Články a novinky ObFZ

ŠLÁGER KOLA V ŠIESTEJ LIGE PRE PALÍN. RAKOVEC N/O V SIEDMEJ LIGE DVOJCIFERNE.

Ján Mano|28. aug 2020 o 00:00

VI. liga mužov ObFZ Michalovce

Šláger kola a možno aj celej jesene sa hral v nedeľu v „Praščák Arene“ kde domáci celok privítal aktuálneho lídra z Palína. V prvom polčase boli lepší hostia, ktorí svoju aktivitu korunovali aj dvoma gólmi, na ktoré domáci nedokázali zareagovať. A keď v druhom polčase strelil gól na 3:0 v prospech hostí, tak bolo prakticky po zápase. Za zmienku stojí ešte nádherný gól domáceho kapitána V. Praščáka ml., ktorý by v televízii mohli opakovať každý deň dookola. Ale týmto gólom už len skorigoval na konečných 1:3. Pre domácich to bola strata bodov na svojom ihrisku od 31.3.2019 keď nestačili na vtedy postupujúci celok Budkoviec. Na druhom mieste za lídrom z Palína sa stále držia Krásnovčania. Tí v derby zápase doma hostili susedné Pozdišovce a po úvodných dvoch kolách boli miernym favoritom domáci hráči. Lenže ako sa vraví, derby častokrát nemá favorita a to sa potvrdilo aj v nedeľu v „Plutko Parku“. Domáci síce hostí zdolali, no víťazný gól na 3:2, strelili až v 86. minúte domáci L.Plutko. Krásnovčania tak za Palínom zaostávajú len o skóre a tri body budú chcieť doma zaiste získať aj v najbližšom zápase, keď sa opäť doma predstavia proti Dúbravke. A práve Dúbravka sa hotovala tri body zo Z. Širokej potvrdiť doma proti Záhoru. Ten ešte dopoludnia pred zápasom nevedel, či sa vôbec na toto stretnutie dostaví, nakoľko mal problém so zložením kádra. Nakoniec to „Sovy“ dali dokopy a na zápas do Dúbravky vycestovali. No a občas to tak býva, že keď sa mužstvo doslova pred zápasom „lepí“ tak nakoniec domov naprázdno neodíde. A to bol aj prípad Záhora. V základnej zostave tohto celku nastúpil aj bývalý starosta tejto obce a to 65. ročný Milan Šabák. A práve pán Šabák v 45. minúte zvyšoval v Dúbravke už na 0:2 a tak to vyzeralo, že hostia domov predsa len naprázdno neodídu. V druhom polčase síce domáci pridali, čoho výsledkom bolo vyrovnanie na 2:2, no hostia sa 20. minút pred koncom opäť ujali vedenia. Na konečných 3:3 vyrovnával domáci Halás a tak sa nakoniec súperi rozišli po hokejovej remíze 3:3.
Ešte jedna remíza sa zrodila v Porube p/V. Gólu sa diváci v zápase s Hatalovom nedočkali. Za to po jednej červenej karte na oboch stranách áno. Hostia teda nestrelili ešte gól a ich gólová mizéria je už na čísle 270 (minút). Najbližšie sa ale zverenci o víťazstvo budú chcieť pokúšať v nedeľu doma, keď privítajú nebezpečné Zalužice. Tie sa doma proti nováčikovi z Veľkých Slemeniec na tri body poriadne natrápili. Na gól hosťujúceho Molnára ešte do prestávky odpovedal Drotár, potom v druhom polčase misky váh na domácu stranu naklonil Capik, no hostia sa nevzdávali. V 59. minúte mal možnosť z pokutového kopu vyrovnať kapitán J.Mihok no penaltu zahodil a potom si ešte strelil nešťastného vlastenca a tak tri body v nedeľu zostali doma u miestneho predsedu klubu – M. Ľocha.

Ronvako tri body zostali aj u „Pallaiaovcov“ v Tušiciach – TNV. Tie v derby zápase hostili neďaleké Trhovište, ktoré na toto stretnutie nastúpili bez dvoch vylúčených hráčov z minulého zápasu, no v bránke už so svojou oporou M. Bodnárom. Hostia sa síce v Tušiciach ujali vedenia gólom špílmachra hostí P. Lešňanského, no domácich tento gól vôbec nevykoľajil. Ešte do polčasu bolo 2:1 a v tom druhom domáci ešte pridali ďalšie 4 góly a tak z toho napokon bolo jednoznačné víťazstvo zverencov trénera Petra Škultétyho. Vysoké víťazstvo doma zaznamenali aj Žbince. Do „ Džambo Parku“ pricestovala zatiaľ po dvoch kolách bez bodu – Zemplínska Široká. Hostia na toto stretnutie nastúpili v bránke so 66. ročným Emilom Buberom, ktorý podľa prítomných divákov ešte niekoľkým gólom v sieti zabránil. Z vysokého, jasného víťazstva 4:1 sa teda tešili domáci. Vedenia miestneho klubu je však sklamané, že po takmer roku trestu,ešte stále nemôže do hry zasiahnúť ich hráč Michal Ketcem. 

VII. liga mužov ObFZ Michalovce

Až 11 gólov boli diváci svedkami v stretnutí 4. kola medzi Rakovcom n/O a „béčkom“ Pavloviec n/U. A rovno 10 ich domáci nastrieľali svojmu súperovi. Desať gólov v sieti hostí si rozdelilo 7 hráčov, hattrickom sa zaskvel domáci K. Kapura. Rakovec n/O je tak po štyroch na čele tabuľky ale na „krk“ im dýcha aktuálne v tabuľke druhé „béčko“ Zalužíc. To v sobotu doma v Hažíne hostilo Vojany a veru, domáci zverenci S. Fulajtára mali čo robiť aby si do tabuľke pripísali 3 body. Spočiatku to tak ale nevyzeralo, veď už v tretej minúte bolo 2:0. Potom sa ale v Hažíne dlho, dlho nič nedialo. Hostia v 65. minúte znížili Adim na 2:1, no vyrovnať sa im už nepodarilo. Tri body tak teda zostali doma.
Gólovej nádielky boli diváci svedkami v Lesnom, kde domáce Topoľany „B“ hostili do toho času nezdolané Malčice, ktorej ofenzíva u súperov vzbudzuje veľký rešpekt, veď po dvoch troch kolách mali hostia na konte 24 strelených gólov. A svoju veľkú streleckú potenciu ukázali Malčičania aj v prvom polčase v Lesnom, keď vyhrávali jasne rozdielom triedy 4:1. Lenže domácim sa v druhom polčase takmer podaril dokonalý obrat. Prakticky za 13. minút bolo z 1:4 – 5:4! Hosťujúcim celkom to poriadne otriaslo, no predsa sa im podarilo vyrovnať keď v 80. minúte z priameho kopu parádne trafil Beňák a tak sa v Lesnom zrodil vysoký hokejový výsledok – 5:5!
Z domáceho íťazstva sa konečne tešila domáca partia okolo predsedu a kapitána Kusína – Patrika Romanca. Tá doma hostila Bracovce a domáci už expresne rýchlo už od prvej minúty viedli gólom P. Kotlára 1:0 a ten istý hráč pridal ešte v prvom polčase jeden gól. V tom druhom domáci svoje vedenie ešte zvýšili, na čo hostia dokázali len jedným gólom. Bodku za stretnutím dal domáci Čornej, ktorý upravil na konečných 4:1.
Rovnako 4:1 len v obrátenom garde sa skončilo stretnutia Ložína s Horovcami. Spočiatku to však na výrazné víťazstvo hostí nevyzeralo. Veď domáci viedli po polčase po góle špílmachra M. Gadža 1:0 a kráčali tak k ďalším trom bodov. Lenže obraz hry sa v druhom polčase zmenil a hostia to dokonale využili a 4 gólmi otočili stav tohto stretnutia a z Ložína si domov odviezli všetky body. To isté sa podarilo Porostovu, ktorý po dvoch vysokých prehrách, konečne zabodoval na plno. V bránke hostí sa predstavila už aj nová posila a to B. Ondrík a ten si hneď vo svojom premiérovom vystúpení udržal čisté konto. Hostia po dvoch góloch bývalého hráča Sobraniec – Mariána Škirdu zvíťazili v Pustom Čemernom 2:0. Domáci tak aj po štvrtom kole zostávajú na poslednom mieste, nie však s veľkým mankom na mužstvá pred nimi. „Sobranecké derby“ sa v nedeľu konalo v „ Kudelás Parku“ v Tibave. Domáci totiž hostili výpravu z neďalekej „Hámry“, ktorí už nechceli dopustiť také vysoké gólové nádielky, aké dostali v prvých dvoch vystúpeniach na ihriskách súperov. Na gól domáceho Huraja v 10. minúte dokázal onedlho nato odpovedať hosťujúci Hajduk a výsledkom 1:1 sa skončil aj prvý polčas. V tom druhom dlho, dlho diváci gól nevideli a už sa zdalo, že hostia si z Tibavy domov dovezú bod. No prišla 87. minúta a gól domáceho Števka Chachaľáka znamenal vydreté víťazstvo domácich – 2:1. Takisto víťazstvo o gól dosiahli doma Iňačovce. Tie vedené nestarnúcim „hasičom“ Mariánom Kováčom hostili doma Oborín. V zápase padol len jeden gól a to do siete hostí. Úspešným strelcom bol domáci Serbák v 70. minúte stretnutia.

VIII. liga mužov ObFZ Michalovce

Stretnutia Úbreže a Moravan bolo odložené. Jastrabie pri Michalovciach malo v druhom kole voľno. V štyroch odohraných zápasoch padlo dovedna až 19 gólov. Z toho po 6 gólov padlo v troch stretnutiach. Vysoko 6:0 zdolal nováčik súťaže a to Kapušianske Kľačany v derby zápase susednú Bešu. Paradoxom je, že všetkých 6 gólov strelili domáci už v prvom polčase. 6 gólov boli diváci svedkami aj v Podhorodi. Tam totiž hráva domáce zápasy „béčko“ Sobranecka. To doma hostilo Stretavu, ktorej nedalo žiadnu šancu a po víťazstve 5:1 sa domáci tešili z ďalších 3 bodov. 5:1 sa skončilo aj stretnutie v Koromli, kde pricestovala Zbudza. Tá chcela domácu prehru spred týždňa odčiniť a to sa jej aj na ihrisku Koromle podarilo. Víťazstvo hostí sa však nerodilo, ľahko nakoľko domáci viedli polčas 1:0. V tom druhom sa ale Zbudzi podaril dokonalý obrat a tak si domov odviezla všetky body. Rovnako tak aj Jovsa, ktorá gólom Belyho v 70. minúte rozhodla o svojom najtesnejšom víťazstve. A tak je na čele spolu s dvojicou Sobranecka „B“ a Kapušianskych Kľačan.

Súvisiaci obsah