Novinky

Ranking klubov ObFZ Nové Zámky

Marian Pecho|27. nov 2015 o 01:00

3. vydanie rebríčka klubov pôsobiacich na území ObFZ Nové Zámky

Prinášame Vám 3.vydanie rebríčka futbalových klubov pôsobiacich na území ObFZ Nové Zámky . 

Jeho 1.vydanie sme priniesli ako pravdepodobne prvý oblastný futbalový zväz na Slovensku 19.decembra 2014 (nájsť ho môžete tu: http://obfznz.sk/index.php/struktura-obfz/novinky/439-ranking-klubov).

2.vydanie sme zverejnili po skončení súťažného ročníka 2014/2015 (nájsť ho môžete tu: http://obfznz.sk/index.php/struktura-obfz/novinky/547-ranking-klubov-2).

Teraz prinášame 3.vydanie - aktualizované po jesennej časti súťažného ročníka 2015/2016. Aktuálne sa v rebríčku - po pribudnutí 3 "nováčikov" (Bardoňovo, Dubník, Strekov B) - nachádza 59 družstiev z našej oblasti. Niektoré tímy v tomto súťažnom ročníku (niektoré aj dlhšiu dobu) nie sú aktívne - napr. Palárikovo B, Bajtava, Kamenín.... Oproti predchádzajúcemu vydaniu si 25 družstiev polepšilo. Skokanmi smerom hore sú OFK Hul, TJ Sokol Gbelce a ŠK Tvrdošovce B, ktorí si polepšili o 5 priečok. O 4 priečky smerom hore sa posunuli TJ Družstevník Michal nad Žitavou, ŠK Sokol Jasová a TJ FO Kamenica nad Hronom. Naopak smerom dolu sa posunulo 22 družstiev. Najväčším "skokanom" smerom dolu je OTJ Palárikovo B, ktoré si pohoršilo o 7 priečok, to ale v tejto sezóne už súťažne nehrá, rovnako ako aj FKM Nové Zámky B, ktoré kleslo o 6 priečok. Z aktívnych klubov najväčší pokles zaznameli ŠK Radava (-7 priečok) a ŠK Vlkas (-5 priečok). 

Na čele rebríčka sa stále držia kluby z 3. a 4. ligy. S veľkým náskokom je stále v čele FKM Nové Zámky pred OTJ Palárikovo. Na bronzovej priečke je ŠK Šurany, na ktoré sa ale doťahuje TJ Družstevník Dvory nad Žitavou.   

A keďže opakovanie je matkou múdrosti - pripomíname ešte pravidlá pre zostavovanie rebríčka ....  V tabuľke sú zahrnuté konečné tabuľky majstrovských súťaží, v ktorých pôsobili mužstvá z našej oblasti za posledných 5 sezón – od sezóny 2011/2012 (vrátane). Oproti predchádzajúcemu vydaniu už nepočítame výsledky zo súťažného ročníka 2010/2011. Samotný výpočet bol podľa jednoduchého vzorca. Počet bodov, ktoré získalo mužstvo v danej sezóne sme vydelili počtom zápasov a získanú hodnotu sme vynásobili koeficientom súťaže. Každá nasledujúca vyššia súťaž má koeficient dvojnásobný ako predchádzajúca nižšia súťaž. Čiže keď má VIII. liga (bývalá III.trieda) koeficient 10, VII. liga má koeficient 20 a VI. liga (najvyššia okresná súťaž) 40. Z krajských súťaží V.liga má koeficient 80, IV.liga 160, III.liga 320. Pred súťažným ročníkom 2014/2015 prebehla reorganizácia súťaží, v skratke sa dá povedať, že sa zlúčili Majstrovstvá regiónu (v hierarchii súťaží 4.liga) a 3.liga do jednej tretej ligy a družstvá z našej oblasti hrali v oboch týchto súťažiach, tak Majstrovstvá regiónu majú koeficient 320 a bývalá 3.liga má koeficient 640.

Súvisiaci obsah