Články a novinky ObFZ

KURZ ZDRAVOTNÍKOV NA SZŠ V MICHALOVCIACH

8. jún 2023 o 11:27

Oblastný futbalový zväz v Michalovciach organizoval v spolupráci so Strednou zdravotníckou školou v Michalovciach v dňoch 6. - 7. júna 2023 kurz zdravotníkov pre potreby funkcionárov družstiev súťaží ObFZ MI.

Tento kurz sa vykonával v priestoroch odborných učební SZŠ MI, ktorý viedla PhDr. Zuzana Šelepcová. Táto frekventantom kurzu podala odborný výklad, ako poskytnúť prvú pomoc pri zlomeninách končatín, náhlej nevoľnosti, či zástave srdca, alebo poranení hlavy. Kurzu sa celkovo zúčastnilo 30 frekventantov, ktorí na záver obdŕžali potvrdenie o absolvovaní kurzu.

ObFZ opätovne oznamuje FO-FK, že od nového SR 2023/2024 nebude možné začať stretnutie súťaží ObFZ bez vyškoleného zdravotníka a prítomného na stretnutiach.

Jedným z účastníkov kurzu bol aj Martin Luka z Dúbravky, ktorý ho takto zhodnotil: Dňa 6.6.2023 som sa zúčastnil kurzu zdravotníkov na Strednej zdravotníckej škole, ktorý zorganizoval ObFZ MI. Z môjho pohľadu to aspoň pre mňa bola nová skúsenosť a musím povedať že aj veľmi prospešná ohľadom poskytovania prvej pomoci. Naučili sme sa ako poskytnúť aspoň základnú prvú pomoc a ešte aj nové veci, ktoré sú potrebné pri záchrane ľudského života, či už v bežnom alebo športovom živote. Musím pochváliť zväz aj im poďakovať zato, že to zorganizovali lebo človek nikdy nevie, čo sa môže stať a na prvom mieste je bezpečnosť a zdravie všetkých ľudí. Dúfam, že tí ktorí sa tohto kurzu zúčastnili tak aspoň tým čo sme sa naučili tak zachránia ľudský život či už pri športe alebo bežnom živote.

ObFZ Michalovce chce touto cestou poďakovať SZŠ v Michalovciach na čele s jej riaditeľom RNDr. Dušanom Žaludkom a lektorke PhDr. Zuzane Šelepcovej, že poskytli priestory a odborný výklad pre funkcionárov FO-FK súťaží ObFZ Michalovce.

Súvisiaci obsah