FK Humenné skupinovo od prípravky po mužov

Šéfredaktor|22. nov 2020 o 08:00

Muži štyrikrát týždenne, kopačky obúvajú aj dorastenci, žiaci i žiačky, prípravka.

Aktuálny líder 3. ligy (skupina Východ) sa taktiež vrátil do tréningového procesu. Takmer výhradne sa využíva exteriér v podobe ihriska s umelým trávnatým povrchom, resp. multifunkčné ihrisko v areáli štadióna. Na 6-členné skupiny dohliadajú tréneri Jozef Škrlík a Andrej Čirák.

Seniori FK Humenné sa stretávajú štyrikrát týždenne (pondelok, streda, štvrtok a piatok), pričom prvá „várka“ prichádza o 10:00 hod., ostatní popoludní od 16:00 hod.

„V šestici sa toho vymyslieť veľa nedá. Tréneri sa zameriavajú skôr na kondičnú stránku, pre tréningovú kreativitu je samozrejmá aj činnosť s loptou. Chlapci tiež hrajú futbal na malé brány 3 na 3, vhodným doplnkom je aj nohejbal,“ poznamenal Vladimír Vasilenko, manažér A-mužstva.

Dopoludnia o 10:00 hod. trénuje prvá šestka: Streňo, Bednár, Slávik, Polaščík, Harvila, Dzurjo.

Popoludní o 16:00 hod. sa na umelej tráve schádzajú dve skupiny:

Piroščák, Šuľák, Vasiľ, Zlacký, Krídla, Ganaj

Bavoľár, Vaceľ, Černák, Komjatý, Skvašík a Paľo

Okrem Milunoviča (už je v Srbsku a k mužstvu sa pripojí v januári) trénujú teda v FK Humenné všetci ostatní.

„Tréningová činnosť je v pláne do konca novembra. Následne sa začne zimná príprava začiatkom januára, v pláne máme osem prípravných stretnutí. Uskutočnia sa, ak to bude vzhľadom na koronasituáciu možné,“ povedal Vladimír Vasilenko.

Aktuálnu situáciu bral Jozef Škrlík reálne, ochrana zdravia je prvoradá. Jednu malú výhradu však mal: „Myslím, že jesennú časť sme mohli dohrať – na ihriskách s umelou trávou, bez divákov. Prvotne zväz aj snahu naznačoval, avizovali sa preplatenia cestovných nákladov, potom sa od zámeru upustilo. Prakticky všetci treťoligisti majú k dispozícii ihriská s umelým trávnatým povrchom, hrať sa mohlo aj pod umelým osvetlením.“

Tréningovú činnosť má FK Humenné rozbehnutú aj v mládežníckych kategóriách, od dorastu cez žiacke kategórie až po prípravky. Napríklad v sobotu (21.11.) mali seniori voľno, ale na štadióne Pri mlyne či na ihrisku s umelým trávnatým povrchom alebo multifunkčnom ihrisku hlavného štadióna sa postupne striedali mladší žiaci (U13 a U12), prípravka (U11 až U8), tiež žiačky (UW15), osobitný tréning mali aj mladí brankári.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: