Seminár trénerov VsFZ

POSTUP PRI PREDĹŽENÍ PLATNOSTI LICENCIE TRÉNERA

Peter Szénay|28. jún 2016 o 02:00

Informácia ako postupovať pri predĺžení platnosti licencie trénera

Podmienkou predĺženia platnosti licencie je účasť na seminári trénerov, na ktorom získate certifikát o absolvovaní. Dôležitým údajom na certifikáte je časový objem absolvovaného seminára trénerov. V súčasnosti na predĺženie platnosti licencií GRASSROOTS C a UEFA B je postačujúci seminár trénerov v rozsahu 8 hodín. Na základe novej Smernice o vzdelávaní trénerov SFZ (viď Smernice) bude možné predĺžiť licenciu trénera GRASSROOTS C po absolvovaní 8 hodinového seminára trénerov a licenciu trénera UEFA B po absolvovaní 15 hodinového seminára. Tréner za každý rok neplatnej licencie bude musieť navýšiť počet hodín absolvovaných v rámci seminára o 6 hodín za každý rok. Táto smernica nadobudla platnosť 10. 5. 2016 a bude platiť pre trénerov, ktorým bola vydaná licencia po tomto termíne. Pre všetkých ostatných sa budú licencie ešte predlžovať na základe predchádzajúcej smernice, t. j. na predĺženie licencií GRASSROOTS C a UEFA B je potrebné absolvovať 8 hodinový seminár trénerov.

Príklad.

Ak trénerovi skončí platnosť licencie UEFA B v roku 2016 a bude ju chcieť predĺžiť v roku 2017, bude musieť doložiť certifikáty o absolvovaní seminárov v rozsahu 15 + 6 hodín.

Ako postupovať pri predĺžení licencie trénera GRASSROOTS C a UEFA B:

  1. Vypísať tlačivo Žiadosť o predĺženie licencie (viď príloha).
  2. Priložiť kópiu certifikátu získaného po absolvovaní seminára trénerov (viď príklad Certifikát), resp. potvrdenie o absolvovaní stáže, potvrdenie o publikačnej činnosti alebo potvrdenie o lektorskej činnosti.
  3. Priložiť fotografiu s rozmerom 2 x 2,5 cm.
  4. Vypísať aktuálne kontaktné údaje + korešpondenčú adresu, kde vám bude preukaz licencie doručený poštou.
  5. Ak tréner nie je evidovaný v ISSF systéme ako tréner (je potrebné mať otvorené konto ao tréner a nie ako hráč) je potrebné vypísať a s originál podpisom zaslať aj tlačivo Registračný formulár člena SFZ alebo SF Tréner.

Všetky vyššie uvedené dokumenty je potrebné zaslať poštou na adresu:

Slovenský futbalový zväz

Zsolt Pakusza - manažér vzdelávania trénerov

Trnavská 100

821 01 BBratislava

ZA PREDĹŽENIE LICENCIE SA UŽ NEPLATIA ŽIADNE POPLATKY!

V prípade nedoručenia licencia sa informujte na e-mail: zsolt.pakusza@futbalsfz.sk.

Súvisiaci obsah