Články a novinky ObFZ

Začiatok súťaží stále nereálny

7. mar 2021 o 00:00

Pred plánovaným začiatkom súťaží ObFZ Michalovce a najmä o jeho reálnom začatí sme sa porozprávali s Marekom Michlovičom - predsedom ŠTK ObFZ MI

V ObFZ Michalovce mala už tento víkend odštartovať 12. kolom VII. liga mužov. Z hľadiska aktuálnej pandemickej situácie je to asi nereálne však?

" Áno. Je to bohužiaľ nereálne. Preto na základe pretrvávajúcej a na Slovensku veľmi zlej pandemickej situácie okolo Corona - vírusu, musíme nielen siedmu ale aj všetky súťaže v našom oblastnom futbalovom zväze, ktoré mali odštartovať v marci - odložiť na neurčito. "


Asi častá otázka, ktorú počúvate z mnohých strán. Kedy sa začne opäť hrať?


" Zatiaľ kluby nemôžu ani len spoločne trénovať. V športovom "Covid automate" pre michalovský okres je momentálne akákoľvek takáto činnosť zakázaná. Situáciu pozorne sledujeme. No to povestné "svietelko na konci tunela" zatiaľ však nevidíme. "


Myslíte, že sa ešte stihnú kompletne dohrať všetky súťaže?


" Ťažká otázka. Určite by to bol z hľadiska fair - play najideálnejší scenár. Žiaľ, ja to ružovo nevidím. Dni utekajú. Čas na odohratie kompletného súťažného ročníka sa kráti. Je potreba dohrať zápasy z konca jesennej časti a komplet jarnú časť. A nezabúdajme na "Pohár ObFZ". Pri súčanom vývoji pandémie u nás je odohratie komplet súťažného ročníka 2020/2021 - doslova utópiou. V súťažnom poriadku však je možnosť určiť možnosť postupujúcich aj zostupujúcich aj po odohratí polovici súťažného ročníka. "

Existuje aj "scenár" anulovania aj aktuálneho súťažného ročníka?


" Nikto z nás si to určite neželá a nepripúšťa.  Ale je to takisto bohužiaľ jedna z možnosti. Uvidíme ako sa situácie bude vyvíjať. Komunikujeme aj so zástupcami SFZ a VsFZ a v prípadnej zmene situácie, budeme ihneď športovú verejnosť v našom oblastnom futbalovom zväze informovať."

Súvisiaci obsah