Uznesenia odborných komisií

Úradná správa ObFZ Košice - okolie č.10

Jakub Eperješi|24. sep 2020 o 00:00

Úradná správa ObFZ Košice – okolie

24.09.2020


AKTUÁLNE OPATRENIA ÚVZ V SÚVISLOSTI S USPORADÚVANÍM HROMADNÝCH ŠPORTOVÝCH PODUJATÍ

S účinnosťou od 18. septembra 2020 do odvolania sa podľa § 48 ods. 4 písm. d) zákona č. 355/2007 Z. z. všetkým fyzickým osobám, fyzickým osobám – podnikateľom a  právnickým osobám zakazuje usporadúvať hromadné podujatia športovej, kultúrnej, zábavnej, spoločenskej či inej povahy v exteriéroch v jednom okamihu v počte nad 1000 osôb alebo v interiéroch v jednom okamihu v počte nad 500 osôb. V  prípade hromadných podujatí športovej či kultúrnej povahy sa do uvedených limitov započítavajú výlučne osoby v obecenstve.

PRI USPORADÚVANÍ HROMADNÝCH PODUJATÍ JE POTREBNÉ DODRŽIAVAŤ NASLEDOVNÉ POVINNOSTI:

a./ vstup a pobyt v mieste hromadného podujatia umožniť len s prekrytými hornými dýchacími cestami (napríklad rúško, šál šatka),

b./ vykonávať častú dezinfekciu priestorov, hlavne dotykových plôch, kľučiek podláh a predmetov,

c./ hygienické zariadenia musia byť vybavené tekutým mydlom a papierovými utierkami,

d./ zaistiť pri vstupe do budovy dávkovače na alkoholovú dezinfekciu rúk a dezinfikovať si ruky, resp. zabezpečiť iný adekvátny spôsob dezinfekcie rúk,

e./ zabezpečiť pri vstupe do budovy oznam o povinnosti, že v prípade vzniku akútneho respiračného ochorenia (napr. horúčka, kašeľ, nádcha, sťažené dýchanie) je osoba povinná zostať v domácej izolácii,

f./ zverejniť na viditeľnom mieste oznam s informáciou:

• ak sa u osoby prejavia príznaky akútneho respiračného ochorenia, je potrebné telefonicky kontaktovať svojho ošetrujúceho lekára a opustiť miesto hromadného podujatia,

• zákaz podávania rúk,

g./ pri účasti na verejnom hromadnom podujatí a pri príchode a odchode z priestorov hromadného podujatia sa odporúča dodržiavanie rozostupov 2 m medzi osobami, to neplatí pre osoby žijúce v spoločnej domácnosti, partnerov, osoby vykonávajúce športovú činnosť, umelcov vykonávajúcich umeleckú činnosť, osoby usadené v hľadisku podujatí, osoby školiace voči osobám školeným, a iné osoby, ak z účelu hromadného podujatia vyplýva, že tento rozostup medzi zúčastnenými osobami nie je možné dodržať,

h./ v prípade sedenia sa odporúča zabezpečiť sedenie s výnimkou osôb žijúcich v jednej domácnosti tak, že medzi obsadenými miestami ostane jedno miesto neobsadené, pričom sekvenciu obsadenia sedadiel odporúčame v radoch alternovať,

i./ v prípade sedenia na hromadných podujatiach športového charakteru je organizátor povinný zabezpečiť sedenie obecenstva len v každom druhom rade,

j./ v prípade hromadných podujatí športového a kultúrneho charakteru nie je možné podávať občerstvenie,

k./ zabezpečiť dostatočné vetranie priestorov,

l./ organizátor musí byť v každej chvíli schopný preukázať počet osôb aktuálne sa zúčastňujúcich na hromadnom podujatí,

m./ podmienky sa príslušne aplikujú aj na hromadné podujatia organizované v exteriéri,

n./ v prípade hromadných podujatí organizovaných v exteriéri je organizátor povinný vyhradiť priestor hromadného podujatia a vyznačiť jeho vstup a výstup.


SEKRETARIÁT

1. Upozorňuje kluby I. triedy a II. triedy o povinnosti vkladať videozáznam stretnutia na futbalnet do 48 hodín po skončení stretnutia.


MATRIKA

1. Informuje kluby, že pri žiadosti o registračný preukaz je potrebné vždy aktualizovať fotografiu hráča.

2. Informuje kluby, že prvotná registrácia je možná od 6. roku života hráča. Žiadosť o registráciu osoby mladšej ako 6 rokov bude zamietnutá.


ŠPORTOVO TECHNICKÁ KOMISIA

1. ŠTK ObFZ na základe pokynov z RUVZ vydáva nasledovné usmernenie v prípad štartov hráčov z Ukrajiny:

I. Po príchode na Slovensko  musia ísť do domácej karantény

II. 2. objednať sa na test na coronavírus na 5 deň po príchode na Slovensko

III. V prípade negatívneho testu môžu ukončiť domácu karanténu

2. ŠTK ObFZ na základe konzultácií s RUVZ vydala manuál zabezpečenia a organizácie stretnutí v súvislosti s opatreniami proti Koronavirusu Covid 19. ŠTK odporúča futbalovým klubom aj Chek list pre zjednodušenie kontrolovaných úloh vyplývajúcich z manuálu a prípadné predloženie kontrolnému orgánu v prípade vyžiadania. Klub si Chek list stiahne a vyplní podľa predlohy. Manuál aj Chek list je uvedený na webovej stránke ObFZ v zložke úradných správ. DZ uvedie vo svojej správe stav vykonaných opatrení.

3. ŠTK ObFZ upozorňuje, že na základe pokynov RUVZ je organizátor povinný zabezpečiť

a dodržiavať nasledovné:

- zabezpečiť sedenie tak, že medzi obsadenými miestami ostane jedno miesto neobsadené, pričom sekvenciu obsadenia sedadiel je potrebné v radoch alternovať, alebo zabezpečiť sedenie obecenstva iba v každom druhom rade,

- obsadenie kapacity priestorov určených pre sediace obecenstvo nemôže byť vyššie ako 50%.“

4. ŠTK ObFZ upozorňuje kluby na bod 6h v rozpise súťaží:

Domáce FK v I. triede a II. triede (II. trieda od 1.1.2019 vkladanie aj na server futbalnet) dospelých sú povinné zabezpečiť videozáznam pre prípadné posúdenie výkonu rozhodcu v prípade námietok voči jeho výkonu, a tiež v rámci propagácie futbalu majú povinnosť vkladať videozáznamy zo svojich stretnutí na futbalnet na web stránke futbalnet.sk.

5. ŠTK ObFZ upozorňuje kluby, že jedna osoba môže v stretnutí vykonávať iba jednu funkciu.

6. ŠTK ObFZ pripomína klubom, že 2.kolo Pohára ObFZ sa uskutoční dňa 7.10. o 15:30 hod.

7. ŠTK ObFZ berie na vedomie podnet TJ Družstevník Paňovce o hracom dni domácich stretnutí MINIžiakov v nedeľu o 10:30 hod. od 9.kola. TJ Družstevník Paňovce + 5€.

8. ŠTK ObFZ na základe žiadosti schvaľuje tieto zmeny termínov:

- 6.kolo, Moldava nad Bodvou – Kalša „B“ (dospelí) sa odohrá dňa 26.9. o 11:30 hod. – Kalša + 10€,

- 5.kolo, Krásna – Ťahanovce (žiaci) sa odohrá dňa 27.9. o 10:30 hod. – Krásna + 5€,

- 9.kolo, Haniska – Košické Oľšany (žiaci) sa odohrá dňa 24.9. o 16:30 hod. – Košické Oľšany + 5€,

- 3.kolo, Svinica – Haniska (MINIžiaci) sa odohrá dňa 3.10. o 10:30 hod. – Haniska + 5€,

- 6.kolo, Paňovce – Poproč (MINižiaci) sa odohrá dňa 27.9. o 13:00 hod. – Paňovce + 5€,

- 7.kolo, Poproč – Čečejovce (MINIžiaci) sa odohrá dňa 3.10. o 10:00 hod. – Poproč + 5€,

- 6.kolo, Kysak – Budimír (mladší žiaci) sa odohrá v opačnom poradí – Kysak + 5€,

- 5.kolo, Rozhanovce – Ploské (prípravky) sa odohrá dňa 25.9. o 16:30 hod. – Rozhanovce + 5€,

- 5.kolo, Kokšov-Bakša – Čaňa (prípravky) sa odohrá dňa 27.9. o 11:00 hod. – Kokšov-Bakša + 5€,

9. ŠTK ObFZ kontumuje:

- 4.kolo, I.trieda mladší žiaci sk.A: Sokoľ – Budimír z 4:3 na 0:3 kont. v prospech TJ Družstevník Budimír pre štart hráča na cudzí RP v zmysle SP čl.82. 

10. ŠTK ObFZ berie na vedomie podnet TJ Péder.

11. ŠTK ObFZ pozýva na svoje zasadnutie dňa 01.10.2020 o 16:00 hod. aktérov stretnutia 3.kola, I. triedy mladší žiaci sk.A: Nová Polhora – Budimír, R – Trojčák Michal, VD – Vengrin Robert, KD – Vengrin Robert, VH –  Ontko Erik, KH – Fecko Filip, hráča D č. 8 Soltesz Patrik 1398044 (Hráč si donesie hodnoverný doklad).


Proti rozhodnutiam ŠTK ObFZ je možné odvolať sa do 14 dní.


KOMISIA ROZHODCOV

1. Poplatok za neskoré ospravedlňovanie sa, 3eura: KR upozorňuje, že poplatok je nutné uhradiť ihneď s ospravedlnenkou. V prípade nevyplatenia poplatku nebude dotyčnému zaslaná výplata za príslušný mesiac.

2. KR oznamuje FK, že podnety na KR budú akceptované výhradne formou „Podania na komisiu” v systéme ISSF. V prípade námietky musí byť uvedená presná minutáž a popis namietanej situácie. ,

3. KR nariaďuje DZ aby v majstrovských stretnutiach kontrolovali používanie predpísaného spoločenského oblečenia u R. Prípadné nedostatky uvádzať v správe PR.

4. KR upozorňuje R, aby v Zápise o stretnutí, uvádzali dôvody napomínaní a vylúčení hráčov, v súlade s aktualizovanými pravidlami futbalu.

5. KR upozorňuje R a DZ, aby v prípade neprístojností, hrubého nešportového správania, inzultácie a v iných podobných prípadoch, formou podania na komisie (DK, KR), popísali problémové situácie. Podanie na komisie sú povinné predložiť všetky delegované osoby z predmetného stretnutia a to bez vyzvania do 48 hodín po ukončení stretnutia.

6. KR ObFZ berie na vedomie pochvalu:

- FK Tatran Jasov na R – Tóth Jozef zo stretnutia I.triedy: Tatran Jasov - Mokrance,


DISCIPLINÁRNA KOMISIA

DK ObFZ mení trest z nepodmienečného na podmienečný hráčovi podľa DP 41/2:

Socha Pavol 1203148 + 10€ (Kalša) 1 stretnutie do 31.01.2021,


Odvolanie proti rozhodnutiu komisie (okrem rozhodnutí podľa čl. 37/3, 5 alebo 8 DP), sa podáva na Disciplinárnu komisiu ObFZ, v lehote do 7 dní odo dňa oznámenia rozhodnutia disciplinárnej komisie (čl. 84 ods. 1 DP).

Súvisiaci obsah