Úradné správy

Úradná správa č. 27

4. jún 2021 o 08:55

Usmernenie pre organizovanie MFS riadených ObFZ BB.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva vydal Vyhlášku k obmedzeniam hromadných podujatí od 17. mája 2021 (paragraf k športovým podujatiam platný už od 15. mája) nájdete tu (https://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_sprava/vestnik_vlady_sr_rok_2021/vyhlaska_208.pdf). Opatrenia sú postavené na regionálnom systéme a odvíjajú sa v závislosti od stupni varovania podľa COVID Automatu.

Pri usporadúvaní hromadných podujatí je potrebné dodržiavať nasledovné povinnosti:

  • vstup a pobyt v mieste hromadného podujatia umožniť len s prekrytými hornými dýchacími cestami (napríklad rúško, šál, šatka),
  • vykonávať častú dezinfekciu priestorov, hlavne dotykových plôch, kľučiek podláh a predmetov,
  • zaistiť pri vstupe do budovy dávkovače na alkoholovú dezinfekciu rúk a dezinfikovať si ruky, resp. zabezpečiť iný adekvátny spôsob dezinfekcie rúk,
  • zabezpečiť pri vstupe do budovy oznam o povinnosti, že v prípade vzniku akútneho respiračného ochorenia (napr. horúčka, kašeľ, nádcha, sťažené dýchanie) je osoba povinná zostať v domácej izolácii,
  • zverejniť na viditeľnom mieste oznam s informáciou:ak sa u osoby prejavia príznaky akútneho respiračného ochorenia, je potrebné telefonicky kontaktovať svojho ošetrujúceho lekára a opustiť miesto hromadného podujatia,

    pravidelne si umývať ruky mydlom a teplou vodou, následne ruky utierať do jednorazových papierových obrúskov,zákaz podávania rúk,
    pri účasti na hromadnom podujatí a pri príchode a odchode z priestorov hromadného podujatia zabezpečiť dodržiavanie rozostupov 2 m medzi osobami, to neplatí pre osoby žijúce v spoločnej domácnosti alebo pre partnerov,
    zabezpečiť dostatočné vetranie priestorov.
    organizátor je povinný zakázať a kontrolovať dodržiavanie zákazu konzumácie pokrmov a nápojov na hromadnom podujatí; osobu, ktorá zákaz konzumácie pokrmov a nápojov porušuje je povinný vykázať z priestorov hromadného podujatia,
    organizátor je povinný zabezpečiť sedenie na hromadnom podujatí v každom druhom rade,

    organizátor je povinný zabezpečiť dostatočný počet osôb dohliadajúcich na dodržiavanie opatrení,v prípade hromadných podujatí organizovaných v exteriéri je organizátor povinný vyhradiť priestor hromadného podujatia a vyznačiť jeho vstup a výstup,
    organizátor je povinný po dobu 14 dní viesť evidenciu divákov (meno, priezvisko, dátum narodenia, adresa trvalého pobytu a telefonický kontakt), po uplynutí 14 dní je povinný tieto osobné údaje zničiť.

Pre športové súťaže a tréningy sú stanovené rôzne podmienky pre jednotlivé stupne COVID automatu. Zaradenie okresu v COVID Automate si overíte tu: http://www.covidsport.sk/Na základe uvedeného odporúčame klubom sledovať v akom stupni varovania sú a v zmysle toho prijali opatrenia a dodržiavali základné hygienické pravidlá. Za štart hráčov s negatívnym testom zodpovedá klub, hráči a taktiež funkcionári klubu sú povinní mať výsledok testu so sebou, pre prípad kontroly z Úradu verejného zdravotníctva.

Momentálne sú okresy Banská Bystrica aj Brezno v oranžovej farbe, tzn. II. stupeň ostražitosti. Od pondelka 07.06.2021 bude okres Banská Bystrica v oranžovej farbe, tzn. II. stupeň ostražitosti a okres Brezno v žltej farbe, tzn. I. stupeň ostražitosti. V obidvoch prípadoch stále platí, že pre divákov a súťažiacich je povinný negatívny výsledok RT-PCR/LAMP testu nie starší ako 72 hodín alebo Ag testu nie starší ako 24 hodín. V prípadoch, kedy sa pre vstup na hromadné podujatie vyžaduje negatívny test na COVID-19, je ho naďalej možné nahradiť potvrdením o očkovaní (najmenej 14 dní od očkovania druhou dávkou mRNA vakcíny, alebo 4 týždne od očkovania prvou dávkou vektorovej vakcíny, alebo 14 dní po prvej dávke ľubovoľnou vakcínou, ak osoba bola zaočkovaná do 180 dní od prekonania COVID-19) alebo potvrdením o prekonaní ochorenia nie starším ako 180 dní. Táto povinnosť sa nevzťahuje na deti do 10 rokov.

Správy zo sekretariátu:

1. Upozorňujeme futbalové kluby, aby svoje kontakty v ISSF aktualizovali. V prípade zmeny štatutárneho orgánu klubu, je potrebné poslať krátku žiadosť a v prílohe zápisnicu z členskej schôdze, prípadne uznesenie a prezenčnú listinu z takého zasadnutia. Stačí aj elektronickou formou (scan) na e-mail (obfzbb@futbalsfz.sk). V prípade zmeny č. účtu – potvrdenie z príslušného bankového domu. V prípade aktivácie, resp. deaktivácie klubového ISSF manažéra je potrebné vyplniť príslušný formulár v ISSF v časti dokumenty, vytlačiť a následne po potvrdení štatutárom FK odoslať na Matriku SFZ.

2. Oznamujeme funkcionárom futbalových klubov, ako aj futbalovej verejnosti, že sídlo ObFZ je dočasne presťahované (približne na jeden rok počas rekonštrukcie stávajúcich priestorov). Poštová adresa, ako aj všetky kontakty ostávajú nezmenené. Dočasné sídlo ObFZ je v Banskej Bystrici na Partizánskej ceste 97 (areál SAD, od budovy ObFZ Partizánskou cestou – stará cesta smer Brezno – cca 1 km). Z tohto dôvodu je nefunkčná pevná linka sekretariátu 048/ 41 42 254.

Športovo – technická komisia, Komisia mládeže – predseda Peter Mazúch

1. Termínová listina - dohrávky:

I. trieda:

6. júna 2021 o 17:00 hod. (nedeľa)

Č.Balog – Strelníky – 10.kolo

Nemecká – Lučatín – 11.kolo

Braväcovo – Poniky – 8.kolo

Sl.Ľupča – Beňuš – 11.kolo

II. trieda:

5. júna o 17:00 hod. (sobota)

Č.Balog „B“ – P.Polhora – 9.kolo

6. júna 2021 o 17:00 hod. (nedeľa)

Riečka – D.Lehota – 11.kolo

Neodohraté MFS a vyžrebované kolá jesennej časti 2020/2021 sa musia odohrať do 27.6.2021. Zmeny termínu a UHČ žiadajte po vzájomnej dohode cez ISSF – žiadosti a správy – konkrétne stretnutie – najneskôr 10 dní pred UHČ. Posledné dve vyžrebované kolá sa musia odohrať v rovnakom UHČ. Zmeny termínov a UHČ na 27.6. 2021 budeme schvaľovať len vo výnimočných prípadoch.

2. Kontumujeme neodohrané MFS II. triedy 9. kolo Riečka – Tajov podľa článku 82/1b SP (domáci na stretnutie nenastúpili). Priznávame 3 body a skóre 3 :0 v prospech TJ Slovan Tajov. Prípad odstupujeme na DK.

3. ŠTK berie na vedomie stanovisko TJ Družstevník Mičiná a bude postupovať v zmysle Súťažného poriadku.

4. Na základe oznámenia TJ Družstevník Strelníky (ktorým sa ospravedlňujú svojím súperom) upozorňujeme kluby, že z dôvodu havarijného stavu sociálnych zariadení v šatni domácich aj hostí nie je možné zabezpečiť súperom sprchy. Momentálne sa jedná o MFS 13. kolo, 20.06.2021 Strelníky – Beňuš.

5. Informácie k novému súťažnému ročníku 2021/2022 súťaží dospelých:

- elektronické prihlášky do súťažného ročníka 2021/2022 sa aktivujú cez ISSF v termíne od. 1.6. – 27.6.2021.

- prihlášky musí FK vyplniť za každé svoje družstvo jednotlivo. Povinnosť uvádzať farbu výstroja v prihláške je pre družstvá dospelých aj mládeže.

- predpokladaný začiatok nového súťažného ročníka 2021/2022, všetky súťaže dospelých – 01.08.2021.

6. Upozorňujeme futbalové kluby, ktoré si nanovo v ISSF neaktivovali osoby v realizačných tímoch, aby tak čo najskôr urobili, nakoľko budú mať problém s nomináciou osôb z realizačných tímov na Zápis o stretnutí. Manažérom klubu bol opätovne zaslaný mail s upozornením a návodom na opätovnú aktiváciu.

7. Športovo-technická komisia vyzýva všetkých športových činovníkov na priebežné zasielanie pripomienok, resp. podnetov k Rozpisu majstrovských futbalových súťaží riadených ObFZ BB na emailovú adresu: obfzbb@futbalsfz.sk. Podnet by mal obsahovať:

1) článok, ku ktorému je podnet podaný;

2) čo je predmetom zmeny, o čo podávateľ žiada;

3) odôvodnenie, z akého dôvodu a čo predmetná zmena má priniesť

Disciplinárna komisia – predseda Karol Bubniak

Disciplinárna sankcia nepodmienečné pozastavenie výkonu športu alebo akejkoľvek funkcie na 1 stretnutie nepodmienečne podľa článku 9/2b,1,2  DP a podľa článku 37/5a DP.

D-1-41 Ondrej Turčan, 1167811, FK Lučatín od 01.06.2021. Poplatok 10 € bude zahrnutý do mesačnej zbernej faktúry (MZF).

Najbližšie zasadnutie DK bude 09.06.2021 o 13:00 hod.

Odvolanie proti rozhodnutiu DK (okrem rozhodnutí podľa článku 37/3,5 alebo 8 DP) sa podáva na disciplinárnu komisiu ObFZ v lehote do 7 dní odo dňa oznámenia rozhodnutia disciplinárnej komisie (článok 81/1 DP).

Komisia rozhodcov - predseda Erik Gemzický

1. Žiadame rozhodcov, aby si prišli na sekretariát ObFZ skontrolovať a podpísať zmluvy. V prípade ak sa Vám nebude dať dostaviť osobne, kontaktujte sekretára ObFZ, ktorý Vám zmluvu zašle, následne si ju vytlačíte, podpíšete a doručíte na sekretariát ObFZ. Rovnako treba zaslať na sekretariát zmeny (číslo účtu, adresa, číslo OP a pod.). Kontaktné údaje+421 905 728 487, obfzbb@futbalsfz.sk.

2. Žiadame všetkých R a DZ, aby svoje prípadné ospravedlnenie zaslali na mail: kr.obfzbb@gmail.com do pondelka 12:00 hod. dátumu, v ktorom má byť odohrané stretnutie (SOB, NED).

3. Zmeny DL č. 15:

Braväcovo - Poniky - Palider za Bošeľu

Nemecká - Lučatín - Kačír za Chládeka

Č. Balog B - P. Polhora - S. Pôbiš za Murína

Súvisiaci obsah