Články a novinky ObFZ

Z HISTÓRIE FUTBALU V ObFZ MICHALOVCE (IV.)

Ján Mano|24. apr 2020 o 00:00

SEZÓNA 1998/199 OFK HATALOV : CIEĽOM ZÁCHRANA VO IV. LIGE!

„Družstvo dospelých OFK Hatalov, ako nováčik IV. ligy v súťažnom ročníku 1997/1998, si vytýčilo za cieľ udržanie sa v tejto súťaži. Tento cieľ sa klubu podarilo splniť.
Pred týmto súťažným ročníkom 1998/1999 si vedenie mužstva spoločne s trénerom Karolom Kráľom a hráčmi vytýčilo umiestnenie do 10. miesta. Veríme, že spoločným úsilím všetkých zainteresovaných, sa Hatalovčanom podarí ich ciele naplniť. Výbor OFK v spolupráci so starostom obce ako hlavným sponzorom, ďalšími sponzormi Agrocentrou a.s. Michalovce, VOD Hatalov, Amixon s.r.o. Michalovce, Unifoson s.r.o Michalovce, Puzadom s.r.o. Košice, Commerc Servisom s.r.o Prešov i ďalšími urobia všetko preto, aby hatalovskí futbalisti vzorne reprezentovali nielen obec Hatalov ale aj široké okolie.

Do nového súťažného ročníka mužstvo OFK pod vedením Karola Kráľa nastúpilo s týmto kádrom:
Brankári: Marián Pavlov, Peter Hamza, Peter Šamudovský.
Hráči do poľa: „ Martin Čižmár, Igor Dorčák, Peter Dorčák, Milan Drotár, Ľubo Dziura, Peter Gajdoš, Albín Krišo, Michal Kurták, Ján Leško, Juraj Paľo, Ľubo Paľo, Marek Paľo, Michal Paľo, Peter Paľo, Peter Pavlov, Róbert Pavlov, Roman Pavlov, Igor Polák, Peter Polák, Jozef Revák, Jaroslav Tomko.
Vedúci mužstva: Michal Hamza.
Masér: Ján Vajda.
Prišli: Albín Krišo (Zemplín Michalovce), Milan Drotár, Ľubo Dziura, Marek Paľo (ukončené hosťovania).
Odišli: Jaroslav Pado (hosťovanie do TJ Žbince).

Úvod súťažného ročníka 1998/1999 sa mužstvu Hatalova absolútne nevydaril. Po úvodných dvoch kolách – prehrách vonku, nasledoval doma dobrý zápas s Lastomírom, ktorý Hatalovčania opäť nezvládli a prehrali 0:1. Mužstvo stratilo sebadôveru a pokračovalo v nevýrazných výkonoch. Postupne prehralo v Barci, opäť doma po veľmi kvalitnom zápase so Sobrancami 1:3. V tejto kritickej situácii odchádzalo mužstvo na horúcu pôdu do Prakoviec, kde uhralo remízu 1:1. Táto remíza postavila mužstvo na nohy, čo dokazovali následné výsledky. Doma už mužstvo nezaváhalo a postupne zdolalo Jazero Krásna 3:1, vedúce Spišské Vlachy 3:2 a na záver v dobrom zápase Pavlovce n/U výrazne 4:0. Mužstvo i vedenie OFK bolo veľmi sklamané i rozhorčené výkonom rozhodcovskej trojice v Betliari, kde nám hlavný rozhodca neuznal regulárny gól a na druhej strane odpískal „vymyslenú“ penaltu, a tak mužstvo odišlo domov s nezaslúženou prehrou 2:1, aj keď výsledok podľa priebehu hry mal byť opačný.
V tabuľke pravdy však mužstvo nie je na tom až tak najhoršie. Spoločne s mužstvami Pavloviec n/U a Jezerom Krásna sú na tom v tabuľke pravdy rovnako, naviac majú „dobrý“ vzájomný zápas i jarné vyžrebovanie.
Výbor OFK Hatalov v spolupráci s vedením a hráčmi verí v dosiahnutie stanovených cieľov a tým je záchrana IV. ligy pre Hatalov.
Okrem mužov má OFK aj ďalšie dve mužstvá. Starší dorastenci hrajú IV. ligu skupinu J-V a starší žiaci I. triedu. Dorast OFK v IV. lige podával veľmi dobré výkony, čoho výsledkom je aj jeho umiestnenie po jesennej časti na 7. mieste. Starší žiaci OFK si veľmi počínajú a úspešne reprezentujú obec v I. triede ObFZ, kde po jesennej časti obsadili veľmi pekné druhé miesto.
OFK si zakladá na výchove vlastných odchovancov, keď väčšinu hráčov ich družstva tvoria vlastní odchovanci. Najväčším problémom je správanie sa niektorých fanúšikov, ktorí veľmi poškodzujú dobré meno hatalovského futbalu. Výbor OFK je pevne presvedčený, že sa mu podarí aj tento problém vyriešiť.
Výbor OFK ako aj obecné zastupiteľstvo má v pláne rozšíriť budovu šatní, ktorá bude celkovo pozostávať zo 6 šatní, miestnosti rozhodcov a spoločenskej miestnosti. V pláne máme aj oplotenie nového ihriska, na ktorom by sme chceli od súťažného ročníka 1999/2000 hrávať majstrovské zápasy.
Za odvedenú prácu patrí uznanie a poďakovanie všetkým dobrovoľným funkcionárom, ktorí väčšinu času venujú tomuto najrozšírenejšiemu športu na svete, bez ktorého si život v obci Hatalov nevieme ani predstaviť. „

Súvisiaci obsah