Novinky

Náš zväz navrhuje na post predsedu ZsFZ klubového funkcionára

Marian Pecho|14. jan 2016 o 01:00

ObFZ Nové Zámky navrhuje na post predsedu ZsFZ Roberta Šuníka

V piatok 22. januára sa v Nitre uskutoční voľba predsedu Západoslovenského futbalového zväzu. Pri tejto príležitosti sme požiadali o rozhovor Petra Kováča, predsedu Oblastného futbalového zväzu Nové Zámky.

 

O niekoľko dní spoznáme meno nového predsedu regionálneho zväzu. Aký je v tejto súvislosti prístup ObFZ N. Zámky?

V týchto dňoch sme predložili kandidatúru p. Roberta Šuníka na túto funkciu. V súčasnej dobe pôsobí ako člen Výkonného výboru ZsFZ za prievidzský okres a prezident FC Baník Horná Nitra. Ide o úspešného podnikateľa a manažéra, ktorý do futbalu investuje, je predstaviteľom mladej funkcionárskej generácie.

 

Čo Vás presvedčilo o podaní takéhoto významného návrhu?

V regionálnom futbale nastal čas na nevyhnutnú a modernú zmenu v riadení tejto inštitúcie. Bude potrebné priblížiť zväz viac ku klubom tak, aby bol pre nich kvalitnou servisnou organizáciou a uľahčoval im každodenný náročný funkcionársky život. Napredovať by sme mali aj v oblasti uskutočňovania rôznych projektov podpory rozvoja mládežníckeho futbalu. Musíme si uvedomiť, že ZsFZ tu má byť pre kluby a nie naopak. Náš kandidát Robert Šuník má všetky predpoklady byť akýmsi pevným mostom medzi zväzom a jednotlivými futbalovými klubmi. Inšpirovalo nás aj to, že súčasný úspešný prezident SFZ taktiež vzišiel z klubového prostredia.

O efektívnych manažérskych zručnostiach nášho kandidáta svedčí fakt, že stál v roku 2011 za znovuzrodením a oživením futbalu v Prievidzi. Tamojší klub je dnes pod jeho vedením modernou organizáciou s prepracovaným systémom mládežníckeho futbalu. Pod jednou strechou zastrešujú seniorský, mládežnícky, ale aj ženský futbal. V blízkej dobe pristúpia k realizácii rekonštrukcie futbalového štadióna. Môžu byť veľmi dobrým vzorom a inšpiráciou aj pre naše okresné mesto.

 

Aké sú šance p. Roberta Šuníka na víťazstvo vo voľbách?

V prvom rade som veľmi rád, že prijal túto našu ponuku. Nám skutočne ide o zmenu celkovej filozofie a štýlu riadenia zväzu. Už v začiatkoch sa s našim rozhodnutím stotožnili aj čelní predstavitelia ObFZ Galanta, Trenčín a Levice. V týchto dňoch prebiehajú serióznym a transparentným spôsobom rokovania aj s ďalšími účastníkmi mimoriadnej konferencie. Verím, že pre neho získame silný mandát s čo najvýraznejšou podporou.

Súvisiaci obsah