všetko 29. augusta (od 15.30 h) na ihrisku v Ličartovciach nakoniec dopadne. Tešíme sa na vyvrcholenie, ešte predtým sa pozrime na štatistiky dvoch semifinálových súbojov.

Chmiňany – Terňa 5:2 (2:1), góly:6. a 81. Patrik Adamčo, 20. Roman Tobiaš, 47. Dávid Adamčo, 54. Miroslav Bendík – 28. Juraj Vasko, 86. Miroslav Piskura.

Tretí pohárový zápas, tretia „päťka“ v sieti súpera. No mohla byť aj šestka, keby bol v 8. min za stavu 1:0 R. Tobiaš premenil pokutový kop. Napriek tomu, hneď potom, až do konca stretnutia, mali Chmiňanci dlhodobú výhodu presilovky o jedného muža, lebo faul Dávida Škurlu bol na červenú kartu. Ďalším dôležitým momentom bol rýchly góly domácich dve minúty po prestávke na 3:1, ktorý zrejme definitívne zobral súperovi vietor z plachiet.

Chmiňany: Schvarc – Konečný, Lukáš Bendík, Marián Bendík, Antol, Patrik Adamčo, Miroslav Bendík, Tobiáš, René Bari (46. Dávid Adamčo, Milan Bendík (56. Roland Bari), Marchevka (59. František Bari). Terňa: Gdovin – Kováč, Škurla, Zoš (76. Miroslav Piskura), Richard Senderák, Juraj Vasko, Kračinovský, Róbert Senderák (67. Ferko), Maroš Piskura (29. Ján Vasko), Cvoreň, Fertaľ (76. Pecúch.

Dulova Ves – Brezovička 7:2 (2:1), góly: 24., 49., 51. a 75. Erik Kapraľ, 43., 66. a 78. Peter Jačišin – 1. Miroslav Kaleja, 78. Lukáš Pekár.

Hostia dali prvý aj posledný gól zápasu, no na víťazstvo to bolo málo. Domáci na tretí pohárový pokus „konečne“ ukázali svoju ofenzívnu silu, súperovi nadelili sedmičku a stačili im k tomu iba dvaja hráči. Aj to je zaujímavý štatistický zápis, ktorých majú futbalisti „Guľvasa“ v tejto sezóne už aj tak dosť. O negatívnu zmienku sa pre zmenu postaral hosťujúci Andrej Kupčík, za zbytočné poznámky na adresu rozhodcu odišiel desať minút pred koncom predčasne pod sprchy.

Dulova Ves: Beličák – Purdeš, Sedlák, Harčár (46. Olejár), Zbiňovský (76. Sokol, 84. Komár), Petrovčík, Haničák, Guman, Kapraľ, Kozák (41. Haničák), Jačišin. Brezovička: Š. Michalek - Pekár, Mišenčík, Fedor, Bujňák, Kaleja, Červeňák, Klembra, Nemergut (69. Kupčík), Strelec (60. Telepák).

ŠTVRŤFINÁLE

Zápas Kendice - D.Ves sa nedohrával, v platnosti zostal výsledok v case prerušenia hry ...

PREDKOLO - PREDZÁPASOVÉ PROGNÓZY

Kto má akú šancu v nedeľu uspieť?

Tí, ktorí nedokážu bez dedinského futbalu vydržať takpovediac ani  minútu (lebo aj takí sa ešte nájdu), nemusia zúfať, že sezóna 2018/2019  sa skončila. Stačí zájsť v nedeľu na niektoré z ôsmich ihrísk  prešovského ObFZ, kde sú na programe zápasy prvého kola 3b Letného  pohára. V jednom prípade (v Dulovej Vsi) o 10. 30 h, ostatných sedem  duelov má úvodný výkop naplánovaný na 17. hodinu. Kto sa ako naladil na  tieto súboje, kto má šancu postúpiť do druhého kola? Malý „návod“ koho  tipovať za víťaza ponúkame (bez záruky) v nasledujúcich riadkoch...

Lemešany – Kendice. Keď už nevyšlo úsilie vrátiť sa  do 5. ligy, možno si budú chcieť Kednice vylepšiť náladu v pohári.  „Papierovo“ patria do TOP štvorky favoritov na celkové víťazstvo. V lige  dosiahli naposledy dva zhodné výsledky 3:3 - s Hermanovcami  a Gregorovcami. Lemešany sa lúčili s ligou najprv domácou prehrou  s Dulovou Vsou 3:6 a potom remízou 2:2 v Miklušovciach. Pomôže im domáce  prostredie?

Dulova Ves – Ľubotice B. Hráči „Guľvasa“ nastrieľali  v uplynulej sezóne 198 gólov. Otázka znie: Ak by sa im podarilo v  nedeľu pokoriť dvojstovku, bude to stačiť na postup? Skóre z ostatných  dvoch zápasov majú 13:3 - lenže, borci z „Keľemeša“ dostali v ostatných  dvoch vystúpeniach len dva góly. Takže - kto z koho...

Brezovica – Šarišské Dravce. Domáci by si mali dať  pozor na gólové pozdravy nedeľňajšieho súpera hneď po výmene strán.  Dravčania naposledy proti Vyšnej Šebastovej (1:2) a aj predtým proti  Ľuboticiam B (1:3) skórovali zhodne v 47. minúte. Otázkou je, či môže  byť toto ich silá zbraň, keď už o tom všetci v okrese vedia.  Brezovičania síce dali v ostatných dvoch dueloch až deväť gólov, no bolo  to z kopačiek ôsmich hráčov a preto neexistujú obavy zo streleckej  formy nejakého zakončovateľa.  

Brezovička – Rožkovany. Domáci suverénne vyhrali  siedmu ligu, ich obrana nebola „zvyknutá“ dostávať veľa gólov,  v uplynulej sezóne to bolo v priemere 0,84 na jeden zápas. Vo víťaznej  rozlúčke 10:0 nad Žehňou dal Peter Michalek polovicu gólov svojho  mužstva. Rožkovany skončili v šiestej lige na ôsmom mieste, mali  zaujímavú bilanciu víťazstiev, remíz a prehier – 9, 8, 9. Žeby sa to  v nedeľu „vyrovnalo“ na tri deviatky a diváci boli svedkami penaltového  rozstrelu?

Šarišské Sokolovce – Uzovský Šalgov. Favorit je  jasný. Domáci nevyhrali ostatné štyri duely v siedmej lige. Hostia boli  druhým najofenzívnejším mužstvom 6. ligy (75 gólov). Posunie ich táto  vizitka do druhého pohárového kola, alebo sa zrodí prekvapenie?

Terňa – Nemcovce. Domáci naposledy inkasovali pred  vyše mesiacom, za ten čas ťahali šnúru štyroch víťazstiev na nulu  s vysoko aktívnym skóre 20:0. Nad výkonom hostí v nedeľu v Toryse (0:7)  krútil hrajúci prezident klubu Vladimír Botko nechápavo hlavou. Zložia  úspešný reparát, alebo?

Hrabkov – Chmiňany. Domáci mali výborný finiš  v siedmej lige. Vďaka šnúre piatich víťazstiev v samom závere sa  dopracovali na sympatické piate miesto. Hostia vyhrali v uplynulej  sezóne v šiestej lige vonku iba dva zápasy – i to „len“ v Gregorovciach  a Malom Šariši. Z hráčov Chminian takáto negatívna vizitka favoritov  tohto súboja nerobí.

Žipov – Hermanovce. Snáď niet väčších smoliarov  v ObFZ Prešov v ostatnom období, než sú hráči Žipova. Nie a nie postúpiť  do „okresu“, nie a nie vyhrať letný pohár. Naposledy boli dvakrát  neúspešní vo finále. Na nedeľu sa naladili trojicou divokých výsledkov z  ostatných troch kôl v 7. Lige - dvakrát 4:1, raz 5:5. Hermanovce...  Nastúpi Jozef Pokuta? Ak áno, stane sa mužom zápasu, tak ako nedávno  proti Dubovici, keď v priebehu dvoch minút rozhodol dvomi gólmi  o víťazstve 2:1.  

Pre viacerých to bola smutná nedeľa

Z ôsmich vzájomných zápasov vzišli ôsmi postupujúci do 2. kola 3b  Letného pohára ObFZ Prešov. Pieseň o smutnej nedeli je ešte z vojnových  čias, no po včerajšku aktuálna na ôsmich miestach futbalovej mapy  Prešovského a Sabinovského okresu. Poriadne smútili Hermanovčania, ktorí  vypadli na pokutové kopy, no nemenej aj hráči Ľubotíc B, Šarišských  Sokoloviec a Brezovice, ktorí prehrali v riadnom hracom čase  najtesnejším rozdielom.  

Dulova Ves – Ľubotice B 1:0 (0:0)

Dvojstovka síce napadla, k 198 gólom v uplynulej sezóne pridali  domáci len jeden, no stačilo im to na postup a navyše stále sa vezú na  víťaznej vlne.

Gól: 69. Erik Kapráľ

Dulova Ves: Beličák – Harčár, Sedlák, Purdeš,  Haničák, Petrovčík, Kapraľ, Olejár (77. Bednár), Komár (77. Dzuriš),  Kozák, Jačišin (90. Komár). Ľubotice B: Potocký- P.  Joščák, M. Joščák, Sivák, Papp, Sabol, Kertys, Antony, Drozda (46.  Palša), Jakubek (84. Klepsatel), Marcin (58. Kipikaša).

Lemešany – Kendice 3:5 (1:2)

Domáci sa ujali vedenia, hostia otočili na polčasových 1:2 a na  začiatku druhého polčasu už bolo 1:3. Lemešany zhruba po hodine hry  ukázali silnú trojminútovku a razom bolo vyrovnané. Favorit si ale išiel  za svojím cieľom, po chvíli znova skóroval a definitíva postupu prišla  po góle v poslednej minúte.

Góly: 7. a 69. Filip Podsedlý, 58. Ľuboš Tomko - 14. a 90. Lukáš Eliáš, 22. a 47. Boris Kočiško, 69. Patrik Barej.

Lemešany: Magáč – Tomečko, M. Vaňo (12. Jurko), Mackanič, Dzúr, Giňa, Tomko, Podsedlý (84. V. Vaňo), Korem, Sivák, (69. Žiga), Čarný. Kendice: Ondria – Baran, Barej, Hudák (76. Anguš), Maťaš, Košičko, Hrabovecký, L. Eliáš, Hricov, Polčan (76. Kolenič), Korinko.

Brezovička – Rožkovany 5:1 (4:0)

Čaro magickej trinástky zaúčinkovalo v 13. minúte. Domáci skórovali,  pre hostí sa začala smutná nedeľa. Góly ďalej pribúdali do ich siete,  čestný úspech dosiahli až za stavu 5:0 keď využili presilovku.

Góly: 13. Martin Strelec, 17. a 21. Peter Michalek, 35. Andrej Kupčík, 72. Stanislav Červeňák – 77. Mojmír Gernát.

Brezovička: Š. Michalek- Pekár (76. Molčan), Ištoňa,  Telepák, F. Dužda, Kupčík (83. Figura), S. Červeňák (83.Nemergut),  Mišenčík, Kaleja (64. A. Veľký), Strelec, P. Michalek (83. Sontag). Rožkovany: Šupka – Koscelník, J. Janič, Tomčík, Š. Čorba, D. Čorba (69. Veterný), Janoško, Kocúrek, Gernát, S. Veľký, Varholák.

Hrabkov – Chmiňany 3:5 (0:2)

Mnohé okolnosti hrali s domácimi – a naopak – mnohé proti hosťom.  Výborná forma Hrabkova v závere sezóny vs. mizéria Chminian na ihriskách  súperov. Navyše, keď hostia pricestovali k súperovi bez jediného  náhradníka, favorit sa zdal byť jasný. Lenže, padla kosa na kameň. V 63.  minúte bolo 0:4 a aj asi každému jasné, kto ide v súťaži ďalej a kto  vypadáva.

Góly: 68. Jozef Marušák z 11 m, 73. Jozef Marušák, 80. Marek Kurek -  24. a 63. Milan Bendík, 32. a 50. Roman Tobiaš, 74. Miroslav Bendík.

Hrabkov: Petra – K. Janiga (68. Tomečko), Šelemba  (68. J. Š. Marušák), Lukáč, Lipták, Baka, J. Marušák, Stahovec (46. P.  Janiga), Horvát, N. Marušák, Kurek. Chmiňany: Paľuch – Marián Bendík, Lukáš Bendík, Duda, Roland Bari, Miroslav Bendík, Milan Bendík, Tobiaš, Ferko, René Bari, Tomáš Bendík.

Terňa – Nemcovce 3:0 (1:0)

Domáci sú v laufe a naďalej si vylepšujú štatistiky. K štyrom ligovým  víťazstvám na nulu pridali aj jedno pohárové. Hostia naplnili čierne  predpovede, strelec Majerník kúzla zbavený a nikto iný skórovať  nedokázal.

Góly: 31. Peter Kováč, 72. Marián Cvoreň, 80. Ján Kračinovský.

Terňa: Gdovin (46. Stolárik) – Staško (69. Škurla),  Halžák, M. Vasko, Fertaľ, Kračinovský, Kováč, Senderák, Pacúch, Jakub  Vasko (54. Cvoreň), Juraj Vasko. Nemcovce: Botko – Pažin, Tomaščík, M. Tomáš , Fedor, Dlugoš, Kačmár, Zoš, Majirský (60. Katuščák), Majerník, J. Tomáš (78. Vaško).

Šarišské Sokolovce – Uzovský Šalgov 0:1 (0:0)

Málo gólov, ešte menej kariet. Hlavný arbiter nemusel v slušnom  stretnutí ani raz siahnuť do vrecka, teda iba v prípade gólu  a striedaní.

Gól: 60. Dávid Slaninka.

Šarišské Sokolovce: Matúš Baláž – Kazimír, Madej, Miroslav Baláž, Magáč (87. Balucha), Šoltés, Kočiš, Jozef Baláž, Ržonca, Kozma, Pažin. Uzovský Šalgov:  Klembara – Kišeľa, Kropiľák, Miloš Fekete, Ján Slaninka, Štofaník,  Malík, Gajdoš (75. Orjabinec), Filip Fekete, Pagáč (90. Jurčák), Dávid  Slaninka.

Brezovica – Šarišské Dravce 3:4 (2:1)

Keď štyri minúty pred koncom zneškodnil brankár hostí pokutový kop,  favorit si vydýchol. Bolo to za stavu 2:3, hostia vzápätí kontrovali  štvrtý gólom, domáci už len kozmeticky upravili na 3:4.

Góly: 25. Dávid Duda, 29. Vladimír Sudimák, 90. René Piskura – 4. Marek Urda, 55. a 80. Dušan Hurajt, 88. Karol Bednarčík.

Brezovica: Pavlovský – Turek, Ďurica, Zavacký,  Bujňák (74. Čačo), Pavlovský, Rimsky, Duda, Veľký (46. Piskura), Jacko  (58. Hromjak), Sudimák. Šarišské Dravce: Brilla - Blaščák, Urda, Drabiščák, Petrus (46. Bednarčík), Matúš Haborák, Angelovič, Hurajt, Martin Haborák, Mišenčík, Ištvan.

Žipov – Hermanovce 3:3 (1:2), na penalty 8:7

Pre domácich sa vidina tretieho finále po sebe po dvadsiatich  minútach rozplývala. Prehrávali 0:2, avšak v 52. min sa po góle na 2:2  vrátili do zápasu. Potom prehrávali ešte raz, no nezložili zbrane  a tretím gólom si vynútili penalty. V nich boli o jeden gól šťastnejší.

Góly: 40. Jozef Urban, 52. Biatt z 11 m, 76. Martin Dolinský – 14. a 20. Jozef Pokuta, 63. A. Karabinoš.

Žipov: Peržel – L. Dzurenda, M. Dzurenda, Dzuriček,  Ambrózy, Krescanko (76. Nic), Harčar (70. Salnický), Biatt, Urban,  Olejník, Dolinský. Hermanovce: Babuščák – Jakubek (20.  Polačko), Onofrej, Brilla, S. Gajdoš, Petruška, Jurčišin, Grejták, A.  Karabinoš, Pokuta, D. Gajdoš (75. M. Karabinoš).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: