Úradné správy

ÚRADNÁ SPRÁVA ObFZ BRATISLAVA-VIDIEK Č. 12 ZO DŇA 18.9. 2020

Pavel Príkopa|18. sep 2020 o 11:00

ÚRADNÁ SPRÁVA ObFZ BRATISLAVA-VIDIEK Č.12 ZO DŇA 18.9. 2020

SEKRETARIÁT

VV SFZ na svojom zasadnutí zo dňa 8. júla 2020 VV SFZ schválil novelu Registračného a prestupového poriadku SFZ, ktorá je v znení prijatých zmien a doplnení k dispozícii na webovej stránke SFZ v sekcii „Legislatíva“.
Odkaz na dokument nájdete na: https://mediamanager.sportnet.online/media/pages/f/futbalsfz.sk/2020/07/rapp-novela-08072020-konsolidovane-znenie.docx.pdf

Na našej stránke v časti dokumenty sa doplnené nasledovné novelizované predpisy SFZ s účinnosťou od 18. 6. 2019: Registračný a prestupový poriadok SFZ, Súťažný poriadok a Etický kódex SFZ. Poriadky nájdete aj na stránke www.futbalsfz.sk/legislativa-predpisy-sfz-poriadky

Ak ktorýkoľvek FK potrebuje uviesť oznam na našu webovú stránku, nech ho pošle na mail: pavel.prikopa@futbalsfz.sk .

ŠPORTOVO-TECHNICKÁ KOMISIA

Uzn. č. 31: Eviduje vyjadrenie klubu TJ Slovan Vištuk k uzn. č. 28 k udalostiam po stretnutí 4. kola S5V Vištuk – Viničné (HNS člena US P. Kročku, nezabezpečeniu odchodu rozhodcov po stretnutí z HP a fyzickému útoku diváka na AR1) vydáva rozhodnutia zverejnené v uzn. č. 32 až 36.

Uzn. č. 32: Nariaďuje zvýšenie počtu členov US pre domáce stretnutia TJ Slovan Vištuk (S5V) na minimálne 10 do konca sezóny 2020/2021. ŠTK odporúča, aby v polčasovej prestávke a po skončení stretnutia minimálne 2 členovia US zabezpečovali bezpečný odchod delegovaných osôb a minimálne 4 členovia US zabezpečovali bezpečný odchod družstiev do kabín.

Uzn. č. 33: Nariaďuje klubu TJ Slovan Vištuk zabezpečiť v polčasovej prestávke a po skončení stretnutia koridor (primeranú pevnú zábrana, napr. reťaze) pre bezpečný odchod hráčov a delegovaných osôb z hracej plochy do kabín tak, aby nedošlo k stretu s divákmi.

Uzn. č. 34: Dáva požiadavku na KRaD obsadiť všetky domáce stretnutia TJ Slovan Vištuk (S5V) 4 delegovanými osobami (R + 2 AR + 1 DS/DPR).

Uzn. č. 35: Pre zabezpečenie plnenia uzn. č. 33 nariaďuje odohrať domáce stretnutia TJ Slovan Vištuk (S5V) mimo HČ nedeľa ÚHČ počínajúc 7. kolom. ŠTK žiada klub TJ Slovan Vištuk o nahlásenie termínu stretnutí pre zvyšok sezóny (t.j., buď v nedeľu min. 3,5 hod. pred ÚHČ alebo v sobotu).

Uzn. č. 36: Odstupuje klub TJ Slovan Vištuk na riešenie DK za nesplnenie náležitostí pre nahrávanie videozáznamu v stretnutí 4. kola S5V Vištuk – Viničné podľa RS čl. 2.4 a) („…Musí zachytávať hru, prípade mimoriadne udalosti obrazom aj zvukom a musí byť vykonaný až do úplného odchodu hráčov, rozhodcov a členov realizačných tímov z hracej plochy do útrob štadióna. Takýmto spôsobom musí byť zachytený odchod aktérov stretnutia tak po skončení prvého polčasu, ako aj po skončení stretnutia.“) s návrhom na pokutu 50,- €.

Uzn. č. 37: Upozorňuje kluby S5V na riadne plnenie plného znenia RS čl. 2.4 a): V súťaži S5V je usporiadajúci FK povinný zabezpečiť vyhotovenie nestrihaného a neprerušeného videozáznamu vykonaného minimálne jednou kamerou z pozície najmenej 2 m nad úrovňou stredovej čiary. Záznam musí byť vyhotovený videokamerou upevnenou na statíve,pričom nahrávanie musí byť zabezpečené tak, aby nemohlo prísť k jeho prerušeniu, zapríčinenému výpadkom el. prúdu, tzn. kamera musí byť zabezpečená náhradným el. zdrojom (batériou). Musí zachytávať hru, prípadne mimoriadne udalosti obrazom aj zvukom a musí byť vykonaný až do úplného odchodu hráčov, rozhodcov a členov realizačných tímov z hracej plochy do útrob štadióna. Takýmto spôsobom musí byť zachytený odchod aktérov stretnutia tak po skončení prvého polčasu, ako aj po skončení stretnutia. Po skončení stretnutia musí FK zabezpečiť prítomnosť videotechnika, ktorý v prípade potreby umožní DS/PR vzhliadnutie záznamu stretnutia (monitor min. 15 palcov pripadne TV príjmač).

Videozáznam musí byť zachytáva minimálne v rozlíšení 1280x720 a 25p. Vyhotovený videozáznam je potrebné nahrať do 48 hodín po skončení stretnutia prostredníctvom portálu „video.sportnet.online“ na stránku futbalnet.sk.

Uzn. č. 38: Žiada klub FC Záhorská Ves o podrobné písomné vyjadrenie k činnosti usporiadateľskej služby pri vbehnutí diváka hostí do blízkosti HP v stretnutí 27. kola S6V Z. Ves – M. Leváre. Vyjadrenie je potrebné poslať na emailovú adresu marian.vass@gmail.com do 23.9.2020.

Uzn. č. 39: Žiada klub FC Slovan Viničné o písomné vyjadrenie k nefunkčnosti internetového pripojenia pre potreby vyplnenia Zápisu o stretnutí po stretnutí 5. kola S5V Viničné – Pl. Mikuláš. Vyjadrenie je potrebné poslať na emailovú adresu marian.vass@gmail.com do 23.9.2020.

Nariadenia ObFZ BA-vidiek pri organizácii súťažných stretnutí v súťažiach riadených ObFZ BA-vidiek vo všetkých kategóriách:

Oblastný futbalový zväz Bratislava-vidiek v súvislosti s prijatými opatreniami úradu verejného zdravotníctva SR, platnými od 01.09.2020 nariaďuje s účinnosťou od 05.09.2020 okrem dodržiavania opatrení úradu verejného zdravotníctva tieto opatrenia:

Súťažné stretnutia seniorov, st. dorastu a st. žiakov:

· Pri vstupe do priestorov šatní pre hráčov a delegované osoby zabezpečiť dezinfekciu alkoholového roztoku na ruky.

· Na lavičke náhradníkov zabezpečiť dodržanie sedenia náhradníkov a členov RT tak, aby jedno miesto medzi sediacimi bolo neobsadené.

· Náhradníci a členovia RT musia mať počas stretnutia prekryté horné dýchacie cesty (rúško, šatka, šál) okrem hlavného trénera. Pri rozcvičovaní nie je potrebné mať prekryté horné dýchacie cesty.

· Pred ani po stretnutí sa nepodávajú ruky so súperom ani s delegovanými osobami.

Súťažné stretnutia ml. žiakov, prípraviek U11, U10, U9 a predprípravky U8

· Pri vstupe do priestorov šatní pre hráčov a delegované osoby zabezpečiť dezinfekciu alkoholového roztoku na ruky.

· Na lavičke náhradníkov zabezpečiť dodržanie sedenia náhradníkov a členov RT tak, aby jedno miesto medzi sediacimi bolo neobsadené.

· Zakazuje sa vstup rodičov (zákonných zástupcov) na hraciu plochu a do priestorov šatní.

· Dospelé osoby na lavičke náhradníkov musia mať prekryté horné dýchacie cesty s výnimkou hlavného trénera.

Odporúčania ŠTK ObFZ Bratislava-vidiek k dodržiavaniu nariadení Ústredného krízového štábu Slovenskej republiky v boji proti ochoreniu COVID-19 k futbalovým stretnutiam BFZ platný pre všetky súťaže v súťažnom ročníku 2020/2021.

POŽIADAVKY K ORGANIZÁCIÍ FUTBALOVÝCH STRETNUTÍ

1. Príjazd družstiev a delegovaných osôb do areálu štadióna:

a)odporúča sa príjazd obidvoch družstiev dopravným prostriedok (autobusom alebo osobným vozidlom) tak, aby bol zachovaný primeraný odstup medzi hráčmi, resp. realizačnými tímami a využitie prekrytia dýchacích ciest rúškom, pričom dopravný prostriedok musí byť vydezinfikovaný pred príchodom hráčov,

b)zabezpečenie oddeleného príchodu družstiev, resp. zabezpečenie dostatočného časového odstupu medzi príchodmi jednotlivých družstiev,

c) v závislosti od konkrétneho štadióna alebo športového areálu zabezpečiť oddelené vstupy do šatní, alebo dostatočný časový odstup pri vstupe medzi jednotlivými družstvami,

d) delegované osoby sú povinné dodržať pri príchode do areálu štadióna primeraný odstup od hráčov, členov realizačného tímu, usporiadateľskej služby alebo využijú prekrytie dýchacích ciest rúškom.

2. Šatne (družstvá a delegované osoby)

Usporiadajúci klub (domáce družstvo) je povinný (samozrejme v rámci možností) využiť voľné šatne, alebo voľné miestnosti na rozdelenie obidvoch družstiev (základná jedenástka a striedajúci hráči, rozhodcovia a delegát).

3. Rozcvička pred stretnutím

Delegát stretnutia zabezpečí časový harmonogram nástupu obidvoch družstiev a aj rozhodcov na rozcvičku pred stretnutím a následne aj odchodu z rozcvičky resp. z hracej plochy, aby sa predišlo spoločnému vstupu hráčov obidvoch družstiev a rozhodcov do svojich šatní. V prípade majstrovských stretnutí mládeže je povinný túto povinnosť zabezpečiť rozhodca stretnutia.

4. Kontrola výstroja a vstup družstiev na hraciu plochu

a)poradu pred stretnutím vykonať na voľnom priestranstve s dostatočným odstupom medzi osobami. Najlepšie v exteriéri (samozrejme v závislosti od počasia),

b)kontrolu výstroja hráčov zo strany asistentov rozhodcu pred začiatkom stretnutia je potrebné vykonať na voľnom priestranstve tak, aby nedošlo k styku s ostatnými osobami, ktoré sú zúčastnené na futbalovom stretnutí,

c)hlavný usporiadateľ je povinný zabezpečiť pred začiatkom stretnutia oddelený vstup družstiev na hraciu plochu.

5. Vstup družstiev na hraciu plochu

Spoločný nástup obidvoch družstiev na hraciu plochu sa nevykonáva. Je zakázané podávanie rúk a tiež spoločný pozdrav alebo spoločné fotografovanie družstiev.

6. Technická zóna a hracia plocha

a)technické zóny musia byť pred každým stretnutím čisté a vydezinfikované,

b)rozdelenie sedenia na lavičkách náhradníkov. Možnosť rozšírenia lavičky náhradníkov buď na tribúne, ak je priamo dostupná hracia plocha, alebo doplnením dodatočných miest tzv. extra sedenie (optimálne prekrytých) a následná úprava technickej zóny (rozšírenie).

7. Polčasová prestávka a odchod družstiev po stretnutí

Rozhodca spolu s hlavným usporiadateľom sú povinní zabezpečiť oddelený vstup družstiev a rozhodcov do šatní v polčasovej prestávke rovnako ako pred začiatkom stretnutia. Zabezpečiť oddelený odchod družstiev obdobne ako pri príchode na stretnutie (viď bod 1).

DISCIPLINÁRNA KOMISIA

Vylúčený po ČK. Disciplinárna sankcia (ďalej len DS) - nepodmienečne pozastavenie výkonu športu podľa čl. 9/2b2 DP:

U26 - Kristián KOVÁR 1362054 (SD4V - FC Rohožník) - vylúčený za HNS voči R, DS - pozastavenie výkonu športu na 5 týždňov, podľa DP čl. 48/1c,2b od 13.9.2020. /5 €/

Vylúčený po 2. ŽK. DS - nepodmienečne pozastavenie výkonu športu, podľa čl. 9/2b2 DP na 1 súťažné stretnutie, podľa DP, čl.71/1 a čl. 37/3:

U27 - Peter KYSELICA 1304364 (SD4V- ŠK Svätý Jur) od 14.9.2020. /5 €/

Oznamy:

U28 - Tibor KOZMA - vedúci družstva 1015556 (S6V - FK Malé Leváre) - DK na základe Zápisu o stretnutí, Správy delegáta stretnutia a písomného vyjadrenia všetkých delegovaných osôb, začína disciplinárne konanie vo veci HNS menovaného voči R v stretnutí 27.kola S6V medzi družstvami FC Záhorská Ves a FK Malé Leváre konaného dňa 15.9.2020 a žiada klub FK Malé Leváre o podrobné písomné stanovisko k HNS vedúceho družstva voči R do 22.9.2020. Zároveň menovanému ukladá predbežné ochranné opatrenie spočívajúce v zákaze výkonu akejkoľvek funkcie až do vyriešenia prípadu, podľa DP čl. 43/2a /10 €/

U29 - FK Malé Leváre (S6V) - DK na základe Zápisu o stretnutí, Správy delegáta stretnutia a písomného vyjadrenia všetkých delegovaných osôb, začína disciplinárne konanie vo veci HNS diváka H (neoprávnené vniknutie na HP) v stretnutí 27.kola S6V medzi družstva FC Záhorská Ves a FK Malé Leváre konaného 15.9.2020 a žiada klub FK Malé Leváre o podrobné písomné stanovisko k uvedenému incidentu do 22.9.2020. /10 €/

Najbližšie zasadnutie DK sa uskutoční v stredu 23.9.2020 o 15.00 hod.

Proti rozhodnutiam komisie uverejneným v tejto Úradnej správe (okrem rozhodnutí podľa čl. 37/10 DP) sa možno odvolať v termíne podľa čl. 84/1 DP.

KOMISIA MLÁDEŽE

Upozornenie pre FK

KM upozorňuje a žiada FK na povinnosť v zmysle RS ObFZ BA-vidiek sledovať a čítať US ObFZ Bratislava vidiek.

a/ súťaž SZV U15 – zmena ihriska , hracieho dňa a času

ŠK Báhoň – SO 3.hod. p UHČ , hracia plocha ŠK Báhoň

b/ schválená hracia plocha

FC IMAS – vedľajšia trávnatá hracia plocha ( vedľa UT )

Hracia plocha je určená pre kategórie mladší žiaci a prípravky.

KOMISIA ROZHODCOV A DELEGÁTOV

Ospravedlnenia : Chrupka do prihlásenia, Bočák 19.9., Foltín 19.9.-20.9., Dávid do prihlásenia, Ďurčo do prihlásenia, Vicenová do prihlásenia, Dudák 20.9., Banič 19.9., 27.9., Huska 19.9. do 12,00, 26.9. do 12,00, Múčka 20.9., 26. a 27.9., Roch 20.9., 27.9., 3.- 4.10., Sobolová 27.9., Olša 19.9.-20.9., Turanský 19.-20.9., Mikulecký 20.9., Janco 19.9.

Predvoláva na zasadnutie dňa 24.09. o 18:45 po vykonaní FP Ml. Garda - R I.Faktora , P. Dujavu , R.Mikuleckého , K.Meszárosa , T.Chrančeka a D Š.Hilku

Doporučuje sledovať HRACIE DNI a UHČ v osobnom konte ISSF a v obsadení rozhodcov a delegátov– v prípade kolízie termínov alebo časov stretnutí kontaktujte predsedu KRaD .

Doporučuje R, aby sa deň pred stretnutím kontaktovali so svojimi AR a DS a vzájomne sa informovali o mieste a termíne stretnutia, v prípade, že niektorá z delegovaných osôb sa nedostaví na stretnutie treba kontaktovať predsedu KRaD.

Upozorňuje všetkých R a DS/PR na plnenie si všetkých povinnosti pred, počas a po stretnutí. V prípade nesplnenia si všetkých povinnosti, KR bude pristupovať k ďalším opatreniam.

Upozorňuje R a DS/PRna dôsledné vypĺňanie ZoS a DS/PR v súlade s Pravidlami futbalu. V prípade mimoriadnych udalostí je potrebné uvádzať čo možno najviac podrobností, prípadne čo najskôr poslať podrobné písomné vyjadrenie predsedovi KRaD.

Kompletné pravidlá futbalu, platné v slovenských súťažiach od 20. 7. 2020 nájdete TU. Zmeny a doplnky pravidiel futbalu 2020/2021 sú zverejnené TU.

Komisia rozhodcov a delegátov ObFZ Bratislava-vidiek vyzýva záujemcov o vykonávanie funkcie rozhodcu, aby sa prihlásili na sekretariáte ObFZ Bratislava-vidiek, Súmračná 27, 821 02 Bratislava, tel.: 0903 718455 - sekretariát, alebo priamo predsedovi KRaD, tel.: 0908 764944. Noví rozhodcovia majú možnosť obdržať rozhodcovský balíček získaný z konvencie rozhodcov UEFA.

KOMISIA MLÁDEŽE BFZ

Upozornenie pre FK

KM upozorňuje FK na povinnosť sledovať oznamy v US BFZ ( časť Komisia mládeže BFZ ), kde sú zverejňované všetky podstatné veci ohľadne súťaží prípraviek BFZ.

a/ neuzavreté zápisy – chýbajúce výsledky

PMA1, PMB1, PMC1 – 3.kolo: Šamorín – Ivanka

PMB1 – 3.kolo: FK Dúbravka – MŠK Iskra

PMC2 – 3.kolo:Modra - Limbach

b/ súťaž PMD U8 – nenahlásené termíny organizácie turnaja

sk. E: FK Studienka

sk. H: ŠK Igram

Žiadame uvedené FK /bod b/, aby nahlásili termín konania turnaja PMD U8 do 22.9.2020 na mailové adresy: na mailové adresy: pavel.prikopa@futbalsfz.sk , konecny58@centrum.sk .

Súvisiaci obsah