Úradné správy

Úradná správa č. 35

Tomáš Tůma|6. máj 2022 o 12:06

Športovo – technická komisia - Peter Mazúch

1. Súhlasíme na základe vzájomnej dohody futbalových klubov s odohratím MFS:

I. triedy 22. kolo T.Č.Balog „A“ – Beňuš dňa 22.05.2022 (nedeľa) o 13:30 hod. na ihrisku T.Č.Balog.

I. triedy st. žiaci U15 13. kolo Badín – Poniky dňa 09.05.2022 (pondelok) o 17:30 hod. na ihrisku FK Badín.

2. Na základe žiadosti FK Malachov a v súlade s článkom 37/2 SP nariaďujeme odohrať MFS II. triedy 27. kolo Malachov – Hiadeľ dňa 12.06.2022 (nedeľa) o 17:00 hod. na ihrisku FK Malachov.

3. Na základe žiadosti FK Podkonice a v súlade s článkom 37/2 SP nariaďujeme odohrať MFS I. triedy dorast U19 17. kolo Podkonice – Hrochoť dňa 21.05.2022 (sobota) o 14:00 hod. na ihrisku FK Braväcovo.

4. Rušíme bod 2 ÚS č. 31 a nariaďujeme odohrať MFS 17. kolo Selce „B“ – St.Hory dňa 03.06.2022 (piatok) o 17:30 hod. na ihrisku FK Selce „B“.

5. Kontumujeme neodohrané MFS II. triedy 21. kolo T.Č.Balog „B“ – Horné Pršany podľa článku 82/1b SP (hostia na stretnutie nenastúpili). Priznávame 3 body a skóre 3:0 v prospech TJ Tatran Čierny Balog „B“. Prípad odstupujeme na DK.

6. Na základe podnetu DZ Hronec - Nemecká, ŠTK upozorňuje FK Nemecká na dodržiavanie čl. 10 bod d (farba dresov hráčov a brankára) RMFS. Pri opakovaní priestupku ŠTK postúpi FK Nemecká na DK.

7. Na základe podnetu R Ľubietová – T.Č.Balog „A“, ŠTK upozorňuje FK T.Č.Balog „A“ na dodržiavanie čl. 10 bod d (farba dresov hráčov a brankára) RMFS. Pri opakovaní priestupku ŠTK postúpi T.Č.Balog „A“ na DK.

8. Športovo-technická komisia vyzýva všetkých športových činovníkov na priebežné zasielanie pripomienok, resp. podnetov k Rozpisu majstrovských futbalových súťaží riadených ObFZ BB na emailovú adresu: obfzbb@futbalsfz.sk. Podnet by mal obsahovať:

1) článok, ku ktorému je podnet podaný;

2) čo je predmetom zmeny, o čo podávateľ žiada;

3) odôvodnenie, z akého dôvodu a čo predmetná zmena má priniesť

ŠTK - úsek mládeže – zodpovedný Roman Patráš

Oznamujeme klubom, ktoré majú svoje družstvá v kategórií prípraviek U11 a ml. žiakov U13, že zápisy môže manažér domáceho mužstva ako rozhodca laik vypisovať a uzatvárať sám. Postup je nasledovný: manažér domáceho mužstva sa prihlási do ISSF, klikne si na konkrétny zápas, nastaví sa ako rozhodca/laik, UZAVRIE nomináciu domácich, hostí a v časti zápis vypíše kolónky označené červenou hviezdičkou a vypíše strelcov gólov s príslušnou minútou. Na záver dá priebežne uložiť. Zároveň upozorňujeme kluby, že pokiaľ posielajú výsledky na sekretariát ObFZ BB, aby uvádzali strelcov gólov obidvoch mužstiev s uvedenou minútou streleného gólu a mali kompletné nominácie nahraté v ISSF (hráči, vedúci mužstva). Nakoľko celú jesennú časť boli s uzatváraním MFS problémy žiadame kluby, aby svoje zápasy uzatvárali alebo nahlasovali do 48 hodín po odohratí MFS.

Disciplinárna komisia – predseda Karol Bubniak

Vylúčený po 2 ŽK:

DS nepodmienečne pozastavenie výkonu športu a akejkoľvek funkcie na 1 SN podľa čl. 9/2b,1,2 DP a 37/3 DP.

D-1-77 Marek Dzurman, 1275062, FK Jasenie od 04.05.2022. Poplatok 10.- € bude zahrnutý do mesačnej zbernej faktúry.

Vylúčený priamo po ČK:

Disciplinárna sankcia nepodmienečné pozastavenie výkonu športu alebo akejkoľvek funkcie podľa článku 9/2b DP.

D-1-78 Vratislav Debnár, 1201454, FK Strelníky 2 týždne podľa čl. 48/2b DP za porušenie čl. 48/1c DP od 04.05.2022. Poplatok 10.- € bude zahrnutý do mesačnej zbernej faktúry.

Ostatné:

D-2-24 Na základe nesplnenia upozornenia a podnetu KR DK v zmysle čl. 12/6 DP ukladá pokutu FK Pohronská Polhora 30.-€. Poplatok 10.- € bude zahrnutý do mesačnej zbernej faktúry.

D-2-25 DK na základe odstúpenia prípadu ohľadom nenastúpenia FK Badín U15 na MFS Heľpa – Badín DK ukladá pokutu 40.-€ podľa čl. 59 a 12/6 DP pre FK Badín. Poplatok 10.- € bude zahrnutý do mesačnej zbernej faktúry.

D-2-26 DK z zmysle čl. 59 a 12/6 DP ukladá pokutu 80.-€ FK Horné Pršany za nenastúpenie na MFS 21. kola T.Č.Balog – H.Pršany dňa 01.05.2022. Poplatok 10.- € bude zahrnutý do mesačnej zbernej faktúry.

DK dôrazne upozorňuje v zmysle čl. 10 DP futbalové kluby na dôsledné dodržiavanie pravidiel vyhotovovania videozáznamov z MFS podľa podmienok uvedených v ŠTZ v rozpise MFS 2021/2022. V prípade opakovania sa nedostatkov u vyhotovovaní videozáznamou DK pristúpi k prísnejším sankciám.  

Najbližšie zasadnutie DK bude 10.05.2022 o 13:00 hod.

Odvolanie proti rozhodnutiu DK (okrem rozhodnutí podľa článku 37/3,5 alebo 8 DP) sa podáva na disciplinárnu komisiu ObFZ v lehote do 7 dní odo dňa oznámenia rozhodnutia disciplinárnej komisie (článok 81/1 DP).

Komisia rozhodcov - predseda Jozef Medveď

1. Zmeny v Delegačný list č.20:

I. trieda:

Nemecká – Ľubietová NE 13:30 nová (Sojka – Melicher A., Baláž)

Brusno – Beňuš NE 16:30 nová ( Melicher A. – Baláž, Sojka)

I. trieda st. žiaci U15:

Zmena termínu 13. kolo Badín – Poniky dňa 09.05.2022 (pondelok) o 17:30 hod. (Gajdoš)

2. Žiadame R a DZ aby si naplánované MFS skontrolovali okrem delegačného listu /streda/, spravodaj /piatok/ hlavne v ISSF dátum, čas, delegované osoby a miesto konania MFS. Nezrovnalosti riešili telefonicky: Urva Zdenko, e-mail: obfzbb@futbalsfz.sk, mobil: 0905/728487, Erik Gemzický, e-mail: erik1gemzicky@gmail.com, mobil: 0915/565244.

3. NÁMIETKY:

1. Námietku je možné podať podľa čl. 85 ods. 1 SP do 48 hod. po ukončení MFS, ktorou je možné namietať, že v MFS došlo najmä k porušeniu

a) SP alebo RS (napríklad proti výsledku stretnutia, priebehu stretnutia, náležitosti hracej plochy, štartu niektorého súperovho hráča, striedaniu náhradníkov, popisu priestupkov vylúčených hráčov),

b) iného osobitného predpisu, napr. pravidlá futbalu

c) rozhodnutia SFZ alebo iného riadiaceho zväzu.

2. Námietku je možné podľa čl. 85 ods. 2 SP podať výhradne elektronicky v ISSF na príslušnú riadiaci orgán súťaže.

3. Námietku nie je možné podať proti výkonu rozhodcu, ani proti jeho rozhodnutiu v priebehu stretnutia. Proti výkonu rozhodcu a proti jeho rozhodnutiu v priebehu stretnutia je možné podať sťažnosť na riadiaci zväz. Podanie sťažnosti podľa predchádzajúcej vety nemá vplyv na zmenu výsledku dosiahnutého v stretnutí.

4. V prípade námietky voči popisu priestupku vylúčeného hráča v MFS dospelých je družstvo domácich povinné do 48 hod. po doručení oznámenia o námietke v ISSF, doručiť na KR videozáznam z MFS na DVD nosiči vo formáte MPEG 2.

5. Námietku môže FK písomne stiahnuť do začiatku zasadnutia riadiacej komisie.

6. Námietka nebude prerokovaná, pokiaľ nebude obsahovať náležitosti uvedené v článku 86 SP.

7. Riadiaca, resp. iná komisia výsledok prerokovania námietky zverejní v Úradnej správe.

8. KR, ktorej pripraví podklady úsek KR pre riešenie sťažností, výsledok prerokovania námietky voči popisu priestupku vylúčeného hráča, resp. voči vylúčeniu hráča, preukázateľne v najskoršom možnom termíne oznámi DK, tak aby DK mohla prijať rozhodnutie. KR taktiež preukázateľne oznámi v najskoršom možnom termíne DK všetky ďalšie prípady sťažností, ktoré môžu byť predmetom disciplinárneho konania, u ktorých začína šetrenie.

9. Poplatok podľa kapitoly „Prehľad ďalších poplatkov“ RS bude uhradený v MZF, okrem prípadov

opodstatnenosti, čiastočnej opodstatnenosti, nepreukázateľnosti z hľadiska snímania videokamerou, prípadne stiahnutia námietky do začiatku zasadnutia riadiacej, resp. inej komisie.

SŤAŽNOSTI RIEŠENÉ PRÍSLUŠNÝMI KOMISIAMI:

1. Sťažnosť na priebeh MFS, výkon R, AR a pod.

a) Sťažnosť je možné podať písomne, resp. podaním v ISSF do 48 hod. po MFS.

b) Sťažnosť musí obsahovať:

- názov a adresu FK, ktorý podáva sťažnosť,

- označenie MFS, ktoré je predmetom sťažnosti,

- popis konkrétnych udalostí (rozhodnutí R a AR – ČK, ŢK, gól, pokutový kop, hráč mimo hry a ďalších

závažných rozhodnutí a udalostí), voči ktorým podáva FK sťažnosť, s vyznačením minutáže rozhodnutí a udalostí,

- čoho sa sťažujúci klub domáha

- pečiatku a podpisy dvoch funkcionárov FK s uvedením ich mien, priezvisk a funkcií (v prípade písomného podania), v prípade elektronickej formy podania uvedenie mien, priezvisk, funkcií a skratky v. r. pri priezviskách.

2. V prípade MFS dospelých, ak sťažnosť predkladá družstvo domácich, jej prílohou je videozáznam z MFS na DVD nosiči vo formáte MPEG 2.

3. Sťažnosť môže FK písomne stiahnuť do začiatku zasadnutia príslušnej komisie.

4. Sťažnosť nebude prerokovaná, pokiaľ nebude obsahovať náležitosti uvedené v odseku 1.

5. Sťažnosti týkajúce sa výkonu a rozhodnutí R, AR a DZ pred, v priebehu a po MFS šetrí a rozhodnutia

vydáva KR, ktorému pripraví podklady úsek KR pre riešenie sťažností.

6. Príslušná komisia výsledok prerokovania sťažnosti zverejní v Úradnej správe.

7. Poplatok podľa kapitoly „Prehľad ďalších poplatkov“ RS bude uhradený v MZF, okrem prípadov ak je navrhovateľ v konaní o sťažnosti úspešný.

Trénersko-metodická komisia – predseda Adrián Boháčik

1.     TMK SsFZ so súhlasom ÚVT SFZ v spolupráci s TMK ObFZ Banská Bystrica a FK Brezno organizuje seminár trénerov UEFA B a UEFA GR C licencie v rozsahu 5 hodín v Brezne v dňa 13.júna 2022 (pondelok) od 16.00 hod.. Prihlásiť sa na školenie je možné do 31.05.2022. Podrobné informácie ohľadom organizácie seminára, programu podujatia a prihlášky sú zverejnené na internetovej stránke SsFZ (www.ssfz.sk) – úvodná stránka - aktuality.

Súvisiaci obsah